Jotain positiivista!

Niin paljon kuulee harmikseen pelkkiä ikäviä kokemuksia neuvoloista, ultran kärilöistä tai muista että päätin että kirjoitan itsepintaisesti siitä, kuinka ihania ihmiset ovat olleet minua kohtaan koko alkuraskauden ajan. Suurinosa näistä ihanista ovat olleet juurikin terveydenhuollon porukkaa. Neuvola - Neuvolaan meno jännitti minua niin kovasti että meinasin oksentaa kun puhelin hälytti ilmoittaen sinä aamuna olevasta ajasta. Olin lukenut keskustelufoorumeilta pelkkää pahaa kunnallisista neuvoloista ja kaikki ylistivät yksityistä terveydenhuoltoa. Itsellänikin huonoja kokemuksia virkaa tekevistä ihmisistä, lähinnä virastopuolella. Totuus oli kuitenkin jotain ihan muuta. Ystävällinen ja selvästi työstään kiinnostunut terveydenhoitaja otti minut vastaan ja neuvoi kädestä pitäen kaikessa tarvittavassa. Uskalsin kysyä mitä vain mikä askarrutti ja ei haitannut vaikka jouduin kysymään välillä uudestaan jotain. Tuntui huojentavalta saada kuulla että tämä henkilö olisi mukana odotuksessa aina vauvan tuloon asti ja siitä eteenpäin. Kuriakin löytyi, kun puhuttiin raskauden myötä uudistuneista mässäilytottumuksistani ja painon äkillisestä noususta. Kaikin puolin jäi hyvä mieli. Labra - Labroista kuulee aina kammottavia tarinoita ja vaikka olen selkäingelmieni yms. takia juossut labrassa verikokeissa hyvinkin tiuhaan, olen iän myötä alkanut voida pahoin verikokeita ottaessa ja jännitys on heittää jalat alta. Niin meinasi käydä nytkin alkuraskauden veriseuloissa. Onnekseni minua vastassa kokeenottohuoneessa oli taas kerran rehtija reipas terkkari joka ymmärsi täysin lakananvalkeaa olemustani ja verikoe saatiin otettua ilman pyörtymistä, kun sain puhua suu vaahdossa ja terkkari töidensä lomassa piti huomioni poissa kokeen otosta. Ultra - Ikimuistoinen np-ultra oli torstaina ja siitä jäi todella hyvä mieli, vaikka sinnekin meno jännitti kun olin eksynyt lukemaan siellä löytyneistä ikävistä uutisista. Kätilö oli lempeä ja rauhallinen ja tyyneys tarttui itseenkin. Kuvaa ottaessaan hän selosti tarkkaan mitä hän tekee ja mitä pieni vatsassa touhuaa.   Ja vatsassa olikin melskettä. Kaveri veti niin kovaa showta siellä ettei kuvia meinannut alkuun saada. 66mm pää-pylly-mittainen tyyppi potki ja hakkasi, esitellen taipuisaa selkäänsä. Myös piti esitellä hengitysharjoituksia, jotka kuulemma sujuivat oikein mallikkaasti. Odotin jotain pientä liikettä kun tämä on itselle jotain täysin uutta, mutta meno olikin melkoista ja meinasin jo kysyä että kuuluuko sen liikkua niin paljon!   Muilla POSITIIVISIA kokemuksia? :)   (Anteeksi jos kamalasti kirjoitusvirheitä, kamala migreeni. :S )

6.12.2014
Fjalle
Fjalle

Meillä neuvolassa aivan ihana täti.. Sijaiset ja yksi lääkäri on saanut vähän pahoille mielin valittamalla siitä että vauvalla on joko tullut liian vähän tai liian paljon painoa ja kyse on kuitenkin ollut muutamista kymmenistä grammoista.. Mutta siis pääsääntöisesti neuvola on kiva paikka ja hyvä niin,koska ollaan viikottaisia asiakkaita pojan sairauden takia.. Meillä neuvolan täti ei siis tuijota käyriä yms. Vaan lapsi saa kasvaa omaan tahtiin ja huomauttaa vasta jos oikeasti huolta on..

Ultrat on ollut kivoja kokemuksia,ultraajat on ollut mukavia ja asiansa osaavia..

Ja synnytyksissä ja vuodeosastolla hoitajat olleet mukavia..

Ainoa huono kokemus on kun en ensiavusta saanut apua kun jouduin keskenmenon kokemaan..

Näin kahden lapsen äitinä olen myös erittäin kiitollinen neuvolalle,ultran tekijöille,synnytyksessä olleille kätilöille ja vuodeosaston hoitajille siitä että vaikka tämän toisen kohdalla olin kaiken käynyt jo kerran läpi,niin silti minulle selitettiin asiat kuin odottaisin ensimmäistä tai jos ei selitetty niin kysyttiin että muistanko esikon ajalta vai käydäänkö vielä läpi.. Ja olihan moni asia unohtunut..

