mitenhän mie tän asian esittäisin

Syksyni on ollut kamalan rankka... Nyt eilen ultraan mennessä joten hajosin ja avauduinki vähän... onneksi kaikki on päättynyt hyvin. Tänään neuvolassa sanoin kaiken olevan ok. Mutta jotenkin nyt ku kaikki päättyi hyvin jne. Ja sain vähän avauduttua. Mut nyt tunnen itseni lopen uupuneeksi ahistuneeksi. Jotenki tuntuu että en jaksa töihinkään mennä... onko väärin pyytää esim. Saikkua tjn. Että saisin taas itteni tasapainoon. Aiemmin työ on ollut pakopaikka missä on voinut unohtaa murheet. Mutta.. entiiä.

16.12.2014
Belpi
Belpi

Sinun esikoislapsi ansaitsee hyvinvoivan äidin.

Joten soita neuvolaan ja puhu olostasi, kuten muutkin on kehottaneet.

16.12.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Se onkin iso askel, että myöntää olevansa vajavainen ja ettei jaksa. Mutta kun sen päästää ilmoille, niin alkaa helpottaa. Ei tarvitse pitää kulissia yllä :)

16.12.2014
misukka
misukka

Kiitos vastauksista.
Oon vuosia ja kuljen tälläkin hetkellä juttelemassa psykiatrisessa... Ollut masennusta ym.
Jotenkin olen huono myöntämään varsinkaan ulkopuolisille kun on lapsia että ei jaksa...

16.12.2014
Belpi
Belpi

Paljon on sattunut ja tapahtunut ja tottakai voit pyytää saikkua jos koet, että se auttaa sua kasaamaan ajatuksia.

Tärkeintä on tosiaan se puhuminen. Purat tuntemukset ulos. Itsellä kokemusta psykiatrisesta sairaanhoitajasta ja jos kemiat kohtaa, niin se auttaa tosi paljon kun pääsee purkamaan ulkopuoliselle ajatuksiaan.

Täällä jonot on pitkät mutta miekin pääsin nyt viikon sisällä käymään vaikka alkuun meinasi että tammikuussa olisi vasta vapaita aikoja. Se otti ja siivosi kalenteriaan sen verran että kriisiaika löytyi.

Jos teidän kunnasta tällainen palvelu löytyy, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ei se mitään ota jos ei annakaan.

Jaksamisia sinulle ja soita nyt ensi hätään sinne neuvolaan ja pyydä sairaslomaa. Ja voit pyytää niitäkin varaamaan sulle ajan jollekin keskusteluhetkeä varten.

16.12.2014
misukka
misukka

Toisekseen raskauden vaihe ei omaa olotilaa katso.

16.12.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no siulla on paljon tapahtunut vähälle aikaa:O  kyllä siinä voimat menisi vahvallakin, ilman jo voimavaroissa olevia vajeitakin.

ota rohkeasti puheeksi neuvolassa ja hae saikkua töistä jos se helpottaa.   joskus auttaa keskittyminen täysillä johonkin toisaalle, joskus taas oma luvan kanssa itkeminen ja rypeminen. mutta ennenkaikkea, PUHU.  se helpottaa kyllä. ajan kanssa ainakin:)

16.12.2014
Blanco
Blanco

Mulla on vielä niin alussa tämä raskaus.
On vaan niin kamalasti tapahtunut.. Ensin mummo kuoli, poika mursi kätensä... heti perään äitini teki tuhansien eurojen puhelin laskun mikä jäi meän maksettavaksi ( vielä hirveä syylistäminen kun loppu hänen auttaminen), rinnoista löytyi kasvaimia ( onneksi hyvänlaatuisia), talon rakentaminen, työnaloitus, sitte vielä tuli "yllätys" raskautuminen...ym.
Nyt eilen vaan sitte tuntu että oon ihan loppu. Tai on se jo jonkin aikaa ollu mutta nyt se iski täysin..

16.12.2014
Belpi
Belpi

Kannattaa rehellisesti ja suoraan puhua neuvolassa tuntemuksistaan. Ihan itsesi ja syntyvän vauvasi vuoksi.

Mulla ei synnytyksen jälkeistä masennusta huomattu neuvolassa, eikä kyllä kysyttykään.

Kun tunnistat olotilasi ei-tavanomaisia piirteitä, puhu niistä neuvolassa, muutoinhan hoitohenkilökunta ei voi ottaa tilanteeseen kantaa.

16.12.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Saikkua voi pyytää, kun sitä tarvii.

16.12.2014
carata
carata

Ylös

16.12.2014
Belpi
Belpi
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...