Perjantaihuomenet

Mitäpä päivän viimeiseen arkipäivään? Hyvää viikonloppua ja huomiselle hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

5.12.2014
misukka
misukka

voi että nki :/ mut ei se kouluun vaipoissa mee, ainakaan kahta kertaa ;) mulla kävi niin synnärillä et tuli vähän hoppu ku kätilö ei uskonut et tarvii ponnistaa jo. Sit ku se vihdoin usko ni kyllä se poika syntyi heti. Tosin Sitc olis tarvittu lääkäriä ja toistakin mut ei löytynyt. synty se Terve poika sit kuitenkin alle 12h vesien menosta ja en kyllä virallista aikaa muista. mua ny inhottaa ku on puoli tokkurassa. nukahdin pojan viereen mut poika ei joten heräsin ku toinen totesi pissahätä. . No, arvatkaa tuliko se uni äidille uudestaan ;) ukko katsoo leffaa jonka oon nähny ehkä 4 kertaa. .

5.12.2014
teeko
teeko

Tsempit nkin rytmin siirrolle. Toivotaan, että jaksat vetää tuon nyt läpi ni varmasti helpottaa teidän elämää. Ainaki nukkumisten suhteen.

Varmana ärsyttää teeko tuollainen. Ja mä en kyl tajua että pyydetään muttei yhtään katota perään.

Eiköhän se kakkonen osmomasulla tuu nopeammin. Meillä esikko teki tuloansa jonku 36 tuntia ja kuopus tuli 14 tuntia ekasta supistuksesta. Viralliset synnytysajat on muistaakseni esikosta 12,5h ja kuopuksesta 3,5h.

Esikko vaan tykkäs tosi kipeesti supistella vuorokautta ennen ja tosi tyly kätilö tuumas että ei oo synnytys ees käynnissä. Mie olin kyl tosi kippee.

Ja kuopuksesta tosiaan tuli alkuun tunnin tai puolen tunnin välein kunnes alko tulee tiheemmin ja siitä laskettu toi 3,5h.

Et ihan kohtalaisesti lyheni synnytysaika kun toista teki. :)

En tiedä paljonko tämän kanssa pitää ennakoida. Ei ehkä kannata tuntia todistella ittelleen että supparit loppuu vielä :D

5.12.2014
misukka
misukka

uuuu halluu kinkkuu! Meillä on jouluna yleensä semmonen 8 kg kinkku, eikä siitä viimevuonnakaan hernariin jäänyt 😃 Meillä kaikki tykkää syyä possun pyllyy 😃

Tännää oon hoitanu muutaman joululahjan alta pois. Timanttisilla on kaikki -24 % joten sieltä tarttu jokunen juttu, esim. tytölle ostin uuden ja vähän isommalle lapselle tarkotetun rannekellon synttärilahjaksi 😊 Lisäksi kuskailin poikaa puheterapiaan ja hoisin koiria. Kivasti menee muuten mutta tuo meijän vanhempi koira on kymmenen kertaa isompi kuin tuo pentu eikä aina ihan muista olla hellempi 😃

Nki ois kyllä hyvä saaha noita teijän rytmejä vähän käännettyy, tänään oli jo lupaava alku 😊

Teeko voi kehno kun eivät jaksaneet kuivuuteen kannustaa. Mutta toisaalta se on vaan yksi päivä mummolassa joten tuskin se pojalle kovin pitkäksi aikaa muistiin jää 😊

5.12.2014
riu
riu

ootko nki kokeillut palkita sitä potalla käynnistä? Mulla on sellainen juttu kun pojan on tosi vaikea muistaa käydä pissalla kun ollaan tallilla niin saa siellä tarran jos pysyy reissun kuivana. vois ehkä toteuttaa kotona niin et jos vaikka ruokailujen välin pysyy kuivana niin saa tarran? ihanaa olla kotona rauhassa ;) poika on tuossa rauhoittumassa jo et kohta saa nukkumaan. Jäi vähän vauhti päälle ni ei iltapalan jälkeen suoraan millään saanu nukkuu. No ysiltä kuorsaa onneksi jo varmasti :)

5.12.2014
teeko
teeko

osmomasu,joo ei kuulosta houkuttelevalta tuo parinpäivän synnytys.. Meillä esikoinen syntyi 4,5 tunnissa ensimmäisistä supistuksista ja kuopus vitkutteli puoltuntia pidempään 😜 esikoinen myös tuntui nopealta,kun varautui että menisi paljon pidempään,mutta tää toinen tuntui ikuisuudelta kun osasi odottaa lyhyttä synnytystä.. Meillä kuopus meni 2 päivää yli eli aika säntillinen sekin..

