Viikonlopun alkua!

Huomenta!   Täällä rauhallinen yö takana tytön kanssa. Kerran oli sylissä ja kaksi kertaa silittelin häntä sängyssään. rauhallisesti nukkui ja nukkuu vielä. Mies meni jo töihin, esikoinen kouluun. Nki:lle vinkiksi että unikoulu tehoaa. Neuvolastakin kanttaa kysyä vinkkejä. Netissä on myös hyviä ohjeita. Mitä dcaratalle kuuluu?

9.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja Tennari, meilläkin mies on välillä pois viikot, mutta nyt on ollut pitkään kotona kun työmaat ollut lähellä. Mutta on tuo joskus ties missä Mikkelissä ja Tohmajärvelläkin! 😔

10.1.2015
carata
carata

Misukka, kyllähän mä oisin lapsen kanssa voinut käydä siellä raskaana ollessakin ja miksei laittanut poikaa vaikka siksi aikaa hoitoon vauvana. Tai sitten vaikka sanonut mummille, et vie uimaan. Mut kyllä jotenkin vaan harmittaa. Etenkin kun lapset tykkää älyttömästi kylpeä ja lotrata vedellä. Mut kesäisin kyllä ollaan oltu rannalla, joten on tuo sillai päässyt isompiinkin vesiin 💪

10.1.2015
carata
carata

Tennari, mies on tosiaan murskalla töissä ja työ ei tosiaan ole mitään helppoa hommaa, vaan ihan oikeaa raskasta työtä. Yksi kuolemantapauskin heillä oli viime vuonna joka kyllä pysäytti miehen. Mut kyllä mä jotenkin tuota miestä ymmärrän, vaikka väärinhän se oli, että lähti pariksi päivää menemään kertomatta sen kummemmin, että mihin menee. Hyvät puolensa siinäkin, että meni eikä jäänyt kotiin raivoamaan. Mutta silti. Onneksi sai puhuttua asiasta parin kaverin kanssa ja sai ajateltua asiaa. Ja vielä tuli kotiin ja jaksoi aikuismaisesti jutella.

10.1.2015
carata
carata

Meidänki pitäs orientoitua uimaan taas keväällä..

10.1.2015
tennari
tennari

Voi carata :) Vai ett hävettää ku 2,5v ei oo ollu uimahallissa :D Meidän esikko pääs ekan kerran uimahalliin eskarissa. Kohta täyttää 9 eikä osaa uida...
Pitäis viedä sitä mutta missä välissä sinne muka ehtis ja pääsis.

Nyt tietty ku oon kotona ni vois joku iltapäivä koulun jälkeen käydä.

Kesälläkään koskasn tullu lähdettyä uimaan ko olis yksin pitäny mennä ku ei ukkoa kiinnosta uiminen. Jäi sit kaikilta käymättä.

10.1.2015
misukka
misukka

Juu tuo kateus on kyl ihme homma.. Ollaan niin monesti itekin kuultu ennen esikon syntymää et "hyvähän teidän on sitä ja tätä tehdä ku ei o lapsia jne.."

Ku mua ittee ei vois vähempää kiinnostaa kenen lapsi käyttää mitäkin merkkivaatteita ja kenellä on just kalliimmat rattaat ku meil jne..

Mummyä peesaan tos Caratan ukon asiassa..

Meil toi remppa jääny vähemmälle just siks ku mies tekee kahta työtä, ma-pe 8-16 ja illat + viikonloput oman firman hommia pääasiallisesti. Nyt hiukka noita oman firman hommia vähentäny mut kyl kiireisimpinä aikoina huomaa et ku toinen menee tarpeeks väsyneeks, on ihan turha yrittää järkevästi jutella..

Eikös Carata se sun miehes ollu murskalla töissä? Itte läheltä seurannut perhettä jossa isä murskalla töissä pitkää päivää (joskus viikotkin poissa kotoo), siihen päälle täys remppa rintamamiestalossa ja 3 pientä lasta.. Kyl se jaksamista vaatii kummaltakin osapuolelta mut hyvin he selvinneet karikoistaan. Siellä perheessä vaan äiskän täytynyt ymmärtää iskän kiukuttelua kun väsymystä 24/7..

