Missä vaiheessa yhdet päikkärit?

Koska edellisestä on niin tuhottomasti aikaa, en muista, joten kysyn teiltä; missä vaiheessa olette siirtynyt yksiin päikkyihin? Miten ja miksi? meillä mini nukkuu 20-21 sinne 7-8 eli 11-12h yössä. Sen päälle on yleensä ottanut ½-2h nokoset aamulla 10-12 ja sitten toiset kolmen neljän tienoilla, kestoltaan ½-1½h. Eli nukkuu semmoiset 13-14h päivässä. Nyt mietin että pitäiskö mun kokeilla siirtää niin että valvottaisin aamupäivän niin että menis vasta lounaan jälkeen nukkumaan eli 12 aikaan, jos nukkuis 2-3h ja sitten valvois illan ja menis 20 nukkuun? Eikö se kuitenkin ole parempi että nukkuu pitkiä pätkiä kuin tuommoisia puolen tunnin pikalataussessioita? vai jaksaako tuon ikäinen olla vielä 5-6h hereillä kerrallaan? En yhtään muista esikoisesta muutaku sen että kun päikyssä aloitti, niin sillon nukku aamu-unet, (johtuen että herättiin jo seiskalta ku kotonaollessa nukuttiin aamulla 9-10 asti) päikyt ja saatto illalla vielä zipahtaa puoleksi tunniksi viiden tienoilla. Mutta se oli sillon tosiaan ku aloitettiin hoito ja rytmi muuttus täysin ja toisaalta päivissäkin oli enempi äksöniä.

19.11.2014
Mummy83
Mummy83

me ollaan pitäydytty vielä niissä kaksissa etenkin kun nyt alkoi nukkumaan paremmin että nukkuu aamulla tunnin verran ja iltapäivällä ottaa kahden tunnin nokoset eli nyt on semmoinen tunne että oikeasti lepää tarpeeksi kerralla.

Oli varmaan liikkumisen alkuun liittyvä vaihe tuo että ei malttanut nukkua pitkiä pätkiä päivällä tai jotain.

5.12.2014
Mummy83
Mummy83

esikoinen siirtyi yksiin päiväuniin 1v iässä. tämä meidän nuorempi on vajaa 1v ja nukkuu vielä kolmet päiväunet

5.12.2014
Nennna-
Nennna-

Tyttö muistaakseni siirtyi yksiin kun oli 9-10kk iässä. Ei meinaan suostunut nukkumaan naapurien rakentamisen takia ulkona vaunuissa ja sisälläkin nukkumaan meno oli alkuun tuskaa. Silloin siis siirryttiin yksiin n.2h kestäviin uniin. Poika 10kk nukkuu edelleenkin kahdet. Ensimmäiset on 11-13 välisenä aikana ja toiset 16-18. Riippuen tietenkin päivästäkin.

5.12.2014
carata
carata

Meillä mennään ihan päivän mukaan. Muksu menee illalla nukkumaan 19-20, ja nukkuu vähintään kahdeksaan asti. Yleensä herää samaan aikaan kun mies lähtee aamulla töihin. Jos poitsu ei vaikuta väsyneeltä (ei kiukuttele, kaatuile ja haukottele) niin en edes yritä laittaa päikkäreille ennen kun mies tulee kotiin kolmen pintaan. Meillä oli toi päikkäreille meno ihan yhtä tappelua viimeiset pari kuukautta, kun yritin saada poitsun ottamaan torkut lounaan jälkeen (about 11). Sitten päätin että jos poitsu ei halua ja mulla vaan menee hermot sen kanssa niin ei sitten. Joinakin päivinä mennään helposti ilman päikkäreitä sinne 14-15 asti. Jos alkaa kiukuttelemaan jossain kohti niin pistän omaan sänkyyn päikkäreille about 12 aikoihin. Ei poitsu silloinkaan ota kun max 30 minuutin tirsat mutta onpahan taas hyvällä tuulella. Yleensä mies menee pojan kanssa sitten töistä tullessaan päikkäreille ja nukkuvat jonkun pari tuntia.

Mato11, aloin ite miettimään just sillon tota toisien päikkäreitten pois jättöö kun ekojen päikkäreitten pituus alko oleen sitä 20minuuttia jota ennen 15 minuuttia päikkäreille laittoo kun ei vaan halunnut.