5.12.2014
Vipe
Vipe

kurjaa Teeko :( Ja ei ole kyllä lapsellekaan kiva jos yhden vahingon takia"lannistetaan" ja puetaan vaippa.. Vähän tyyliin että ei kannata edes yrittää kun et mitään osaa.. Ja usein tuon ikäisen vahingot on aikuisen syytä,jos ei jaksa tai muista muistutella hädästä.. Ei pieni välttämättä kesken leikkien muista/malta mennä ajoissa vessaan..

Mä höpsö menin ostaan pojalle VALKOISEN toppahaalarin,mutta se oli -40% ja oli reiman sellainen ekstra lämmin eli siinä oli 3lumihiutaletta ja vesipilarikin oli 10 000 ja kun ei tuo vanha välttämättä koko talvea enää mene etenkään jos tulee niin kylmät että täytyy saada kunnolla vaatetta alle.. Kun on siis viime vuotinen haalari.. Ja meillä on näille kurakeleille huonompi tai ainakin halvempi haalari käytössä,niin säilyy noissa reiman haalareissa toi vedenpitävyys,kun ei riko sitä pintaa tuolla hiekassa.. Eli meillä on ns. Lumihaalari erikseen.. :)

5.12.2014
Vipe
Vipe

Vipe, mulla on jo yks 7-vuotias tyttö ennestään, mutta miehelle tää on eka :) meillä esikoinen alko syntyä päivä ennen laskettua, mutta lopulta synty päivä lasketun ajan yli. Toivottavasti tämä vauva on yhtä täsmällinen, mutta nopeampi ;)

5.12.2014
Osmomasu
Osmomasu

no, ei siinä nki muu auta ku nousta jotta se rytmi muuttuu. . hoh. Mä istun anoppilassa hermot loppu. . Aamulla kävin tallilla ja sit kävin miehen kanssa ostaa pojan lahjat. nimpparit olis ja joulu. Sit tulin tänne. Ja ärsyttää ku poika oli puettu vaippaan yhden vahingon takia ja mitään rajaa ei taas ollu. . hirvee hulina ku tulin tänne ja kumpikaan kakaroista ei usko mitään. Eniten ärsyttää tuo et serkku suuttuu kun toi poika ei tee mitä se käskee ja ketään ei kiinnosta et 2v itkee ja 6v huutaa. . ite vielä pyysivät tuon pojan tänne päiväksi mut yhtään ei jaksa hoitaa sitä :/

5.12.2014
teeko
teeko

Osmomasu,hienoa kuulla että kaikki oli hyvin.. Odotatteko ekaa vai kuinka mones on tulossa? Meillä esikoisen laskettu aika oli 10.6. Ja silloin myös syntyi 😉

Ja esikoisesta puheen ollen.. Unohdin kokonaan että toihan menee tänään yökylään taas.. Äiti soitteli vaan että mihin aikaan voi pojan tuoda,muuten oltais varmaan unohdettu ja siellähän se ois turhaa odotellut :)

Onhan se kiva että mummo haluaa poikaa yöksi ja poika edelleen haluaa mennä.. Huomenna menevät sitten paraatiin katsoon panssari vaunuja :)

5.12.2014
Vipe
Vipe

Hernari jämäkinkusta on kyl ihan must. Yleensä jo tapanina, viimestään välipäivinä.

Ja mä tykkään tehdä keltasista herneistä. Tulee tosi hyvää. Kinkunpaistoliemet pitää kans hyötykäyttää siinä.