10.1.2015
tennari
tennari

Vipe, ryhmät on ollut täynnä kun olen kysynyt. Mut ehkä me kotetaan selvitä uimaan ilman ryhmää :D Noloa kylläkin, mut tyttö on pian 2,5v ja ei ole ollut kertaakaan uimahallissa 😅 Siihen kylläkin suurin syy lienee se, että poika tuli melko pian tytön jälkeen...Ja kiirettä on ollut. Mut josko tuo oppis kuitenkin uimaan 😂

10.1.2015
carata
carata

Ja mäkään en ymmärrä miksi pitää olla kateellinen. Aikuisten siis. Lapsilta sen ymmärrän ja naapurin Villellä on aina kaikkea, niin kyllähän se harmittaa, mutta että aikuiset kadehtii jatkuvasti kaikkea, niin musta siinä menee henki ja terveys. Pitäis olla onnellinen siitä mitä on. Etenkin, jos ne on itse saavuttanut. Kun vaihtoehtoisesti vois olla se kultainen kauhakin siellä hanurissa....

10.1.2015
carata
carata

Mummy ja Teeko, mäkin luulen, et mies on väsynyt kaikkeen ja panikoi kun tälläinen elämän ja kaikki suunnitelmat muuttava juttu tulee eteen. Aikaa annan miettiä ja keskustellaan jos tarvis, mutta aika on tuntunut auttavan. Se on tuntunut selkeyttävän miehen ajatuksia.

10.1.2015
carata
carata

Mummy,kaikesta täytyy säästää niin ei voi lisäväkeä palkata :( Mutta hyvä ettei kotona sentään ole kaaosta kun töistä pääset :)

10.1.2015
Vipe
Vipe

no voisi se vipe ehkä pahemminkin alkaa, kuulin että kollega toisaalla tekee sunnuntaina kellon ympäri. Tosin henk.koht olen sitä mieltä että jos noin paha tilanne on, niin sitten joko tingitään aikataulusta tai palkataan lisää väkeä, aivan järjetöntä ja mulla on kyllä elämä töiden ulkopuolellakin josta en ole niin paljon valmis tinkimään edes tilapäisesti että viikonloppuja jatkuvasti viettäisin töissä saatikka iltoja venyttäisin ysiin ast. Kotoa käsin voin tehdä juttuja ku lapset on nukkumassa jos tarve vaatii.

mies on pärjännyt ihan hyvin, koti on siisti kun tulen töistä ja lapset hoidettu. :) no ruokapuoli on vielä vähän hakusessa, mutta miehen puolustukseksi että se on itekki kipeänä tällä hetkellä ni ei voi ehkä ihan kaikkea vaatia tiptop. Se on kuitenkin esim minin oksennuspyykit pessyt ja ripustanut kuivuun ja viikkaillut kuivuneita pyykkejä pinoihin, vaikkei ne pinot kaappiin asti löydä. :D

10.1.2015
Mummy83
Mummy83

oot ihan oikeassa vipe! Miksi pitää kadehtia? suomalaisen perussynti... Enkä mäkään kyllä asunnon takia aborttia tekis.. Mä uskon et caratan mies on nyt yliväsynyt ja ehkä stressaantunut työmäärien alla. suuret mahdolliset muutokset elämässä nostavat yllättävoä reaktioita joita mies on voinut hyvin itsekin pelästyä. . Onneks siis torstaina selviää lisää vaikka siihen on kyllä pitkä aika!

10.1.2015
teeko
teeko

Ja carata.. Noilla talkoo kaljoilla pääsee miesten maailmassa pitkälle 😉 kun on olutta ja sauna, niin miehet tekee mitä vaan 😜 Ja enhän siis taas yhtään yleistä 😊

9.1.2015
Vipe
Vipe

Voi Teeko ❤ jaksamista sinne,toivotaan että hellittää pian..

Niin ja nyt kun mummy on linjoilla niin kurja että ekatyöviikko on ns. Ilman viikonloppua :( karu paluu arkeen.. Mitenkäs mies on selvinnyt kotona..

ja siis toki ymmärrän että unelma toteutetaan jos mahdollisuus tulee 😊 mutta se että sen talon takia aborttia suosii ei mene jakeluun.. Eikä se että jos kerta omaa unelmaa elää,nii pitääkö toisia kadehtia!? Ja tämä ei kuulu caratan tilanteeseen,vaan siihen mihin aihe karkas eli siihen kun mua ärsyttää kun just esim. Meidän vaunuja aika moni on kadehtinut kun ovat aika kalliit vaikka kaallimpiakin toki löytyy,eivätkä tajua,että ne vaunut on mulle vähän kuin auto,koska en korttia omista.. Eli halvempaahan se on ostaa hyvät vaunut kuin ajaa kortti ja ostaa auto.. Ja se vielä kun kadehtijat on niitä joilla omakotitalon pihassa seisoo vähintään 2 autoa..

