Silmälasit lapsella

Onko kenenkään lapsella silmälaseja? Nyt olisi hyvät neuvot kalliit. 4,5v esikoinen sai lasit 6päivää sitten. Huomenna pitää mennä 5kertaa liikkeeseen korjauttamaan laseja. Olen yrittänyt vahtia koko ajan mutta lasien vahingoittaminen tapahtuu niin nopeasti. Meillä metallisankaiset lasit jotka on nyt 4kertaa taivuteltu kuntoon ja kerran yksi osa juotettu takaisin kiinni. Nyt kaduttaa tosisssaan ettei otettu muovisankaisia ne varmaan kestäisi paremmin. Mutta kun saatiin maksusitoumus tietyn hintaluokan laseihin eikä optikko muovisia edes esitellyt. Alan itse olla lopussa kun koko ajan saa olla varpaillaan eikä sekään riitä. Hävettää käydä siellä liikeessä joka päivä ja rahaakin menee. Tähän asti ovat tosin taivutelleet ilmaiseksi mutta kai sekin jossakin vaiheessa alkaa maksaa kun aletaan olla kanta asiakkaita. Bussilla kun kuljetaan niin 7€ menee per reissu. Anteeksi romaani mutta on pakko saada johonkin purkaa. Mies on päivät töissä ja tietysti tämä on minun vika koska en vahdi poikaa tarpeeksi. Ihan kun en itse syyllistäisi itseäni tarpeeksi. Vahtimista ei myöskään helpota hampaita tekävä, yöt valvova 1,8v joka roikkuu sylissä/lahkeessa/kainalossa 24h.

18.12.2014
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Ihme on tapahtunut ja pojalle on tilattu toiset lasit. Specsaversiltä ne flexit vaikutti ihan super hyviltä verrattuna noihin meidän toisiin. 179€ maksoivat kun pojalla on toinen linssi niin vahva että sitä täytyy erikois ohentaa ettei olisi ihan pullonpohja linssi.

Ninnup mä mietin kanssa tota että olisiko ne voimakkuudet väärät varsinkin kun se vaihe vaan kesti ja kesti. Mutta mä toivon että eivät olisi muuten me ollaan nyt maksettu turhaan noi lasit jos 3kk päästä saisi olla taas uusimassa.

4.1.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

PekkajaMatti Mä olen sun kanssa ihan samaa mieltä ja olen tuota miestä yrittänyt saada siitä vakuttumaan jo pari viikkoa. Nyt alkaa olla pientä valoa tunnelin päässä kun taas illalla keskusteltiin. Pistäkää peukut pystyyn jos vaikka järki alkaisi voittaa. Mies ei muun muassa ymmärrä miksi pojan lasit on jo naarmuilla vaikka ei häneenkään koskaan ole ollut. Juu vilkas 4v ja rauhallinen 14vhän on ihan sama asia. Mies on siis teininä saanut ensimmäiset lasinsa.

4.1.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Teidän poikaa voisi ne toiset silmälasit helpottaa, siis hänen arkeaan ja elämää ylipäätään.

Kannattaa keskustella, mitä hyötyä ja iloa silmälaseista hänelle on, jospa sitten helpommin niitä käyttäisi.

3.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kovasti kysymästä Ninnup! Ensinnäkin mies törmäsi ajatuksen toisista laseista. Onhan hänkin aina pärjännyt yksillä. Mies ei muutenkaan tunnu ymmärtävän että hän ja poika eivät ole joka asiassa ihan samanlaisia. Mies on monta kertaa rauhallisempi ja lasit saadessaan 10v vanhempi kuin poika.

Pojalla taas toisaalta menee paremmin. Lasit on käyty oikomassa vaan kahdesti. Mutta sitten tulee tietenkin se mutta. Aikaisemmin lasit sai olla päässä ja ne vaan vääntyi.  Nyt niitä ei haluta pitää ja otetaan pois ja jopa piilotetaan. Lisäksi poika katselee tosi paljon lasien yli. Ulkona ne on kylmät ja menee huuruun, sisällä ne on vaan koko ajan tiellä.

Tällä hetkellä tää tuntuu loputtomalta suolta koska olen vielä ihan varma että poika joutuu siihen peittohoitoon maaliskuussa. Sehän onkin sitten pojasta varmaan ratkiriemukasta kun pitää puoli sokeana tiirailla.

3.1.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Meillä on pojalla ihan sama homma mutta toisin päin. Eli vasen silmä on +5 ja oikea on +1,75. Yhteisnäkö on hyvä ja 4v neuvolaan asti luulin että näkö on hyvä. Siellä ei antanut peittää vasenta silmää melkein ollenkaan ja kun sitten kuukauden päästä oli neuvola lääkäri niin hän totesi ettei poika anna peittää koska ei näe.

