unirytmi aivan sekasin

Meidän tyttö on 4kk ja ei nuku yöllä kun 02-04 jälkeen jonkun 6h.eikä kyllä nuku paljon päivälläkään kuin puolelta päivin pari tuntia ja sit 30 min- 1 tunnin unia. Me ollaan yritetty vaikka mitä. Kapalointia,syöttämistä,lauluja,kei​numista syIIissä.. Hammas on kyll tulossa mutta se vain imee sormia ja äimäilee (katselee) innoissaan. Ilma vaivoja ei ole. Olisko vinkkejä :)

3.1.2015
ssandi
ssandi
3 years, 9-month-old toddler

*unikoulua

4.1.2015
misukka
misukka

Noin pienelle ei oikein ole muuta "uninoulua" olemassa kuin tosiaan ihan käytännön toimilla yrittää selvittää yön ja päivän ero.

Kehittäkää joku unirutiini joka toistuu joka ilta samanlaisena. Hyvinkin pian pienikin lapsi jo tietää mitä merkkaa kun puetaan yökkäri päälle ja käydään vaikka kylvyssä.

Pienille rutiinit ja rytmit tuo turvallisuutta ja ennakoitavuutta. Vaikka se aikuisista on tylsää, pienelle lapselle se on todella tärkeää.

Ja sit tosiaan tuo, mitä jo kirjoitin. Eli yöllä ei palvella ja vastataan mölinöihin mahdollisimman eleettömästi. Ei keinutuksia ja vauhdikkaita hyssytyksiä jotka virkistää. Mieluummin silittelyä ja vaikka nenät vastakkain niin että sulla silmät kiinni vaikka toinen yrittäisi mitä vain.

Kun ei saa reaktioita sulta aikaiseksi, niin viesti menee kyllä perille.

Vain ihan pakollisiin asioihin reagoit eli syöttö ja vaipan vaihto. Nekin rauhallisin elein ja mahdollisimman pimeässä.

4.1.2015
misukka
misukka

Kun mulle riittöis et sais ees ennen kolme nukkumaan näin aluksi.

4.1.2015
ssandi
ssandi
3 years, 9-month-old toddler

Valitettavasti tuo nukkuminenkin on niin lapsesta kiinni että huonolla tuurilla teillä on yökukkuja eikä sitä rytmiä saa millään kikkakolmosilla muutettua. Ite olen ollut yökukkuja yli 2 vuotiaaksi asti.

Meidän muksut taas nukkuneet ihan kohtuullisesti. Ainakin mun mielestä. Esikko heräili paljon öisin eikä nukkunut päivälläkään juurikaan. Mutta ymmärsi sentään yön ja päivän eron eli ei jäänyt juttelemaan öisin. Yritti kyllä mutta rauhottui aina kuitenkin lopulta. Joko viereen tai syliin. Joskus torkuttiin sohvalla lapsi rintaa vasten.

Kuopus olikin sitten suorastaan järkytys kun sen kanssa ei ole tarvinnut juurikaan heräillä. Vasta tuossa noin 3v iässä alkoi painajaisia tulla niin niiden kanssa on heräilty joitakin kertoja.

Mun vinkkini oikeastaan on se, että järjestä virikkeitä päivällä ja palvelut ja valot nolliin yöllä. Toivotaan, että vuorokausirytmi tasoittuu.

3.1.2015
misukka
misukka

Korvia ei oo katottu eli täytyy katsoa ne😊 särkylääkettä on koitettu mutta ei auta nukkumista mut särkyä kyllä.Torkkuja ottaa koko ajan. Oon istunut pimeässä monena yönä, oon syöttäny niin et olis hyvä nukkua maha sopivan täynnnä. Oon laulanu,keinutellu,oon ottanu viereen. Oon myös koittanu et nukahtais itestään minä vierellä mutta itku alkaa vähän ajan päästä. päivällä ollaan leikkitty ja juteltu.

3.1.2015
ssandi
ssandi
3 years, 9-month-old toddler

Johdonmukaisuus.

Meillä tyttö vastasyntyneenä ja varmaan tuossa 2-3 kuukauden ikäisenä saattoi valvoa 02-03 asti ja kävi sitten yöunille.

Nyt ikää 1v 2 kk, ja unirytmiä koitetaan muuttaa. Aiemmin valvonut puolille öin.

Onko muuten korvat tarkastettu lapseltanne?

 

Voimia.

3.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...