5.12.2014
misukka
misukka

Kiva kun tulit moikkaamaan suodatin2! :)

5.12.2014
misukka
misukka

Mekin tuossa just eilen pohdiskeltiin että minkä kokoinen kinkku pitää jouluksi hommata. Totesin isännälle, että joku vähän pienempi ku 7 tai 9 kiloa. Kun ei edes tiedä millä porukalla jouluillaan. Onko vaan oma jengi vai tuleeko appivanhemmat käymään täällä etelässä. Siltikin se on vaan pari syöjää lisää eli ei juuri vaikuta.

Tuommonen 3kilonen on hankala paistettava ku sitä ei voi jättää yön yli uuniin. Pitää muistaa aamulla laittaa ja vahtia pitkin päivää.

Vaikka me tykätäänkin ylikypsästä. Se mummyn kinkku kuulosti tosi herkulta kun ollu sellanen ko pitää. Eli ottaa luusta kiinni ja lihat tippuu lautaselle :)

5.12.2014
misukka
misukka

heh ninnup, mä ostin jouluksi 3.6kg kinkun ja meillä on viis aikuista ja kaks lasta syömässä. :D

mulle on jääny pieni trauma siitä ku himassa oli aina niitä 7-9kg kinkkuja ja sit joutu syömään vielä uutena vuonnakin leivän päällä sitä, et ennemmin ostan pienen ja syödään sitä max kaks päivää ja se on siinä. :D

5.12.2014
Mummy83
Mummy83

Hienoa, että kaikki oli kunnossa ultrassa! :)

5.12.2014
misukka
misukka

Kiitos teille tsempeistä!! :) Niskapoimusta kotiuduttu, sydän löi vahvasti ja vauva vikkelästi liikuskeli. Kaikki oli paikoillaan minkä pitikin! HUH mikä helpotus!! laskettu aika muuttui parilla päivällä ja on nyt 13.6 ja viikot onkin nyt sitte jo 12+6. Päätettiin miehen kans että nyt vaan odotetaan onnellisina, eikä murehdita tulevasta, kun ei voida siihen vaikuttaa! :) Nyt on taas helppo hengittää! :)

5.12.2014
Osmomasu
Osmomasu

No nyt se sit totes tuosta palkasta et oli kyl perjantaina maksamassa sitä palkkaa ja miljoonaa laskua mut verkkopankin tunnukset ei suostunu toimii.

Kävin kyl sille uudet tunnukset pankista hakemassa eli ehkä tää täytyy nyt antaa anteeksi. Mut ois se tietty voinu sanoo et jäi nyt maksamatta. Ettei olis tullu niin yllärinä.

Ja kun tosiaan oli jo viikon tiedossa se maksettava summa ni olis ehkä voinu hoitaa ajoissa eikä jättää vikalle hetkelle. Et olis ehtiny hoitaa pulmat ajoissa.

Mut se ei ihan kuulu tuon toimintatapaan :/

Mummyn shoppailut kuulostaa hyviltä :)

Älä Vipe huoli. Sattuuhan sitä. Tuosta vaan huomaa, että lapset on erilaisia. Itekin tuli joskus kuopuksen kanssa unohdettua että vaippaa pitää vaihtaa. Ja mummyn mainitsema hoitolaukun unohdus oli jossain vaiheessa häiritsevän vakio toimintatapa.

5.12.2014
misukka
misukka

Tsemppiä ninnup ja maaru jalkojen kanssa! misukka koeta ny vähän edes sitä pomoa kurmuuttaa! Ja nyt mä en edes muista kaikkee kun ukko soitti välissä. . sralla nauttii nyt vapaista oikein kunnolla :) ja hyvä nki et heräsitte ajoissa! Nyt vaan sama joka päivä ;) osmomasulle tsemppiä♥

5.12.2014
teeko
teeko

pöö kukkuu. ekasta reissusta posti-kauppa selvitty. Sanon vaan että moro moro kun on hissiremppa tiedossa..Tänäänkin kanniskelin kaupasta neljä kassia ruokaa, silleen tyylillä että mini toisessa kädessä ja toisessa kädessä kauppakassi.  Et sit ku se hissiremppa tulee, niin täytyy kantaa ne sinne kasiin asti. No, ei se yleensä noin vaikeeta ole, kun en lähde minin kanssa kauppaan tai jos menenkin, niin mies tulee sit alakertaan vastaan. Nyt oli vaan pakkorako ku mies on töissä eikä mitään tietoa mihin asti, et varmasti ehtii käydä kaupassa. Ja parempi käydä tälleen aamulla ku illalla.

