TURVAISTUIMISTA

Ajattelin jakaa asian jonka tossa ohimennen kuulin.. Eli siis kun on erilaisia turvaistuimia ja yksi malli on se sellainen missä on se palkki johon tulee auton oma vyö ja ilmeisesti istuimessa ei ole omia vöitä ja istuin sopii kai jo aika pienelle.. En siis paljon tiedä tämän mallin istuimista,mutta poika on kerran sellaisessa istunut noin vuosi sitten kun saatiin kyyti yhdeltä jolla oli oman lapsen istuin valmiiksi autossa.. No mutta siis silloin hän kehui että se istuin on ihan testien ykkösiä ja että siihen sellaiseen kannattaa satsata koska on huippu turvallinen yms. No nyt on kai tulossa uudet testit,koska on todettu että lasten yleisin kuolinsyy kolarissa on se että lyövät päänsä ja juuri tämä palkki istuin (en tiedä oikeaa nimeä) ei pidä lapsen päätä turvassa vaan se pääsee retkahtaan eteenpäin.. Kun taas sellaisissa istuimissa jossa on ne vyöt,niin ne vyöt pitää lapsen niin ettei se pää pääse retkahtaa tai ainakin se palaa/pysyy siellä istuimen suojassa eli siellä päätuen välissä.. Hyvä yrittää selittää kun ei tunne oikeita termejä..😜 Mutta siis tälläistä vaan kuulin,eli vinkkiä niille jotka miettii turvaistuimen hankintaa.. Itselleni tämä on hyvä uutinen kun aina kun jossain palkki istuinta hehkutetaan,niin mietityttää onko valinnut ihan väärän istuimen.. Palkki istuimen omistajille tämä on vähän huonompi uutinen.. Vaikka kyllähän varmaan sekin turvallinen on,mutta ei siis välttämättä ihan niin superhyvä kuin on hehkutettu.. Ja toki eihän sitä tiedä miten se uusissa testeissä pärjää,mutta kun on tutkittu niin Tälläinen epäilys on tullut.. Ja toivottavasti en nyt ihan väärässä ole,mutta näin kuulin kun yhdessä lastentarvike liikkeessä myyjä selitti asiakkaalle.. Myyjä on minusta asiansa tunteva ja luotettava (meillekään ei myynyt emmaljungan omaa kaukaloa,koska sanoi suoraan ettei pidä sitä myynnissä,koska se on kallis ja pärjännyt testeissä huonosti) mutta minähän olen saattanut käsittää asian väärin,mutta lähes 99% varma olen tästä asiasta..

13.12.2014
Vipe
Vipe

Ne kankaat ja helppo asennus sun muut vaikuttaa kokonaisarvosanaan istuimesta eli sinne etusivulle voi tulla arvio heikko tai välttävä jos on paljon jäämiä tai asennettavuus on vaikea.

Ne turvatestien arvosanat on luettavissa kunkin istuimen kohdalla erikseen kun avaa sen linkin.

14.12.2014
misukka
misukka

Just noita kans on mitä Tiktik sanoo et saattaa tulla miinusta kankaan materiaaleista/käsittelyaineista jne. Ja siis kyllähän nekin istuimen turvalliseen käyttöön liittyy mutta ei vaikuta kolaritilanteessa mitenkään. Et nää on kans vähän monitahoisia asioita , nää tutkimukset...

14.12.2014
Minnie
Minnie

Oon itsekin ajatellut noita palkki-istuimia et onkohan silti turvallista istua kasvot menosuuntaan...
No meillä perinteiset istuimet, mutta tiedä sitten noista kaikista tutkimuksista kunnmeille lastentarvikeliikkeen vanhempi miesmyyjä sanoi että niissä on helposti raha ja puolueellisuus jotain merkkiä kohtaan... Kuuntelin toisella korvalla kun mies jutteli ostaessamme toista turvaistuinta ja oli puhe tosta palkkimallistakin...
Päädyttiin Suomessa suunniteltuun ja valmistettuun malliin.

14.12.2014
Minnie
Minnie

no se vaikea asennus kyllä vaikuttaa turvallisuuteen kun mitä vaikeampi asennettava, niin sitä suurempi riski virheasennukseen ja sitä kautta turvallisuuteen.

ja no, turvallisuuden kannalta käyttömukavuudella ei kai kovin suurta merkitystä ole, mut sit taas käyttäjän kannalta kuitenkin. Kyllä sitä mielummin ostaa tuolin jossa on mukava istua kuin epämukava. Mutta nekin on niin käyttäjäkohtaisia mikä on mukava kenellekki.

13.12.2014
Mummy83
Mummy83

meillä istuin on valittu meidän tarpeisiin sopiva eli haluttii sellainen joka menee sekä selkä että nenä meno suuntaan ja vaihtoehtoja ei paljon ollut.. Itse en hirveästi katso noita testejä,koska voittaja voi seuraavana vuonna jo olla joku toinen istuin..