9.1.2015
Vipe
Vipe

mä kyllä ymmärrän sun miestä siinä mielessä, että jos tuo talo on teille ollut unelmien täyttymys siinä mielessä, että molemmat on ollut innoissaan ostosta, rempasta ja suunnitelmista ja siitä että lapsilla on nyt sitten omat huoneet vihdoin ja mies sitten vielä toteuttanut niitä suunnitelmia, niin kyllähän se varmasti vähän järistyttää että suunnitelmat menee uusiksi.

Ylilyöntihän nuo puheet uudesta talosta on,mutta jos paljon tekee päivätyötä ja siihen päälle rehkii remontin kimpussa, niin en mä kyllä suoraan sanottuna ihmettele ettei ihan heti sopeudu suunnitelmien muutoksiin. Jos koittaa itse asettua sen miehen asemaan ja miettiä miltä tuntuisi.

Kovan stressin ja uupumuksen alla ei välttämättä edes osaa ajatella asioita selvästi ja monipuolisesti ja ne "negatiiviset" asiat saattaa tuntua ylitsepääsemättömiltä.

9.1.2015
Mummy83
Mummy83

Kyllä mä oon caratan kanssa samaa mieltä. Me ostettiin tää 86 000. Miehen suvulta kun on niin unelma :) mut tää ei loppujen lopuks kyllä iso ole ja on saanut päätä käyttää miten saada avarammaks paikkoja et oikeasti mahtuu olemaan. Ja me saadaan se oma kauan haaveiltu takkahuone vihdoin! Kunhan nyt löydetään sinne takka :) se saa kyllä samalla toimittaa vierashuoneen virkaa

9.1.2015
teeko
teeko

Huh mitä ajatuksia blancon päiväkodilla ollut! Ehkä jo hieman naurattaa kuinka hölmö voi joku olla kun tuollaista ehdottaa? ! Sitä tää vanhan talon omistaminen on. . remonttia remonttia. . Meillä nyt on toistaiseksi molemmat kotona et pystytään tekee ja sit luultavasti mies jää kotiin ku mä meen töihin. Mutta ollaan kyllä lyhennetty lainaa koko ajan :) mä tuun kohta tutuksi jo noiden päivystyksen hoitsujen kanssa kun sain soittaa sinne uudestaan. . arvatkaa oksenskiko tuo poika kaupanpäälliseks koko sohvan ja buranat siis pihalle. . No ei kuulemma oo vaarallista mut kyllä mulla hetki meni tuota sohvaa jynssätessä :/ nyt jos vähän rauhoittuis ja yrittäisi nukahtaa

9.1.2015
teeko
teeko

ymmärsit pointtini blanco 😊 kukaan tuskin kaikkea saa.. Ellei sitten ole joku miljardööri,mutta sekin saa vain kaiken mitä rahalla voi saada,mutta on myös paljon mitä rahalla ei saa 😃

carata,enää ei näy olevan kuin varapaikkoja,mutta kurssi alkaakin jo huomenna 😊

9.1.2015
Vipe
Vipe

Vipe, tietenkään remppa ei ole ilmaista, mutta siihenkin voi materiiaaleilla vaikuttaa ja jos on tekijöitä kavereina ym, niin niiden käyttöä kyllä ehdottomasti. Ruoka/kalja palkalla moni kyllä tulee äkkiäkin tekemään jotain. Mut sekin on totta, että monella ei ole varaa omaan, eikä etenkään, jos molemmat ei ole töissä. Talo oli kuitenkin sitä mitä haluttiin ja tavallaan molempien unelma. Eli miksikäs ei oltais ostettu. Etenkin kun hinta oli kohdallaan. Se on musta kohtuutonta, että otetaan laina, jonka kanssa ei pärjää. Ainakaan siis jos ostetaan vielä iso ja kallis asunto vain koska se on unelma. Ei mekään tota ensiasunnoksi oltais ostettu. Ei varmasti.