mut hei, ostin elämäni toisen joulukinkun! :) jos tänä vuonna muistais sulattaa sen ajoissa ja toisekseen katotaan mitä tulee muutenkin. Viimeks ku tein, niin laitoin kyllä yöksi ja kellot herättään ja sitten aamulla seiskalta systerille paniikkipuhelu että mitä mä teen. Mulla oli mennyt mittari rikki tai ainakaan se ei ollut liikkunu sen yön aikana mihinkään ja sit arvuuttelin että koska se olis valmista. Tuli semmoista kinkkua että ei tarvinnu ku haarukalla tökkästä, ni irtos pala :D eli ainakin yli kypsää :D mut oli se ihan hyvääkin, mä tykkään ennemmin ylikypsästä, mut ei sen ihan niin ylikypsää olis tarvinnu olla.

itsenäisyyspäivän kunniaksi nappasin paistin mukaan ja pullon punaviiniä :) tyttö sai herra hakkaraista ;)

sralla, ehkä ihan hyvä päätös ottaa kunnon viikonloppuvapaa :) eikös sun taloudellinen tilannekki ollut nyt jo sen verran parempi ettei pakko ole, niin kivempi nauttia sit vaan vapaasta. ja kiva että sait möröt taltutettua ;)

heh vipe, noita sattuu :D mä oon kulkenut minin kanssa nyt niiin vähän missään pidemmällä reissulla ihmisten ilmoilla etten mä roudaa edes hoitolaukkua mukana. Sit muistan aina matkalla et damn it, vaipat jäi. Mutta sitten taas tuo mini on kyllä ihmeellinen. Olen siis vähän opettanut häntä potalle, ihan vaan siks ettei kakkavaippoja tarvii vaihtaa. No nyt hän on sit semmoinen että tekee sinne joka kerta vähintään ne pisut. Istuu ihan nätisti ja sit alkaa heti "kommunikoimaan" ku sinne on tullut jotain et ei kyllä turhia siinä istu mutta istuu kuitenkin sen verran että sinne jotain tulee.  Nyt on kaks viikkoa mennyt niin että on tullut vissiin kerran kakka vaippaan ja sillon piti niin kauheeta elämää, että varmasti tiesi et joku on huonosti :D

5.12.2014
Mummy83
Mummy83

Ninnupille jaksamista,samoin Maarualle.. Toivotaan että molemmilla jalkakivut menee pian ohi..

Tuvituksen päivä kuulostaa kivalta..

Mummylle mukavaa askartelu hetkeä korttien parissa.. Meidänkin pitäis taas jatkaa korttien tekos.. Ne etenee hitaasti ja varmasti kun esikoinen saa jokaiseen piirtää..

Osmomasulle tsemppiä ultraan,toivotaan että huoli osoittautuu turhaksi ❤

Ja voi luoja Misukka tota sun pomoa.. Ei ihme ettet aio palata.. Ainahan työ on työtä,mutta pitäisi sen jossain määrin olla mukavaa tai edes siedettävää.. Voimia sulle loppuaikaan..

Meillä tänään taas rento aamu.. Fysioterapeutti tuleen kohtapuoliin..

Vauva taas aamuyöstä valvoskeli ja arvatkaapa vaan kuinka tyhmä äiti fiilis tuli kun vaipan vaihdon jälkeen jatkoi tyytyväisenä uniaan!! Mä en yleensä yöllä vaihda vaippaa ellei ole kakat tullut ja meillä esikoinen ei KOSKAAN ilmoitellut vaipan tilasta.. Toki vaihdettiinkin niin ettei usein kerennyt hirmu täyteen ja kakka vaipat pyrin vaihtaan niin nopeasti kuin mahdollista,mutta joskus reissun päällä vaippa kerkes täyttyyn ihan ääriään myöten ja joskus jopa kakka saattoi olla vaipassa pidempään jos ei sitä haistanut ja yön jäljiltä vaikka vaippa oli täys,niin oli tyytyväinen.. Siksi en edes tajunnut että tätä kaveria vois pissa vaippa häiritä ollessaan liian täys..