Eli kyllä minäkin olen pääsääntöisesti ollut tyytyväinen palveluihin..

Ai niin ja se labra,ei siinäkään valittamista,vaikka pojan kanssa joutuu sielläkin suht usein käymään.. Kerran kun oli aika varattuna pojalle pojan nimellä ja näytteen ottaja kun huusi sisään ja näki että tuleekin ihan pieni poika,nii hän tokaisi:" Odotin nimen perusteella vanhaa miestä" Teki mieli sanoa että kyllä siellä syntymä ajasta ois nähnyt iän.. Ei siinä sinänsä ole mitään pahaa,mutta jos poika olisi vähän vanhempi ja olisi ymmärtäny niin ois voinut pahoittaa mielensä.. Ja pojalla ei mikään kamalan vanhahtava nimi ole.. Tai onhan se vanha nimi,mutta sellainen mitä on vähän joka ikäluokassa eli ei mikään vanha ja unohdettu..

6.12.2014
Vipe
Vipe

En miekää oo täällä liberossa törmänny juurikaan muihin ku positiivisiin kokemuksiin :)

Miulla on joka raskaudessa ollut eri neuvolantäti, kaikki ollut kivoja ja semmosia ymmärtäväisiä. Toista odottaessa oli nuori täti, ja siinä mielessä varmaan onni että oli jo toinen eikä esikoinen. Ei muuten kun sillä ei ollu jotenkii homma ihan hallussa. Mutta mukava siis ja kyllä perushommat hoitui. Synnyttänyt oon tähän mennessä meijän pienessä keskussairaalassa ja henkilökunta on ollut loistavaa. Aina on ollut hyvin semmosta henkilökohtaista toimintaa ja hyvin inhimillisellä otteella. Lasten neuvolantätinä oli 10 vuotta aivan ihana nainen! Semmoinen maalaisjärjellä varustettu ihminen. Jäi valitettavasti eläkkeelle, mutta jotakin kertoo se että viimeisellä käynnillä halasi meitä :) Uuteen tätiin ei olla vielä tutustuttu, mutta kuhan tää vauva nro 4 syntyy niin eiköhän se tutuksi tule :)

Ainoo mikä on jäänyt negatiivisena mieleen, oli labran täti kolmannessa raskaudessa. Mie oikeesti pelkään piikkejä, ja kun siinä emlat käsivarsissa itkin niin se näytteen ottaja sanoo että kun miulla oli jo kaksi lasta niin ei tuo ees oo pahinta mitä mie sairaalassa oon kokenut. Jälkeenpäin oon aatellu että ei sekään varmasti sitä pahalla sanonut, ei vaan se lohdutus toiminut minnuun X)

Oon kuitenkii aina kokenut olevani ymmärretty ja arvostettu ihminen, en mikään liukuhihnatyyppi. Ihania asiaansa omistautuneita ammattilaisia on ainakin meillä päin :)

6.12.2014
riu
riu

Mulla ollut kaksi eri neuvolaa, kolme neuvolan tätiä, ultria jo monia kun lapsiakin siunaantunut kaksi, yksi menetetty pitkillä viikoilla ja nyt toista kertaa odotellaan numero kolmosta meidän perheeseen. Synnytyssairaaloitakin on tullut testattua kolmin kappalein.

Ja ainoa josta mulla on pahaa sanaa sanottavana oli kätilö joka otti vastaan kun esikoista olin menossa synnyttämään.

Eli pääsääntöisesti synnytykseen liittyvissä asioissa toimivat henkilöt ovat mukavia ja asialleen omistautuneita.

Ei todellakaan kannata lukea kauhukertomuksia koska ne ovat harvinaisempia mutta saavat useimmiten paljon enemmän näkyvyyttä ja kuuluvuutta kuin kaikki mukavat ja hyvät kokemukset.

Onnea odotukseesi ja nautinnollisia hetkiä pienen myllääjäsi seurassa.

6.12.2014
misukka
misukka

Neuvolatäti on meidänkin kohdalla ihana, tavallinen ihminen. Uskaltaa sitten olla just sitä mitä on. (esikoisen aikana oli eri täti ja eri neuvola, ja sielläkin sattui kohdalleni ihana tapaus) Esikoista odottaessani olin 19-vuotias ja saamani kohtelu mm. niskapoimussa sairaalalla oli kuin olisin ollut täysin vastuuton lapsi. Mutta eilen siellä oli ihana kätilö ja kohtelu ihan erilaista. Selitti mitä näytöllä näkyi ja kysyi onko meillä vielä kysyttävää. Sieltä jäi hyvä kokemus. Itse pyrin aina olemaan ystävällinen ja iloinen, jos sitten toinenkin virittäytyisi samoille aalloille! :)

6.12.2014
Osmomasu
Osmomasu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...