9.1.2015
carata
carata

vipe, totta puhut!

samaa mie oon monasti miehelleni sanonut, että  elämä on valintoja täynnä.  turha on meidän valittaa kun pitää töissä laskea pennit ja sentit tuhkakupistakin että on varaa kahviin ja wiineriin, kun silti lähdetään joka vuosi palmun alle kahdeksi viikoksi;)  veronpalautukset voisi toki kaikki käyttää lainoihin, ja sitten voitaiskin elää kaiken aikaa vähän "leveemmin", mutta toistaiseksi ollaan päätetty pihistellä ja kituutella joka sentistä 340 päivää vuorokaudessa ja sitten ne 14 päivää ladata akkuja taas vuodeksi eteenpäin, ilman rahamurheita.

ollaan myös pariin kertaan oltu oikiasti lähellä konkurssia, mutta onnellinen saa olla, että katto pysyi pään päällä ja voi leivällä. ei olla lasten kanssa jouduttu koskaan nälkää näkemään, toisin kuin itse kotoota muuttaessani tein:/

mutta ihan niin.  säästämällä jostain muusta, saa enempi jotain toista.  sitähän se on!

9.1.2015
Blanco
Blanco

Hui blanco ja vielä että hakis noin pienen skootterilla!! Mutta joo toi kunnallinen perhepäivähoito systeemi on mennyt ihan pelleilyksi.. Mä oon onneks yksityinen 😉

Carata,käydään tossa uimahallilla eli siis tossa hämeensaaressa.. Siinä on suht monta ryhmää,mutta näyttää olevan suosittuja.. Etenkin noi perheryhmät täyttyy kauheaa vauhtia.. Jokin aikaa sitten yhteen vauvaryhmään oli pari paikkaa ja sitten joihinkin vara paikkoja.. 😊

Voutilassahan oli kans jossain välissä vauvauintia en tiedä onko enää,kun ei olla siellä käyty.. 😊

9.1.2015
Vipe
Vipe

Jo on ollut kummallista "päivähoitopalvelua" Blancollakin.

9.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Carata,eihän toi remonttikaan silti ilmainen ole.. Me oltais saatu samaan hintaan oisko ollut 140 neliöinen omakotitalo,mitä tää oli,mutta oli sen verta huonossa kunnossa että kuitenkin remonttiin ois mennyt paljon aikaa ja rahaa..

Ja eipä kaikilla ole varaa laittaa edes tuota taloon.. Ja joillakin ei ylipäätänsä ole mahiksia omaan kotiin vaan on asuttava vuokralla ja "ahtaasti"

Mutta elämä on myös ratkaisuja.. Me oltais pankista saatu isompi laina mitä otettiin,mutta päädyttiin pienempään,koska mä en halua elää sillei että kodissa on tilaa ympärillä "ylimääräistäkin" mutta sitten pitää ruokakaupassa laskea että mikä jauheliha on halvinta ja tinkiä lasten tarvikkeista yms. Ja otettiin se vara että toinen on työttömänä tai just esim. Äitiyslomalla yms. Että silti vielä ei tee tiukkaa maksaa..

Kun taas kaverini osti omakotitalon miehensä kanssa,kun alkoivat ekaa odottaa,kun tulee kuulemma hulluksi jos ei pääse kodissaan pakoon vauvan itkua,vaan se kuuluu joka huoneeseen.. Käyttivät kaikki maksuvapaat kuukaudet heti kun ei ollut varaa niin isoon lainaan ja sitten kituuttavat niin ettei aina ole kunnolla varaa ruokaan,eikä lasten toppahaalareihin.. En tiedä lohduttaako tila.. Mutta hänelle olen suoraan sanonut,kun kadehtii jotain vaunuja tai pojan uutta reiman haalaria,että ensinnäkin me asutaan ahtaammin ja omistetaan vain yksi auto,niin se että rahaa jää lapsen haalariin ei välttämättä tarkoita että sitä olisi meillä enemmän kuin heillä..

Mulle on ihan sama jos joku tienaa enempi kuin me,mutta mua ärsyttää se että kadehditaan miettimättä mitä itsellä on.. Mä en kadehdi kenenkään oma kotitaloa siksi,kun tiedän että itsekin sellaisen saisin,mutta sitten ois luovuttava jostain muusta 😉

9.1.2015
Vipe
Vipe

kunnalla oli yritys saada perhepäivähoitajilta ylityötunteja pienemmiksi, jotenka ne ehdotti ihan vaavissaan, että pienryhmissä vanhemmat sopisivat keskenään yhtäläiset hoitoajat. jotka olisivat siis 8-tunnin mittaisia.  eli jokainen toisi kakaransa vaikka aamu 8lta hoitoon, ja pääsisi ite töihin ehkä puol ysiksi tai ysiksi, ja sitten lähtisivät kolmen aikaan kaikki töistä jotta lapset saataisiin kaikki haettua neljältä xD

tähän absurdiin ajatukseen vedoten hää sit ehdotti tuota skootteriakin.  ei juma xD kyl meinasi kuppi keittää niin pahasti kun vasta uuden urankin rakentaneena ois yhtäkkiä pitäny sanoo pomolle etten voi tehä enää ku 6-tuntisia päiviä ku hoitajille ei saa tulla ylitöitä:D

9.1.2015
Blanco
Blanco

Riihimäeltä on ainakin harraste/kilpauimarit siirtyneet naapurikuntien halleihin, kun ne jotkin seurojen maksut, mitä käytöstä joutuvat pulittamaan, on nousseet.

