Onko totta?!

Kaveri kertoi että hänen siskonsa hankki lapselle korviketta ja pulloja hoitolaukkuun,koska julkisilla paikoilla imettäminen olisi nykyään ihan laissa kielletty!! Eli imettää saisi vain niille osotetuilla paikoilla.. Itse en aio edelleenkään imettää vessoissa tai antaa lapselle sen takia korviketta.. Minulla jo esikoisen aikana oli sellainen iso imetys pontso joka peittää koko ylävartaloni ja koko vauvan joten mitään ei vahingossakaan vilku.. Olisi vaan kiva tietää että onko tämä tosiaan tosi asia että lapsen ruokkiminen luonnollisella tavalla on kielletty laissa.. Vai onko tämä nyt vähän Niinkuin rikkinäinen puhelin eli onko kaverin sisko vain siksi hankkinut että monien mielestä se pitäisi kieltää ja monet katsovat sitä pahalla.. Josta syystä itse hankin pontson.. Jonka muuten kirjoitin väärin,mutten oikeinkaan osaa 😄

24.11.2014
Vipe
Vipe

Ite oon imettänyt niin kahvilassa, lentokoneessa, bussissa, laivalla, kuin melkein missä tahansa muuallakin. Ei oo ihmiset kiinnittäny huomiota. Mutta jos täytyy aivan muiden vieressä imettää (esim juuri lentokoneessa) koetan tehdä sen mahd huomaamattomasti, toisaalla voi ihan rennostikin kunhan on imetykseen soveltuva paita päällä.
(Olin kyllä hieman yllättynyt että juurikin lennolla kaikilla muilla on korvikkeet mukana, ei ketään muu imettänyt! ei tullut itelleni mieleenkään kun olen niin imetyksen kannalla, toki ois voinut pumpata pulloon edes jonkun imetyskerran määrän.. Korvien vuoksi imetin paljon ja etenkin nousut ja laskut.)
Mutta olen huomannut ja koetan ottaa huomioon, että jotkut saattavat kiusaantua ja siis mennä sivuun kun imetän. Ehkä puolitutut joilla ei ite samaa tilannetta kaveripiireissäkään, esim omat veljeni ja niinpä katson kyllä missä imetän. Usein on jokin sivuhuone ja ite olen monesti siisteissä wc ssäkin vaikka se toisia ällöttää.

26.11.2014
Minnie
Minnie

ja tarkennus toki, että ei ne tissit nyt ihan paljaanakaan ollu..

25.11.2014
naks
naks

huh huh! mut ois varmaan saanu teljetä aikaa sitten vankilaan jos julkinen imettäminen ois laitonta! :) eikä kukaan oo koskaan kahtonu vinonkaan, vaikka oon imettäny tasan tarkkaan missä vauvalla on tullu nälkä, eli keskellä ravintolaa tai juurikin noin että kävelly vauva tissillä pitkin kauppoja. ainut kerta minkä muistan että joku ois jotain sanonu oli mun ystävän mies pikkujoulupöydässä. sillon kommentti oli, että joku ois voinu varottaa että täällä on paljaita tissejä :D mää oon sitä mieltä että se siirtyköön ketä vaivaa! Kiitos, olen puhunut! :)

25.11.2014
naks
naks

Ja kumma tuo Samin tapaus kyllä.. Liekö halunnut nähdä paljasta pintaa ihan omaksi iloksi tai sitten siksi että pääsisi meuhaan kun julkisilla paikoilla imetetään ja vilautellaan..

itsekään en ole saanut palautetta (tosin ei ole koskaan mitään näkynytkään) mutta mielipidekirjoitusten yms. Perusteella joitain häiritsee.. Ja kai joka asiassa on puolesta ja vastaan olijoita..

itse olen lastenhoito huoneessa imettämistä vastaan silloin jos se on yksi ja ainoa tila jossa samalla on hoitopöytä ja lasten vessa.. Koska on todella tuskaista kun vaipan vaihtoon on menossa ja joku imettää siellä lukkojen takana yli puoli tuntia.. Imetys huoneen pitäis olla ihan erillinen tila tai sitten niitä pitäisi olla useampi..

Ja itse en tykkää syöttää toista tilassa jossa vaihdetaan kakkavaippoja ja käydään vessassa.. Ellei imetys tila ole selkeästi erillään ja siistin oloinen.. Mutta minusta nojatuoli lasten vessassa ei ole imetyspaikka.. Minä tosin inhoan julkisia vessoja muutenkin ja välttelen niin paljon kuin pystyy että ehkä siksikään en tykkää lastani niissä ruokkia 😃

Vähän on nyt lasten myötä joutunut enempi noissa käymään etenkin sen jälkeen kun poika oppi kuivaksi.. En ole bakteeri kammoinen,mutta pieni vessapöpö kammo minussa asuu😜

24.11.2014
Vipe
Vipe

No näin ajattelinkin että ei kyllä voi pitää paikkaansa,koska varmasti ois saanut enemmät huomiota tuollaisen lain asettaminen!

Mistä lie keksinyt tai sitte tosiaan juttu muuttunut matkalla..

Minuakaan ei häiritse jos joku vetää tissin esiin vauvalle,mutta itse en halua rintojani esitellä,joten käytän tuota pontsoa jopa kerhossa jossa yleensä pelkkiä muita äitejä.. Ja tuo on siitäkin hyvä että sitten kun lapsi alkaa oleen sen verran vanha että kiinnostaa noi ympärillä olevat jutut hirveästi,niin saa "peiton" alla ruoka rauhan..

24.11.2014
Vipe
Vipe

voisiko olla, että on käynyt jossain ravintolassa tai kahvilassa, jossa on kielletty imettäminen pöydässä? en tiedä voiko niin tehdä, luulisin jos pystytään kieltään tietyt alueet lapsiperheiltäkin.

olen esikoista imettänyt puolijulkisesti, siis tyyliin puiston penkillä jne. Ravintolassa lastenhoitohuoneessa tai jos semmoista ei ole, ni sitten jossain vähän sivummalla, koen itelleni kiusalliseksi vetästä vauva rinnalle siinä muiden syödessä. Mut ei mua haittaa jos joku muu niin tekee, kunhan ei tyyliin vedä toppia alas niin et rinnat heiluu paljaina. Mun mielestä se on näitä perus julkisilla tiloilla käyttäytymisen juttuja. Asiat voi tehdä hienovaraisesti muut huomioon ottaen tai sit niin että tekee niistä ja itsestään suuren numeron.

24.11.2014
Mummy83
Mummy83

Joku on nyt kyllä keksinyt ihan ikiomia lakipykäliä :D Ihan hevonkukkua!

24.11.2014
misukka
misukka

Ei todellakaan ole missään laissa kiellettyä julkisella paikalla imettää lastaan.

Olen kaikkia kolmea lastamme imettänyt julkisesti. Sitä ei ole kommentoitu.

24.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ihan täyttä höpöhöpöä :D Kaikkea sitä... :DDDD *nauraa ääneen* :DDDD

24.11.2014
riu
riu

Katkaisisiko joku huhuilta siivet joko vahvistamalla tämän faktaksi tai höpö höpö jutuksi!

24.11.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...