lasten tili

En ainakaan pikaisesti etsimällä löytänyt keskustelua, joten ajattelin kysellä mihin pankkeihin on lapsille tilejä avattu tai onko edes avattu, onko rahastoja tms? vai päätyneet johonkin muuhun ratkaisuun?

12.12.2014
Paula265
Paula265
3 years, 6-month-old toddler

Hah:D Noo toivottavasti Osuuspankki alkaa miettimään jo vähän0, ettei ite tarttis vielä pankkia vaihtaa ;) oon huomannu että nykyään harvakseltaan törmää enää ihmisiin joilla ois osuuspankissa tilit. Ainakin mitä nyt viimisen vuoden aikana on tehny vaikka torissa kauppoja niin hyvä jos prosentilla niistä ihmisistä on Op. :DD

14.12.2014
Paula265
Paula265

Me vaihdettiin myös op:sta pois lainat ja tilit, koska oli aivan järjettömän surkea firma ja kallis vakuutuksien osalta.

13.12.2014
carata
carata

Me vaihdettiin just op.stä pois ja hetkeäkään ei olla kaduttu ;) meidän aikuisten tilit on nordeassa

13.12.2014
teeko
teeko

Tuo oli pienen paikkakunnan pankki jossa tytön vanhemmat ja itse kotoisin ja luonnollisesti kyseisen pankin asiakkaita. Ehkä vaikuttanut jonkun verran? Vai onkohan noilla pankeilla vain eri käytännöt? On kyllä vaikeeksi tehty :/

13.12.2014
Paula265
Paula265

Aika hupaisaa että kummitytölle saa tuolleen tilin avattua kun omalle lapselle avatessa meidän piti molempien käydä allekirjottamassa se tilinavauspaperi. Mulla oli isännältä valtakirja mut se ei kelvannu. Silti piti isännän käydä raapustamassa nimmari paperiin.

13.12.2014
misukka
misukka

Olipa tullut paljon kommenttia:) mutta siis OP suosituin ja mä kun niin aattelin vaihtavani pankkia:D Sama ajatus on, kun muillakin että muksu sais ajokortit sitten säästörahoista tai sitten omaa asuntoa varten pesämunaa. Onko tuo ASP- tili niin, että sitä ei voi toinen avata ja kerryttää?  

Sralla, no jopas oli ei tommonen tullu ees mieleeni. Mistäs semmosen yh- todistuksen sitten sais?

Sillon kun kävin avaamassa kummitytölle tilin niin piti olla toinen vanhemmista mukana ja toiselta kirjallinen lupa :o Tavallaan ymmärrän, mutta tavallaan en. Kai sitä nyt luulis että sais omat rahat antaa kenelle vain :))  Tuon lahjavero homman tiedänkin.

13.12.2014
Paula265
Paula265

Meillä pankki teki tilit niin, että ne on lapsien nimillä, mutta meillä on käyttöoikeudet niin kauan kuin halutaan ja se järkeväksi katsotaan. Vaikka salattais siis tilit ikuisesti, hautaan saakka. Vaikka tilit ovat siis lapsien nimissä, niin silti heillä ei ole niihin mitään asiaa, vaikka olisivat 18v tai järkevöityneet jo aiemmin :D

12.12.2014
carata
carata

meillä on lapsille avattu tilit ihan vauvana. toinen avattiin op:lle ja toinen..öö... aktiaan? ainakin edellisen kanssa mie valkkasin pankinkin vaan sen perusteella että mihin pääsin suoraan tiskille kävellen avaamaan tilin ilman ajanvarauksia ja muuta hässäkkää.    ja ihan perustilit. pääsevät niihin ite käsiksi 18-v tultua mittariin. vanhemmilla on käyttöoikeus, mutta ei siis mitään tilikortteja tai muutakaan, että tiskiltä pitäisi käydä nostaa jos joku pakottava tarve tulis.

pikkuhilut kerätään säästöpossuun joka sitten tyhjätään tilille.  ja tilille laitetaan satunnaisesti jotain tilisiirtojakin. kymppi silloin, vitska tolloin.   ei meidän lapsista rikkaita tule aikuistuttuaankin, mutta ehkä siinä ois sitten rahat johonkin luuska-autoon tai ajokortin osamaksuun:D

12.12.2014
Blanco
Blanco

riu

tuossa et tili onkin omissa nimissä, on se ongelma että jos sen luovuttaa lapselle kun täyttää 18v ni verottaja iskee siihen lahjana.