Me oltiin keskimmäisen inf.rokotuksessa koululla. Kävin kirpparille viemässä tavaraa ja kaupassa, iltapäivällä.

9.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siis apua! :o "Onhan niillä skootterit" on jo aika surkea lause tossa kohtaa. En kyllä tiedä mitä siinä on ajateltu. Ja vielä päiväkodinjohtaja. Ymmärtäisin tollaisen kommentin ehkä JOS kyseessä olisi ryhmän hoitaja ja JOS teidän lapsi olisi siellä aina viimeinen jota haetaan ja vielä vaikka vähän myöhässä. Silloin EHKÄ kehtaisin ehdottaa, että josko joku muu pystyis hakemaan aiemmin, mutta joo.

9.1.2015
carata
carata

vipe, meillä ainakin vielä 3-4v sitten kunnan päivähoidon JOHTAJA ehdotti että isosiskot noutaisi likan hoidosta. likat oli silloin jotain 16-vanhoja. sanoin että muutoin ihan passeli ehdotus, mutta meiltä on päiväkodille 10km matka.  arvatkaa mitä johtaja sanoi siihen:D?

"no mutta, onhan niillä skootterit."

siis kuvitelkaa xD!   joku ihan tosissaan ehdottaa että teinit hakisi pientä vuoden ikästä hoidosta skootterilla!    no, ei ollut ainut asia mistä meillä meni sen kanssa sukset ristiin, onneksi ei ole enää johdossa;)

9.1.2015
Blanco
Blanco

Vipe, missä täällä käyt vauva uinnissa? :o Kun kaikki ryhmät tuntuu olevan täynnä tai sitten niitä on niin kamalasti lopeteltu tai siirretty riihimäkeen ym....

9.1.2015
carata
carata

PJM/Misukka, Meillä oli ammattimiehiä auttamassa kylppärin kanssa aluksi, mutta nyt ei enää kun loput osataan tehdä itse. Ja myös tapetoija meillä kävi. Suurin osa kavereista osaa tehdä jotain, joten putki/sähkö ym on tulleet heidän kautta ja niihin ei ole tarvinut rahaa laittaa. Muutama kaveri miestä auttaa aina kun ehtii, mutta joskus ei vaan mene vapaa ajat yksiin. Rempparahaa meillä ei ihan järkyttävästi enää ole jäljellä, koska miehen oli pakko ottaa sieltä auton korjaamiseen rahaa, mutta KAIKKI on ostettu valmiiksi kylppäriä, saunaa, kodinhoitohuonetta ja erillistä vessaa varten. Eli kun vaan tekis. Keväällä salaojien tekoon saadaan kaivuri ja kaivaja miehen kaverin kautta, eli sekään ei maksa muuten, kuin tarvikkeilta. Ja varmaan ruokaa täytyy tehdä :) Mutta apua siis saadaan kyllä.

9.1.2015
carata
carata

niin nykyään pitää olla täys ikäinen hakija.. En sitten tiedä että onnistuisko jos olis esim. 15-17 vuotias sisarus.. Tyhmä sinänsä ettei esim. 17v. Sisko sais hakea veljeään tarhasta vaikka ois niin sovittu.. Sitä en tiedä kuinka joustavia olis..

Asiasta täysin toiseen.. Poika kun meni nukkumaan kerroin että huomenna mennään sitten uimaan vauvan ja mun serkun kanssa,niin poika vastasi:"siellä on tyttöjä,muu(mä) uskaltaa mennä sinne.. Katotaas miten meille käy" 😂 Toi on kyllä niin tyttöjen perään.. Toivottavasti myös vanhemmiten,vaikka äidin rakas se on oli sitten suuntautuminen mikä tahansa 😉

Vähän kyllä itseäkin jännittää että miten meidän käy,kun vauva pääsee ekaa kertaa uimaan,vaikkek ihan vielä sitä 3kk olekaan.. Mutta on niin lähellä että saatiin ohjaajilta lupa ottaa se mukaan jo heti ekalle kerralle 😊

