Löysinpä patin itseltäni..

Hei!  Pitkään en ole kirjoitellut mitään.. Kun perheeseemme syntyi toinen lapsi, tyttö, on ollut kyllä kiireistä ja kaikenlaista tapahtunut.  Viimeisin asia on juuri tuo patti, jonka eilen aamulla vatsalihaksia tehdessä huomasin. Ihmettelin kipua kylkiluiden kohdalla ja aloin tunnustelemaan ihoa rintani alapuolelta, kylkiluiden päältä.. kauhukseni löysin patin, joka on aika iso.  Sain samalle päivälle yksityiselle lääkärille ajan, joka tunnusteltuaan totesi patin olevan rasvaa, rasvapatti, joka on tulehtunut. Kertoi, että patti kasvaa, kun sitä koskettelee. Ja että se voidaan poistaa, jos se alkaa vaivaamaan. Kyseli kaikenlaista, olenko laihtunut, jumppaanko, satuttanut itseni jne. Oli kuitenkin suhteellisen varma, että kyseessä on rasvapatti. Sitten.. Halusi kuitenkin ottaa neulalla näytteen. Näytteen ottaminen sattui aika paljon ja sen jälkeenkin sattui.. Vieläkin on hieman herkkä.  Tähän iltaan saakka oli aika hyvä mieli.. kunnes aloin miettimään tosissaan, minkä takia hän halusi ottaa näytteen. Kun hän ei ensin meinannut löytää oikeita tarvikkeita näytteen ottamiseen, hän vaikutti hieman hätääntyneeltä. Sanoi, että jos niitä ei löydy, näyte voidaan ottaa myöhemminkin.. Mutta miksi? Jos hän oli niin varma, että se on rasvapatti, miksi otti näytteen?? Mitä enemmin mietin, sitä enemmin pelkään.. Olen vielä melko nuori 22 v ja minulla on kohta 3 v poika ja 10 kk tyttö. Oma terveys on saanut lasten saamisen jälkeen aivan uuden merkityksen... Miten pelottava ja kamala ajatus onkaan, että en saisi nähdäkään lasteni kasvavan aikuisiksi ja olla heidän tukenaan mahdollisimman pitkään..  Onko kellään muulla kokemuksia rasvapateista? Voisiko tämä minun patti olla se, niin kuin lääkäri sanoi, vaikka hän halusikin ottaa näytteen?

13.12.2014
Anni92
Anni92

hyvä Anni, hieno kuulla:)!

23.12.2014
Blanco
Blanco

Hyvä juttu :)

22.12.2014
misukka
misukka

Tänään sain kuulla, että patti on hyvälaatuinen! Sairaanhoitaja kertoi ja myöhemmin vielä lääkärikin soitti! Kun lääkäri soitti, meinasi paniikki iskeä, että miksi lääkäristä soitetaan, mutta hän varmistikin vain, että olen saanut tiedon. Jotenkin olo on vieläkin vähän säikähtänyt, mutta kyllä olen helpottunut!

22.12.2014
Anni92
Anni92

Toivon niin paljon, että kyseessä on tosiaan hyvälaatuinen rasvapatti, niin kuin lääkäri päätteli.. Tulevalla viikolla saan kuulla näytteen tuloksen.. Hieman hirvittää..

14.12.2014
Anni92
Anni92

kaikki patit kannattaa aina tutkituttaa ja näyttää lääkärille. tämän olen opettanut meidän likoillekkin. että rohkeasti vain tohtorille ja vasta sitten paniikki JOS tarve vaatii:)

itse löysin patin rinnastani 17-vuotiaana.  pari vuotta sitä ihmeteltyäni menin lääkärille näyttämään joka totesi sen olevan kasvain. kasvain poistettiin myöhemmin paikallispuudutuksessa. meillä on suvussa todella vahvat kysta-geenit ja kaikenmaaliman syöpää ja muuta kasvannaista löytyy enempi kuin laki sallii. äidiltäni näitä kasvaimia poistetaan vuosittain, toistaiseksi yksikään ei ole vielä syöväksi edennyt.

itseltä edellinen kasvain poistettiin munasarjoista sektion yhteydessä nyt 4,5kk sitten.