Siksi tili pitäisi olla heti lapsen nimissä että sinne voi vähän kerrallaan verottomasti kerätä pesämunaa.

12.12.2014
misukka
misukka

Meillä on Säästöpankissa pojan tili. On joku korkeakorkoisempi säästötili. Jonkin verran noita verrattiin kun otettiin asuntolaina samoihin aikoihin. Sinne viedään aina meidän kolikot ja välillä laitetaan ihan muutenkin. ajokorttirahat olis tarkoitus saada ja eiköhän nyt se onnistu ja toivottavasti myös asuntoa varten jotain. Mutta tarkkana saa olla jos haluaa isompia summia laittaa kun verottaja voi herkästi puuttua ja epäillä lahjaa. mua ei ainakaan huvita niitä lahjaveroja maksella

12.12.2014
teeko
teeko

Unohtui. Toiset isovanhemmat laittavat molemmille lapsille 20€/kk, eli meidän ja isovanhempien summa yhteensä, niin 70€/kk menee siis tilille.

12.12.2014
carata
carata

Meillä on ihan perustilit osuuspankissa. Lapset sai sieltä rahukkata kun tilit avattiin. Tyttö sai sata markkaa ja pojat 20 €.

Vinkkinä srallalle ja muille vähemmän luotettavien etäisien kanssa toimiville: avatkaa ihan itsellenne tili ja senhän voi nimetä sitten omassa verkkopankissa vaikka miten. Ei pääse isi osalliseksi, ei :)

12.12.2014
riu
riu

Meillä pojilla käyttötilit OPssa ja lisäksi säästövakuutukset (tai mitä ne nyt nykyään onkaan nimeltään) johon menee joka kk 50 euroa ja sijoitetaan rahastoihin eli osa osakkeisiin ja osa johonki korkohärdelliin.

Säästövakuutukset erääntyy kun lapsi täyttää 21 vuotta. Säästötilit on possujen tyhjennyksiä ja lahjarahoja varten ja ne saa käyttöönsä kun täyttää 18 vuotta. Tai harkinnan mukaan jo aikaisemmin.

Itse sain aikanaan oman tilin 15 vuotiaana käyttööni. Pääsi omista rahoista makselee mopon bensat :)

12.12.2014
misukka
misukka

Meillä on pojalla kanssa Nordeassa tili, niinkuin meillä vanhemmillakin. Se on siis semmonen, mihin voi ainoastaan laittaa rahaa, ei voida nostaa sieltä mitään. Sinne siirtelee isovanhemmat rahaa synttäreinä, jouluna, nimipäivänä jne.. Myökin aina sillontällön sinne jotain pientä heitellään, jos on heittää.. Ihan mukavasti sinne on kertynyt jo nyt, vaikka poika ei ole vielä kahta vuottakaan :) Että ihan mukavat pennoset se sieltä saa sitten, aikanaan :)

12.12.2014
Tii03
Tii03

Ja tilit meillä vanhemmillakin on Handelsbankissa ja Säästöpankissa.

12.12.2014
carata
carata

Meillä lapsilla on Handelsbankissa tilit. Molemmilla omat. Kasvaa jotain pientä korkoa. Laitetaan sinne joka kuukausi puolet lapsilisästä, karkeasti laskettuna puolet on ollut 50€/kk. Loput jää käyttöön, vaippoihin ym. Käyttöoikeudet tileihin on meillä vanhemmilla ja saadaan sieltä ottaa halutessamme rahaa ja laittaakkin koska vain.

12.12.2014
carata
carata

Meil on samoin kuin Jiillä et korkeakorkoisempi tili, siinä on sallittu neljä nostoa vuodessa jos nostaa yli sen ni tais korko tippua ja mennä joku maksu per nosto.

Tilit on OPssä.

12.12.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...