Eli sanoisin, että jos vauva vaikuttaa siltä ettei ihan oikeasti kaipaa toisia / kolmansia päikkäreitä, niin turha sitä niille pakottaakkaan. Sama asia toisin päin, ei kannata valvottaa jos toista väsyttää. Ei saa aikaiseksi kuin kiukkua vaan. Kokeilemalla se selviää! :)

4.12.2014
Ryaazz
Ryaazz

Täällä tuo yhen vuoden ikänen tyttö ja oon kans pähkäilly asiaa. Siis nyt pääsääntöisesti nukkunu enää yhet unet lounaan (12) jälkeen ja yleensä nukkunukki sen ainakin tunnin, joskus kaks tai kolmekin tuntia. Nyt vaan sitten aloin välillä viemään sen uudelleen aamullakin unille ja se nukku sen tunnin.. vaan ehkä tää kuitenki on vaan sitä, että sillä on ollu lunssaa ja sen sellasta.. ehkä se pärjää jo niillä lounaan jälkeisillä tirsoilla. Yöllä tuokin nukkuu yleensä sen 11h.

27.11.2014
pelargoni1
pelargoni1

Saanko änkeä samaan ketjuun kysymyksellä että milloin on siirrytty 3 päikkäreistä 2?:-) Esikon vauva-ajoista vaan 3 vuotta mutta ei muistikuvaa milloin näin olisi tapahtunut, tosin sen muistan että yksiin päiväuniin siirtyi 1v 4kk iässä. Toinen lapsi nyt 7,5kk ja nukkuu 3 päikkärit. Yöllä n. 20-20.30-7.30-8 ja ekat päikkärit klo10, tokat n.klo 13 ja kolmannet 16-17 maissa. Nyt muutaman kerran kolmannet jääneet pois kun ekat päikkärit olleet pitemmät ja näin ollen tokat venyneet myöhemmäksi. Mietiskelin vain kun päikkäreiden pituudet ovat lyhentyneet 20-40min kun ennen olivat useamman tunnin mittaiset niin olisko parempi kokeilla jo jättää 3 päikkärit pois jos uniaika vähän pitenisi muilla päikkäreillä. Vai alkaako valveillaoloaika jo voittamaan :-) Mitenkäs muilla on menty?

19.11.2014
mato11
mato11

Esikko oli vajaan vuoden kun siirtyi ihan oma-aloitteisesti yksiin uniin. Kuopus ehkä vuosi ja kuukausi.

Mut noilla huudeilla se yleensä käy. Joko lapsi omin nokin päätyy tähän tai sitten voi ruveta itse järjestelemään asiaa siihen suuntaan.

Kun itsestä alkaa tuntua että pärjää pieni yksilläkin unilla, niin ei muuta kuin kokeilemaan. Kyllä sen hoksaa jos homma ei pelitä.

19.11.2014
misukka
misukka

Meillä jossakin vuoden iässä tuli se, että selkeesti hiomas pojasta että yhdet unet riittäis. Hilattiin niitä aamupäikkäreitä vartti myöhäsemmäks joka päivä,kunnes ne oli siinä puolenpäivän aikaan :) meillä on sieltä 1v saakka ollu rytmi niin että menee klo 19-20 nukkumaan, herää klo 6-8 ja nukkuu päikkärit klo 12-15, usein ton koko 3tuntia, välillä vähän vähemmän, mut vähintään 1,5tuntia joka päivä. Ikää on nyt 2v3kk :)

19.11.2014
tuvitus
tuvitus

Painovirhe paholainen. Neiti siis 10,5 kk 😊

19.11.2014
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

Meillä asia on myös ajankohtainen. Neiti on 11,5 kk ja selkeästi eletään siirtymävaihetta unien sijaan.
Herää aamulla 7-7:30. Aamutirsat 10:30 maissa yleensä vajaa puoli tuntia. Päikkäreille on valmis 14:30/15 maissa ja nukkuu 17 asti. Yleensä 1,5 tuntia päikkärit.
Joskus menee ilman aamu-unia, kun ei tule väsymystä ja sitten päikkäriaika tulee luonnollisesti aiemmin 13 maissa ajankohtaiseksi. Mutta ei kuitenkaan nuku yhtään pidempiä kuin sen 1,5 h vaikka yksillä unilla. Ja lopputulos monesti, että yöuniin liian pitkä matka.
Sillon kun mennään kaksilla unilla, on pirteä, mutta yöunille meno viiraantuu turhan myöhäiseksi, klo 21-21:30.
Mie luulen, että aika tekee tehtävänsä ja saa nähdä miten ens viikolla jo menee 😃