Kaippa se meillä oli sitten lääkäri kun hoiti alusta loppuun sama ihminen. Muuten mukava mutta selkästi vähän vierasti lapsen kanssa työskentelyä.

Minkä ikäisenä teillä katsottiin tytön näköä ekan kerran.

Mä just kanssa puhuin tytön 1v 8kk painokontrollissa neuvolassa että voisiko tytön näköä katsoa aikaisemmin kuin sen 4.v muttei kuulemma oikein onnistu. Meillä on selkeä sukurasite kun molemmilla vanhemmilla ja kaikilla isovanhemmilla on lasit plus tietysti osalla muusta suvusta.

19.12.2014
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Sellainen huomio, että täällä lapsen näöntarkastus on automaattisesti silmälääkärillä, jos lapsi on alle 8-vuotias.

19.12.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos ninnup Oma olo alkaa helpottaa kun voi puhua jonkun kanssa jolla myös kokemusta. Specsaversille ehdottomasti ja sieltä toiset lasit nyt täytyy vaan päättää voisiko sinne mennä jo nyt vai pitäisikö odottaa vielä seuraava käynti.

Katsoiko teillä tosiaan hoitaja näköä sairaalassa. Meillä oli kanssa aika nuori nainen jonka vaan oletin olevan lääkäri kun olen ollut siinä käsityksessä että lääkäri katsoo aina lasten silmä asiat. Me asioitaan TAYSin silmäklinikalla.

19.12.2014
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Kiitos kaikille! Noi flexit kuulostaa ihan unelmalta.

Ninnup Oliko tuo hinta oikeasti kokonaisuudessaan tuon 79€?

Meillä pitäisi olla ens vuoden maaliskuussa kontrolli jolloin näkökin katsotaan uudestaan että onko vasen silmä yhtään parantunut vai aloitataanko peittohoito. Joten odotellaan sitten sinne ja käydään sen jälkeen specsaversiltä hakemassa flexit toisiksi laseiksi. Toivottavasti noi vaan kestää takaisin vääntelyä siihen asti. Onko teillä ninnup siitä kokemusta optikolla on saanut käydä korjauttamassa tiuhaan. Alkavatkohan jossakin vaiheessa ottaa maksua?

19.12.2014
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Varmaan siis samat, koska noi veljenkin lasit saa ihan kamalaan solmuun ilman että tapahtuu mitään vahinkoa!!

18.12.2014
carata
carata

Äkkiä googlasin, niin ainakin Specsaversin sivuilla oli juttua noista 180 astetta kääntyvistä sangoista.

18.12.2014
carata
carata

kuminauhaa kokeiltu ei mitään apua. Titaanilaseista en ole kuullutkaan. Pidemmät korvatakuiset on kuulemma vaan vauvojen malliston laseihin. Caratan veljen lasit kuulostaa fiksuilta taitavat vaan olla kalliit eikä tuolla ainakaan ollut valikoimassa. Kiitos tuesta kaikille!

18.12.2014
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Ja pakko vielä tarkentaa, että lasit on siis täysin normaalin näköiset, ei mitkään uimalasit, vaikka sangoissa onkin tuota muovi/silikonia.

18.12.2014
carata
carata

Omilla lapsilla ei ole, mutta veljellä on ollut 3 vuotiaasta saakka. On ollut kaikkea, jotta ne lasit pysyisi päässä, mutta edes kuminauhasta pääntakana ei ollut apua. Laseja silläkin korjattiin ja juotettiin lähes viikoittain alkuun ja niin olikin fiksua olla kahden lasit. Korjauskaan kun ei aina tapahtunut hetkessä! Sitten löytyi kuitenkin se, josta on ollut apua. Eli lasit, joissa sankojen ruuvien kohdalla on kumia. Pystyy siis vääntelemään melkeinpä miten vaan ennen kuin saa mitään pahaa aikaiseksi. Lapselle sitä ei tietenkään kannattaisi kertoa. Niillä on nyt menty jo monta vuotta. Korjauksia ollut vain niiden tallojen osalta.

18.12.2014
carata
carata

Joo se jäi tuosta pois. Meillä on 40€ maksanut vakuutus jonka omavastuu on 25%. Tuon juotoksen loppusumma meni vakuutukseen itse maksettiin 8€.

18.12.2014
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Onko teille tarjottu/puhuttu vakuutuksesta lapsen silmälaseja varten?

Meille tarjottiin esikoisen laseista. Hän oli tosin kouluikäinen silloin jo.

18.12.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

kiitos jos joku jaksoi lukea!

18.12.2014
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...