 

mie sanon, että lääkärit yleensä tahtoo varmistaa aina patin laadun, siksi siitä on näyte otettu vaikka hän onkin varma diagnoosistaan.   tänä päivänä ihmiset ovat niin täynnä kaikenmaaliman patteja ja pahkuroita, että kaikkia kasvaimia ei edes lähetä leikkaamaan mikäli niissä ei ole etenemisvaaraa. 

älä siis turhaan ressaa:) vaikka se paljastuisikin kystaksi, niin niitä poistellaan ihan tosissaan paikallispuudutuksissakin. 

ystäväni pelkää aina sairastavansa syöpää.  siis hällä on kyky bongata itseltään aina jotain uutta kohtaa kropasta, jota ei tunnista omakseen ja on sitten varma että siinä on syöpä.  vasta tällä viikolla viimeksi käytin hänet lääkärissä varmistavassa ettei hällä ole syöpää nivusissa tai munasarjoissa.  pari kk sitten hän pelkäsi suusyöpää.   vaikka kaikki hänen ympärillään näkevätkin että hän ylireagoi, niin mie teidän että joka kerta se hätä ja huoli on hälle ihan aitoa paniikkia.   silloin mie yritän saada häntä rauhoittumaan tilastojen avulla. kokeile samaa siekin:)  mieti että kuinka todennäköistä oisi että löytämäsi patti olisikin syöpä?   verrattuna siihen todennäköisyyteen, että se on lääkärin mainitsema rasvapatti. voihan se tietysti olla ihan vain joku hyvänlaatuinen kasvainkin, mutta mitä sitten tapahtuisi?  se leikattaisiin todennäköisesti.  eli siun pitäisi varautua vain pariin saikkupäivään ja parin sentin mittaiseen arpeen. rasvapatin kohdalla sama juttu. siis jos se alkaisi  vaivata niin paljon että se päätettäisiin leikata.

todennäköisyys sille, että lääkäri olisi arvioinut patin niin päin mäntyä, ja se paljastuisi esimerkiksi syöväksi joka vaatisi sytostaattihoidot ynnä muut, on siis häviävän pieni. 

menihän romaaniraapusteluksi. mutta pointtina siis, yritä olla stressaamatta:) likipitäen kaikki on hoidettavissa tänä päivänä, ja lääkäri on se jo kertaalleen todennut rasvapatiksi. hyvä vain jotta varmistavat kuitenkin, ettei mitään ikäviä yllätyksiä pääse myöhemmin syntymään.

14.12.2014
Blanco
Blanco

Patti voi olla aina joain muutakin kuin rasvapatti, eli luulempa vain lääkärin varmistaneen asian. Koska JOS se olisikin jotain muuta, tulisi siitä heti sanomista lääkärille.

13.12.2014
carata
carata

Eihän se typerää ole olla huolissaan terveydestään..

Minulla ei ole kokemusta rasvapateista,mutta luulen että lääkäri otti näytteen ihan varmuudeksi vain että JOS se on jotain muuta niin ei voi syyttää hoitovirheestä tms.

Itse ajattelisin että jos olisi jotain vakavampaa,niin vaikuttaisi ehkä muutenkin terveyteen ja vointiin..

Mutta en tietenkään voi varmaksi sanoa mitään,mutta eiköhän se ole rasvapatti ja lääkäri ottanut varmuudeksi otti näytteen..

13.12.2014
Vipe
Vipe

Tunnen itseni hieman typeräksi kirjoittaessani tästä... Mutta kyllä hirvittää!

13.12.2014
Anni92
Anni92
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...