9.1.2015
Vipe
Vipe

Blanco, ompelukoneelle ei onneksi ole omaa huonetta, mutta ko.tila on passeli ompeluun, kun ei ole päivittäisessä käytössä, niin saa rauhassa levittää kaavat ja nuppineulat jos haluaa. Vierashuoneena tulee myöhemmin palvelemaan ja varmaan tietokonekkin siirtyy sinne, kunhan saadaan pinnat tehtyä. Mutta perjaatteessa sinne voi mennä nukkumaan, jos teininä jonkun naama ei miellytä. Pääsyhän tuosta yhdestä huoneesta on neljään muuhun eri huoneeseen ja uloskin pääsee ;)

9.1.2015
carata
carata

Toi on vähän harmi että on pakko jaksaa. :/ Jos nyt on väsynyt niin toi jäljellä oleva työmäärä ei varmasti yhtään helpota oloa.

9.1.2015
misukka
misukka

Vipe, meidän talo maksoi alle 140 000, eli ei paljoa. Huomattavasti vähemmän, kuin meidän Hämeenlinnan keskustassa sijaisteva paritalon puolikas, joka onneksi saatiin myytyä nopeasti. Maanpinnalla ollaan, koska "maalla" asuessa ei paljoa naapurille voi edes "leijua", koska vastassa on äkkiä joku farmari, jolla on tilaa ja peltoa paljon :DD

9.1.2015
carata
carata

Misukka, remppa on välttämätön erillisen vessan ja kodinhoitohuoneen osalta ainakin, koska vessassa on jonkun verran kosteutta kaapeissa ja altaassa. Ja kodinhoitohuoneeseen taas tulee pesukoneet ym, joita meillä ei siis nyt ole... Eli osittain on ainakin pakko tehdä ja pakko jaksaa.

9.1.2015
carata
carata

oon aina haaveillu takkahuoneesta:)  mutta näihin neliöihin ei saa edes takkaa.  tai on yksi paikka, mutta silloinkin sänky tulis liian lähelle, ja sitä ei ole enää mahdollista siirtää kun seinät tulee vastaan:D  mutta juu, nyt on caratan ukolla joko selittelyn makua, tai sitten tosiaan kompesoi omia traumojaan nyt sillä, että tarvii ympärilleen hehtaarin tilaa. kumpikin on mielestäni huono juttu.  jos on ompelukoneellekkin oma huone, niin eiköhän siitäkin voi pienellä vaivalla rempata sen neljännen makkarin;D

teini-ikäselle toki oman huoneen puute voi olla ärsyttävää, mutta ei siihenkään kuole. ite oon nuoruuteni ja lapsuuteni asunut vuokrakämpissä ja omistus-omakotitaloissa. on ollut omaa huonetta ja oon joutunut jakamaan. empä koskaan kokenut traumatisoituneeni asuinneliöistä ja huoneista.  ainoastaan vanhempien ajoittain pahoistakin tappeluista joita joutui todistamaan.  siskoni sitä vastoin taas jopa pelkäsi meidän viimeisimpää isoa omakotitaloa jossa jokaisella oli ne omat huoneet.  ei uskaltanut olla yksin ja istuikin sitten kaiken aikaa mun huoneessa.

9.1.2015
Blanco
Blanco

Musta ei tyttöjen ja poikien sekoitus ole välttämättä huono,etenkin jos kaikki on samasta ydin perheestä.. Ja enempi sitä on aikaa rakastaa lapsia,kun ei tarvi hikipäässä hankkia elantoa että saa ison talon pidettyä..

Ja mun veljet aika hyvin osaa käsitellä naisia,kun ovat siskonsa kiukuttelut nähnyt läheltä 😉

Pikkuveli osaa hemmotella vaimoansa kun tietää kaikki "naisten jutut" ja isoveli on joskus sanonutkin että hän on oppinut tulemaan toimeen hankalien naisten kanssa 😜

Ja itse taas koen että hyvä että mua on siunattu pojilla,koska pojista ainakin tiedän kaiken 😁

9.1.2015
Vipe
Vipe

Misukka, pitkä viikko tosiaan on edessä, mutta ONNEKS on edes torstaina, kun ensin meinas antaa ajan parin viikon päähän?! ...Ja eriarvoisesti heitä on kohdeltu, sen mäkin tiedän. Ikäeroa veljeksillä on tosiaan vaan vuosi ja muutama hassu päivä. En tiedä, onko se sit ollut vanhemmille rankkaa, mutta jotenkin mies on kyllä kieltämättä ollut turhan katkera tuosta lapsuudesta. Ja eniten sitä on kai harmittanut se, kun äiti on ollut heti melkein töissä, eikä kotona. Se meinaan muistaa, kun isoveli on hakenut koulun jälkeen sen tarhasta kotiin ja ovat olleet siellä keskenään. Tänä päivänä toi ei varmasti onnistuis, kun päiväkoti luovuttaa pääsääntöisesti lapsen vain aikuiselle, mutta kuitenkin....

