hoitovapaalle vai ei

Nyt täytyis alkaa työnantajalle ilmoittamaan, että meenkö töihin takasin vai en. Olen miettinyt tässä, että mikä olisi nyt järkevin ratkaisu. Haluasin jäädä hoitovapaalle,mutta ongelma on tietenkin, että onko varaa. Jos menen töihin takaisin siellä todennäköisesti tulee olemaan paljon lomautuksia, niinkuin tänä vuonna on ollut ja siis sillä p*skalla palkalla ei ois myöskään varaa olla. Miten nyt siis menis, jos jäisin hoitovapaalle miten saisin tehdä töitä? Jossain muussa firmassa? Kun jotta sais täyden kotihoidontuen niin oliko se nyt reilu tonni, mitä saisi tienata, mutta miten voi olla hoitovapaalla ja töissä? Tätä en oikee oo käsittänyt, vai onko niin että sunnuntaisin saa tienata, mutta muina päivinä ei jotta saa kotihoidon tuen siis täyden?  Miten osittainen hoitovapaa sitten, jos on vajaita viikkoja lomautusten takia? Tätä en tajua ollenkaan, enkä oikeen osaa ajatella edes järkevästi :D Haluaisin kokonaan irtisanoutua kyseisen firman palveluksesta, koska en näe mitään järkeä ola siellä juuri noiden lomautusten takia ja koska he ovat pärjänneet ihan hyvin ilman minua tai ketään sijaista.Lähinnä työskentelen siellä siksi, että teen sen työn, mitä muut ei suostu(niiden mielestä kerkeä) :DD

3.12.2014
Paula265
Paula265
3 years, 5-month-old toddler

Jos oikein laskeskelin kelan sivuilta niin olikohan 1500 (ilman että merkkaa niitä menoja) niin rajana sille täydelle lisälle.

12.12.2014
Paula265
Paula265

Jotenki aattelin koko ajan, että jos on paljon tuloja niin ei sais mitään:D

8.12.2014
Paula265
Paula265

Aa, nyt mä tajusin. Kiitos paljon :)

8.12.2014
Paula265
Paula265

Siis tuloraja vaikuttaa lisäosaan.. Sen peruskotihoidon tuen saa aina,jos vaan lapsi ei ole hoidossa ja se on ihan sama vaikka tienais 5000kk niin se ei pienene.. Mutta sitten pienituloisena voi saada siihen perusosaan lisää ja siihen vaikuttaa sitten työtulot..

8.12.2014
Vipe
Vipe

okei, mut eiks sitte kuitenki oo se tuloraja? Ainakin mitä kelan sivuilla yritin jotain laskeskella? ja miten se vaikuttaisi jos menisin töihin, kun siellä on vajaita viikkoja lomautusten takia niin tulisko siitä lähinnä vaan hemmetin moinen paperisota, eli pitäskö kelaan ilmottaa erikseen aina joka lomautus kotihoidon tuen takia siis mikäli muksu ei menis kunnalliseen hoitoon?

8.12.2014
Paula265
Paula265

Mäkin sain kotihoidon tukea normaalisti (en tietenkään mitään lisiä siihen) vaikka tein normaalisti 5 päivää viikossa töitä,mutta pystyin hoitaan lapsen itse,niin sain sen tuen..

Samoin tiedän perheitä joissa esim. Mummo on lapsen kanssa päivät niin äiti voi hakea kotihoidon tuen..

Tota yksityisen hoidon tukea saa käsittääkseni (korjatkaa jos olen väärässä) vain silloin jos lapsi on jossain yksityisellä hoidossa,mutta ei tarkoita esim. Mummolaa ellei mummolle makseta palkkaa,jolloin pitäis olla y-tunnus jne. Ja silloin se menee suoraan mummon tilille..

Näin ainakin kun toimin yksityisenä perhepäivähoitajana,niin perheet hakivat yksityisenhoidon tukea joka maksettiin mulle suoraa ja omastani sain kotihoidon tuen..

5.12.2014
Vipe
Vipe

No tätä mä vähän mietinkin, että miten vois olla kela niin kiero. :D

4.12.2014
Paula265
Paula265

Kotihoidontuen perusosan saa kun lapsi on kotihoidossa. Lisäosaan sit vaikuttaa perheen tulot.

Eli voit ihan hyvin olla vaikka joka päivä töissä jos saat lapsen hoidon järkättyä niin, ettei ole kunnallisessa hoidossa. Silloin saat kotihoidontuen tai voi hakea yksityisen hoidon tukea.

Toi sunnuntaityörajoitus koskee vanhempainvapaata koska äitiysraha ja vanhempainraha maksetaan ma-la päiviltä. Sunnuntait on ainoat vapaat työskennellä vanhempainvapaalla.

3.12.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...