mikä on normaalia pulauttelua?

Meillä poika nyt 3 viikkoa vanha ja nyt viikon verran pulautellut aika lailla. En siitä ole niin huolissani ollut koska kyllähän vauvat pulauttelee ja esikoinenkin puklailu todella paljon, mutta nyt se on viime päivinä lisääntynyt ihan hirveisiin määriin ja tänään on lentänyt suurella voimalla ulos pienen suusta maidot. Ja sitä tulee sekä suusta että nenästä.. Puklun jälkeen poika huutaa ihan hysteerisesti eikä meinaa rauhoittua ollenkaan..  Röyhtäytetään poika kesken ja jälkeen syönnin ja pidetään pysty asennossa mutta ei tunnu auttavan.. Yritin neuvolaan tänään soittaa mutta sieltä ei vastattu.. osaako joku kertoa missä menee "normaalin runsaan pulauttelun" ja refluksin tms. raja.. Kiitos jo etukäteen :)

25.11.2014
jusu2
jusu2

Mäkin käytin pulauttelijalle sitä maidonsakeuttajaa ja se hillitsi jonkin verran mutta lapsi vähän kakoi silti eli oli syönyt ilmeisesti ahneuksissaan kumminkin liikaa eikä sen sakeuttajan takia sit pystynyt pulauttamaan ylimääräistä ja oli kumminkin sit kurja olo. Kannattaa kokeilla maltilla ja hyvä että saitte lääkäriajan!

27.11.2014
Jopster
Jopster

kiitos teille :)

tänään hain apteekista vatsavaivoihin cuplaton lääkkeen ja neuvolasta neuvoivat ostamaan myös maitohappobakteeria sekä maidon sakeuttjaa. Näillä eväillä mennään ja perjantaina käydään lääkärillä näytillä.

Toivon että noilla mömmöillä saisi pienen olon helpottumaan eikä olisi mitään sen kummallisempaa..

26.11.2014
jusu2
jusu2

Komppaan jopsteria! Mutta kovasti puklailleen vauvan äitinä voin sanoa että tuo ei ole normaalia ja vaadi jotain tutkimuksia! refluksi todennäköinen, mutta ystävän vauvalla msitoallergia joka näyttäytyi myös näin ja vatsavaivoina

26.11.2014
teeko
teeko
2 years, 11-month-old toddler

Kannattaa ehdottomasti viedä vauva näytille lääkärille. Kaveri kysyi minulta kerran samaa eli minkä verran pulauttelua on normaalia ja oma poikani oli vauvana pulautellut reilusti joten rauhoittelin tuoretta äitiä ettei hätää ole. Mutta niinhän sitten seuraavan viikon neuvolassa vauvan paino oli laskenut reilusti ja puhuivat pulauttelusta/oksentelusta. Saivat heti lääkäriajan ja todettiin tutkimusten jälkeen että lapsen vatsaportin läppä tai joku sellainen oli kiinni eikä ruoka siksi päässyt vatsaan vaan nousi aina ylös. Se korjattiin heti pienellä leikkauksella ja sitten kaikki oli taas hyvin. Voi olla että lapsellasi on normaalia pulauttelua tai refluksivaivaa mutta tämän läheltä nähneenä sanoisin että käytä lapsi lääkärissä ja pyydä että tutkivat. Refluksikin voi olla tosi paha mutta siihenkin on lääkkeitä.

25.11.2014
Jopster
Jopster
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...