Ja mummy on oikeassa,onhan mikä tahansa istuin parempi kun ei istuinta ollenkaan.. Ei kai kuitenkaan ihan huonot istuimet pääse edes myyntiin..

Eli niille joilla nyt on se palkki istuin tai sellaisen aikovat hankkia,niin jos se ihan kuoleman loukoksi todetaan,niin eiköhän ne vedetä markkinoilta pois..

Ja riippuuhan toki kolaristakin että mikä on paras mahdollinen..

Vähän sama kun yks kaverini kiisteli siitä mikä on turvallisin paikka lapselle autossa,niin sitähän ei voi ennustaa kun ei tiedä mistä päin kolari tulee..

13.12.2014
Vipe
Vipe

Ettei olisi ollut lastentarvikkeen myyjä? Ne on kyllä niin hyvin aivopesty siihen että palkki-istuimet on pahasta että ne julistaa sitä sanomaa pyytämättäkin.

Ja haukkuu pystyyn ne jotka on moisen erehtyneet hankkimaan.

Faktaa on se, että pienille paras istuin on aina selkä menosuuntaan oleva istuin. Muista on sitten mielipiteitä yhtä paljon kuin turvaistuinmyyjiäkin.

Meilläkin oli pakkorako valita muu kuin selkä menosuuntaan asennettava istuin kun sellainen ei autoon mahtunut.

Silloin luin tutkimuksia pilvin pimein puolesta ja vastaan ja päädyin siihen, että mieluummin palkki-istuin kuin viisipistevyöt nenä menosuuntaan.

Tärkein peruste oli se, miten lapsen pää äkkipysäyksessä liikkuu. 5-pistevöissä hartiat on jumissa penkissä ja painava pää lähtee ainoana liikkeelle jolloin tulee piiskaisku niskanikamiin. Palkki-istuimessa voima keskittyy lapsen rintaan ja kun hartiat pääsee irti penkistä, piiskavaikutus ei ole niin suuri ja pään liike kropan suhteen enemmän venyvä.

Meillä on kiddyn guardianfix pro joka yllätykseksi ostamisen jälkeen testeissä sai huonon arvosanan ilman isofix-kiinnitystä mutta erinomaisen isofixeillä kiinnitettynä.

Siinä on hyvät sivuttaissuojat ja ne kasvaa lapsen mukana eli kun pään tukea nostetaan, sivuttaissuojatkin nousee oikeassa suhteessa tukemaan.

Toki itsekin olen huomannut, että jos lapsi nukkuu palkkia vasten, ei ne sivuttaissuojat tietenkään toimi.

Toisaalta viisipistevöissä lapsen nukkuessa pää notkahtaa niskan varassa helposti eteen jolloin siinäkään ei pääntuen suojaukset ole oikeassa paikassa.

Eli näissä jutuissa on paree suodattaa juttuja reilulla kädellä, tutustua itse aiheeseen ja kestää se että KOSKAAN sulla ei jonkun mielestä ole lapsi oikein suojattuna.

Paree vaan yrittää tehdä parhaansa ja luottaa omiin valintoihinsa.

13.12.2014
misukka
misukka

dämn, just ostin tuon Pallas 2:sen, siinä on kyllä sivutörmäyssuojat. Ne on kait parantanut niitä uuteen malliin, ykkösessä ei tainnut olla niin hyvät.

Vähän kyllä ihmettelen sitten yhtään minkään tutkimuksen luotettavuutta, jos Autoliito julkaisee listaa hyvistä ja huonoista istuimista ja sen perusteella ostat hyvän, joka sit onkin ihan p**ska. Mihin sitä sitten voi luottaa, jossei Autoliiton julkaisuihin, joka kuitenkin suomalainen taho ja jonka pitäisi julkaista semmoista tietoa, missä otetaan huomioon Suomen olosuhteet? Vähän sama kuin julkaisisi talvirengastestejä, jotka tehty jossain Italiassa. Mielipide-erot on sit asia erikseen, niistä voi kiistellä ja kyllähän se autokin vaikuttaa aika paljon noissa törmäyksissä ,samoin kuin se miten kovaa törmää ja mihin.

Täytyy sitten luottaa että hyvä tuuri jatkuu ja ei tule kolareita lapset kyydissä. Ja onhan se silti niin että mikä tahansa istuin on parempi kuin ei istuinta ollenkaan. :)

13.12.2014
Mummy83
Mummy83

sivusuojista en tiedä..

Ja joo voihan isommalle olla,sitten esim. Kun ei joka tapauksissa voi enää olla istuimen omissa vöissä.. En tosin tiedä onko sitten jo liian isokokoinen palkki istuimeen,koska en tiedä sen koko rajoja.. Muistan vaan että esim. Joskus joku on kehunut että se on hyvä jo aika pienelle,Niinkuin kaukalosta seuraavaksi istuimeksi,mutta silloin ei kai ole ajateltu sitä päätä kolari tilanteessa..

13.12.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...