9.1.2015
carata
carata

Sittten vielä se, että on paljon viisihenkisiä perheitä, ja myös perheitä joissa enemmänkin lapsia, ja asuvat huomattavasti pienemmässä kodissa kuin teidän perhe.

9.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ja yhdistää sen sitten siihen ettei ole ollut kummallekin omaa huonetta..

9.1.2015
Vipe
Vipe

Pitäis kysellä vähän veljiltä millaiset traumat heillä on.. He meinaan nukkuivat jopa samassa 120 leveässä sängyssä 😂

Luulen kans mitä Misukka sanoi että suurin trauma on siinä että vanhemmilla ollut vähän huono pelisilmä ja kohdeltu eriarvoisina veljeksiä.. Koska äkkiä tosta jää lapselle olo että vanhemmilla on selvä suosikki.. Ehkä se oikea huone ois kannattanut jakaa tai sitten sopia joku aika väli jolloin aina vaihdetaan että vuorotellen kumpikin saa asua siinä oikeassa huoneessa..

9.1.2015
Vipe
Vipe

Pitäiskö teidän jättää sitä remppaa vähän vähemmälle? Tekis nyt sen kylppärin valmiiksi ja sit taukoa. Kyllä tollanen "loputon suo" veis mehut kenestä tahansa ja stressais ihan tolkuttomasti.

Tuossahan on pariksi vuodeksi jatkuva työmaa...

9.1.2015
misukka
misukka

Apuvoimia talon remontoimiseen saa, ammattimiehiä tarkoitan, mutta sekin on taloudellinen kysymys, kukaan ei palkatta työtä tee.

Asunnon koon puolesta ei ole hätää, ja autojakin teillä on.

Keskustelkaa nyt ihan kunnolla.

9.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä tunnen yhden perheen, jossa on 2 aikuista ja lapsia on 6. Aikuisilla on oma makuuhuone, mutta kaikki lapset nukkuvat samassa huoneessa. On siis kerrossänkyjä ja parvi. Huone on rauhoitettu vain nukkumiseen. Leikki ym läksyjen teko huone heillä on täysin erikseen. Mun mielestä ihan toimivaa. Ikäeroa lapsilla on jonkin verran, mutta koska ovat olleet aina tiiviisti yhdessä, niin ei sekään tunnu haittaavan. Vanhin on yläasteella, nuorin 3v.

Jotkut pitää sekopäinä, jotkut päivittelee, kun tytöt ja pojat on sekaisin. Ainakin yksi ilmoitus heistä on tehty, mutta aiheetonhan se oli. Lapset on rakastettuja ja tietävät sen. Se on musta tärkeintä.

9.1.2015
carata
carata

Ilmeisesti ukolla "trauma" on lähinnä se, miten eriarvosesti häntä ja veljeä on kohdeltu. Nyt sit suuntaa sen siihen et on joutunu jakaa huoneen veljen kanssa vaikka käytännössä hän ei oo edes jakanut huonetta vaan velipojalla ollu huone ja hällä koppinurkkaus. On nyt siitä katkerana.

Mut kyllä ukko tuntuu ihan tekemällä tekevän kaikesta tuossa asiassa ongelmaa. Asenne vaatii vähän korjaavia liikkeitä.

Pitkä viikko teillä on nyt edessä kun ootatte sitä ultraa. Toivon totisesti että sitten selviää asiain laita.

9.1.2015
misukka
misukka

samaa mieltä kuin blanco..

Mulle jos joku joka asuu noin isossa talossa ja kuitenkin noi pienen perheen kanssa tulis sanomaan että isompaa asuntoa tarvis kun tulee ahdasta kun tulee yksi lapsi lisää,niin pitäisin sitä leveilynä ja kerskuiluna tai sitten ihan helkutin pinnallisena tyyppinä..

onko mies lukittu sinne vaatehuoneeseen vai mistä moinen trauma on jäänyt.. Itse olisin ollut onnellinen vaatehuone huoneesta 😁

Tulee jotenki mieleen laulu jossa lauletaan onnellisesta perheestä joka asuu tiilitalossa,lapsilla omat huoneet joissa "ovat tekevinään läksyjään" se kuka laulun tietää,niin tietää että kulissit on kunnossa mutta kaikki voi pahoin..

enkä nyt tarkoita että jos asuu isossa talossa niin ois leveiliä tai muuten asiat huonosti,mutta saisi edes olla tyytyväinen..