No nyt olen taas viisaampi ja ehkä tulevaisuudessa osaan kokeilla jo aikasemmin että auttaako vaipan vaihto,enkä ensin valvoskele vauvan kanssa paria tuntia..

Ja olenpahan nyt vahvasti kiinni "vuoden äiti" palkinnossa.. Jo toinen lapsi enkä silti tajua että vaippakin pitäis joskus vaihtaa :(

No näitä sattuu..

Sitten kun fysioterapeutti lähtee niin lähdetään kauppaan ja ehkä syömään.. Siinäpä se ei suurempia suunnitelmia.. :)

5.12.2014
Vipe
Vipe

Kuten sanottua, suullisella sopimuksella sovittiin, että kun kuukausipalkka vaihtelee niin hän maksaa palkan viimeistään seuraavan kuun 15. päivään mennessä. Itse olin siinä ajatuksessa että se koski vain niitä kuukausia kun oli palkattomia kausia mutta tuo pomo tykkää vääntää tämänkin omaksi edukseen. Nuo kilometrikorvaukset kun on ennalta arvaamattomia ni ne muuttaa kuukausipalkan loppusummaa eikä hän millään voi laittaa palkkaa maksuun ennen kuin saa laskelman. Eikä näköjään sen jälkeenkään niin että rahat olisi mun käytettävissäni kohtuullisessa ajassa.

Ja hänen mielestään palkanmaksupäivä on se jolloin hän sen maksaa. Tästä on muutamia kertoja keskusteltu mutta kun ei mene jakeluun eikä välitä pätkääkään.

Oma napa paras napa.

Nyt ei virta riitä tästä taistelemiseen. Hän kun voi tehdä mun elämästäni vielä paljon vaikeampaa kuin se jo on.

Ainoa takuuvarma asia on se, että en ole tänne palaamassa äitiysloman jälkeen.

5.12.2014
misukka
misukka

ninnupille mukavaa päivää kaikesta huolimatta. Kylläpä se ukko nyt urpoilee ihan tosissaan.

osmomasulle toivon ihanaa käyntiä ultrassa. Toivottavasti nuo huonot fiilikset on turhia.

Jee. Pomo havahtu ja arvatkaas mistä se urputtaa ekana... No siitä autosta. Jessus.

Noh. Onneksi on perjantai ja viikonloppu edessä.

5.12.2014
misukka
misukka

Huomenta! Mä oon just lähdös sairaalalle niskapoimuun ja mulla on joku kamala tajuton pelko ettei siellä vatsassa enää sydän syki! ei siis mitään syytä ajatella näin, mutta siltä vaan tuntuu... mä ilmottelen sitte kuinka käy! mukavaa perjantaita kaikille! :)

5.12.2014
Osmomasu
Osmomasu

huomenta. ninnupille että otahan iisisti kipeän jalan kanssa. ja misukalle mukavaa päivää! :)

meillä ei mitään ihmeempiä tiedossa tänään, jos ottais mieheltä auton niin sais hoideltua yhtä sun toista asiaa, kaupan, postin ja jos jaksaa niin hurauttais Ikeaan ostaan parit kehykset. Joulukortteja askartelin eilen illalla puolille öin ja tänään vois jatkaa niitä. Tehtiin lasten kanssa jo sormiväreillä jutut niin nyt liimailin niitä korttipohjiin.

nii ja se iän ikuinen siivous *huokaisu*

5.12.2014
Mummy83
Mummy83

Kivaa kun on perjantai. Viikko tuntuu lähinnä olleen parin päivän mittainen kun sai alkuviikon olla omassa rauhassa.

Tämä aamu lähti käyntiin sillä, että esikko tuli kertomaan nenästä vuotavan verta. Sillä on vissiin nokassa joku heikompi suoni joka aina silloin tällöin aukeaa.

Mie oon ihan silmät ristissä kun ollu taas levoton yö. Lantio ei tykänny yhtään yöllisestä ponkasusta kuopuksen luokse joten se vihottelee vähän.

Eipä siinä. Pistetään päivä käyntiin...

5.12.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...