19.11.2014
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

puollan tota mitä Linda kertoi.. Ei ne rutiinit sekaisin mene jos joku päivä meneekin erilailla.. Ja sehän riippuu ihan päivästäkin.. Jos päätätte siirtyä yksiin uniin,niin ei se tarkoita ettei ole enää ikinä paluuta.. Meillä kanssa kun siirryttiin yksiin uniin,niin välillä kävi nukahduksia aamupäivästä tai illasta.. Ja nykyäänkin pelataan päivän mukaan.. Jos poika herää hirveän myöhään aamulla ja seuraavan aamun herätys on aikainen eli pitää saada ajoissa nukkumaan,niin jätetään päikkärit pois.. Jos taas illalla on jaksettava valvoa,niin venytetään päikkäreitä normaalia myöhemmäksi ja annetaan nukkua pidempään..

Meillä poika ei ole ainakaan seonnut tästä vaihtelusta ja sen ansiosta saadaan viikonloppuisin nukkua vähän pidempään ja silti viikolla päästään kerhoilu rytmiin..

19.11.2014
Vipe
Vipe

Minkäs ikäinen se teidän neiti olikaan? Oliko 8kk?

Noin vuoden ikäisenähän lapset alkaa pärjään yksillä unilla,mutta siinäkin on yksilöllisiä eroja.. Meillä poika alkoi muistaakseni vähän alta vuoden vanhana mennä yksillä unilla ja siirryttiin siinä vaiheessa näytti että jaksaa sinne puolille päivin.. Ja meillä alkoi mennä niin että jos nukkui vielä uudestaan siinä 4-6 välillä niin ilta venyi.. Tai sitten kävi niin ettei enää nukahtanut niille toisille unille,mutta koska ensimmäiset oli ollut jo aamupäivästä,niin sitten ei kuitenkaan jaksanut iltaan..

Eli minä olen sitä mieltä että sen näkee lapsesta kun homma ei enää toimi.. Jos teillä nukahtaa helposti kaikille noille unille,niin en näkisi tarvetta siirtyä vielä yksiin.. Sitten jos alkaa ilta venymään tai yöunet lyhenemään tai joutuu nukuttamalla nukuttamaan päiväunille niin kokeilisin miten jaksaa yksillä..

Ja mä henkilö kohtaisesti ihmettelen ihmisiä jotka liian varhain vähentää lapsen unta ja sitten väkisin pitää hereillä kiukkuista lasta.. Siis esim. Yksi mun kaveri kehui että heillä ei enää 2 vuotias tarvi päikkäreitä ja melkein samaan hengen vetoon ihmetteli että tyttö nykyään kiukuttelee iltaisin hirveästi eikä jaksa keskittyä mihkään..

Eksyi vähän aiheesta mutta siis jos joku päivä koitat pitää lasta hereillä aamupäivän ja laittaa myöhemmin päiväunille niin huomaat kyllä onko lapsi siihen valmis vai kiukutteleeko ja pilkkiikö niin pahasti ettei kannata tapella joka päivä unta vastaan..

19.11.2014
Vipe
Vipe

Meillä siirryttiin yksiin uniin noin 10 kuisena. Siihen asti jos aamulla käytiin puistossa niin nukahti matkalla kotiin. Jossain vaiheessa tätä ei enää tapahtunut ja poika jaksoi hyvin lounaaseen asti, nin en edes yrittänyt nukuttaa. Välillä hän sitten saattoi nukahtaa jos käytiin jossain jo ennen lounasta. Annoin sitten nukkua ne pitkät päiväunet silloin ja syötiin sen jälkeen. Ei ne rutiinit parista kerrasta mennyt sekaisin. Nykyään kun poika on 1v3kk ne ainoat päiväunet on jotain puolentoista ja kolmen tunnin väliltä riippuen miten yö on nukuttu.

19.11.2014
LindaTi
LindaTi

up

19.11.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...