Ja kun just kuinka monella on varaa ostaa iso talo etenkin jos vain toinen käy töissä..

9.1.2015
Vipe
Vipe

Ja pakko nyt vielä tarkentaa, että asunto on tosiaan ISO, eikä se munkaan mielestä ole este kolmannelle, eikä edes neljännelle lapselle.

Talossa on tosiaan olme makuuhuonetta, olohuone, takkahuone, keittiö, ruokailuhuone, erillinen wc, kylppäri, sauna, kodinhoitohuone, eteinen, vaatehuone, askartelu/vieras/ompeluhuone, kellari, pannuhuone ja kahden auton autotalli. Oma ihan ok kokoinen tontti.

 

Ongelma kai on vaan nyt siinä, kun vauvan ajoitus olisi ihan väärä. Jaksaminen on kortilla molemmilla jo nyt, etenkin miehellä, kun tekee tosiaan 8-18h työpäivää joka päivä. Lisäksi koittaa samalla tehdä kylppäriä ja saunaa valmiiksi. Kun saa ne valmiiksi, jatketan remonttia erilliseen vessaan ja kodinhoitohuoneeseen. Sitten vieres/askarteluhuoneeseen. Viimeisenä autotalliin ja kellariin. Keväällä myös pitäis tehdä salaojat ja kaivaa talon ympäri reunat auki kokonaan.

9.1.2015
carata
carata

Herran jestas.. Me ollaan asuttu 5 henkeä jossain 50-60 neliöisessä eikä ole traumoja jäänyt vaikka huoneen olen jakanut peräti kahden veljen kanssa.. Päin vastoin,jälki käteen ollut oikeastaan hyväkin.. En vaadi mitään luksus kotia.. Nyt meitä on neljä 77,5 neliöisessä jossa 2 makuuhuonetta ja mä vielä kaiken lisäksi hoidan täällä lapsia työkseni eli töissä ollessa neljä lasta jakaa yhden huoneen.. Jos reilu pari sataa neliöö ei riitä viidelle hengelle joista kolme on lapsia,nii Huh Huh.. Kuulostaa tekosyyltä..

Anteeksi,aihe raivostuttaa koska kerran oli juttu jossa 2aikuista ja 2 lasta asui kaksiossa,niin ihmiset kommentoi että lastensuojelu ilmoitus pitäisi moisesta perheestä tehdä.. Mä mieluummin tekisin lasten suojelu ilmoituksen perheistä joissa lapset sitten pelkää isoissa taloissa,etenkin siinä vaiheessa kun joutuu oleen yksin kotona..

Tai Niinkuin yhdessä perheessä kun on kolme kerrosta ja muut nukkuu ylimmässä ja eka luokkalaisella tytöllä on oma valtakunta alimmassa,niin siellä yö myöhään touhuaa mitä lystää,kun ei vanhemmat edes kuule jos on hereillä.. On siis kehunut katsoneensa telkasta myöhään jotain ohjelmaa ja oli varmaan oikeasti katsonut kun sellaisia juttuja osas selittää!! 😲

Meillä ei ainakaan paljon mitään salaa lapset touhua kun on pieni asunto..

Ai niin ja olipa samaisessa perheessä pienin meinannut sytyttää talon tuleen kun rauhassa sai leikkiä sytkärillä kun muut oli ihan eri kerroksessa.. Eli on pienistä neliöistä hyötyäkin.. 😉

ja me jos tästä isompaan muutettais niin vaikka raha ei olis este,niin että ois varaa vaikka mihin kartanoon niin varmaan joku 150 neliöö ois ihan maksimi.. Riippuen tietysti millaiset ois tila ratkaisut.. Jos on tyhmä pohja ratkaisu niin voi 150 neliöökin olla ahdas,mutta hyvällä pohja ratkaisulla 100 neliönkin talo voi olla tosi ison ja tilavan oloinen.. Mutta omasta mielestä 200 on jo liikaa..

9.1.2015
Vipe
Vipe

No mäkin sille koitin sanoa, että monet asuu pienemmässäkin, mut ei... Mun mielestä se vois olla lapsellekkin kivaa, että joku toinen jakaisi huoneen. Joskus teininä se voi tietty ottaa päähän, mutta silti. Ei siihen kuole :)

9.1.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...