Vähän syöville vauvoille ja lapsille vinkki

Maissinaksut, nehän sopii jo 4 kuukauden ikäiselle. Perusmaissinaksussa ei ole kuin maissia. Talkmuru on toinen, joka sisältää viljoja. Siinä on myös suolaa. Talkmurun kanssa vauva voi harjoitella myös pinsettiotetta.

19.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ok.

22.11.2014
Minnie
Minnie

En usko, että kukaan harjoittelisi pinsettiotetta sokeroiduilla muroilla. Aloittaja ainakin puhui noista lähes sokerittomista/suolattomista TalkMuru muroista. http://syohyvaa.fi/tuotevertailut/tuote/talkmuru/ eli näistä. Näitä sormiruokailuun perehtyneiden lapset syö lähes kaikki, koska ravintoarvoltaan menevät melkeinpä puuronkin korvikkeena kun lapsi kasvaa esim.jogurtin/maidon/rahkan kanssa tai välipalalla.

22.11.2014
carata
carata

Olin ajatellut etten tähän keskusteluun ota osaa, mutta mutta...
Siis ite oon suosinu aitoja yksinkertaisia perusruoka-aineita, kotimaisia ja mielellään ite( tai lähipellolla) kasvatettua tai ite poimittua metsästä.
Eli on meilläkin joskus syöty niitä mauttomia maissinaksuja oikean ruoan lisäksi, mutta en tiedä, minusta niistä ei mitään vatsaan jää, nehän on ilmaa lähinnä, ajankulu/viihdyke syömistä...

Meillä marjoja, tuoreita tai pakkasesta, ensin keitettyjä, myöhemmin raakoja kasvispaloja, täysjyvämakaroniakin. Ruisleipää nakerrettavaksi. (Mennyt todella huonostisyövänäkin jaksona huomaamatta istuessa rattaissa/automatkoilla) Reissumies meillä suosiossa.
Pinsettiote kehittyy yhtälailla suomalaisilla itse metsästä poimituilla marjoilla kuin makeutetuilla muroilla tms.
Kukin tekee ja ehdottomasti saa tehdä tyylillään, mutta itse olen halunnut lapseni opettaa pikkuisesta asti ennemmin edellämainittuihin kuin jalostettuihin/maustettuihin/makeutettuihin tuotteisiin.

Mitä xylitolituotteisiin tulee, meillä ensin jauhettu, siis jo vasta äidinmaitoa saadessa, xylitol-ternimaitotablettia (en muista nimeä) ja kun hallinnut syömistä paremmin ja kiinteitäkin harjoiteltu n6kk Harraraista juurikin sen hajoavuuden vuoksi. Sitten kun hampaita enemmän, siirrytty Muumi yms pastilleihin, sitten vajaa 2 v Läcerolia ja purukumia juuri siksi ettei lapsi niin nopeasti vain puraise ja nielaise, vaan ehtisi kaikki hampaat käydä läpi.
Ja siis tuo xylitoli korvatulehdusten ehkäisyyn aloitettu jo 3-4 kk iässä kun kierteet alkoi.

22.11.2014
Minnie
Minnie

No se on kyllä totta. Meillä on siis joskus saanut yhden naksun HYVIN syödynkin ruoan jälkeen. Sitä on joskus käytetty houkuttimena, kun ollaan huomattu, että ruoka on ollut lapselle ei niin mieluisa ruoka.

22.11.2014
carata
carata

carata joo sillon tällön tavallisesti syövälle lapselle, mutta jos ruoka ei maistu niin en silloin antas maissinaksuja :)

22.11.2014
riu
riu

Niin, meillähän tyttö 1v 1 kk. Kun söisikin makaronia. Pitää varmaan alkaa antaa keitettyjä kasvispaloja.

Huonosti syö siis samaa ruokaa kuin me muut.

Leipä sentään menee.

Puolivuotiaana  tein niin että aamulla keittämääni puuroa ja hedelmä/marjasosetta. . Illalla kasvissosetta tai lihakasvissosetta.

21.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kunnon ruokaa meilläkin, mutta kyllä välipalalla silloin tällöin on ihan ok antaa jotain muutakin. Terv. Äiti joka syö lapsilta salaa suklaata ja väittää cokista teeksi 😂

21.11.2014
carata
carata

no kasviksia, makaronia jne. Puolivuotiaana jo sitten ihan leivänkänttyäkin purtavaksi :)

21.11.2014
riu
riu

Mitä kunnon ruokaa riu antaisit?

21.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miekii tykkään mieluummin antaa purkkaa kun nuo meijän lapsinerot tuppaa pureksimaan sen pastillin. Se purkka pyörii suussa pitempään :)

Ja tää on näitä että kuka äiti mitenkin-juttuja, koska ite en huonosti syövälle tarjois maissinaksuja vaan mieluummin jotakii "oikeeta" ruokaa :)

21.11.2014
riu
riu

Vipe, tyttöni on 2v 3kk. Aloitettiin aluksi puolikkaalla purkalla. Kahdesti nieli ja sanoin, että saa jatkossa vain pastillia jos ei sylkäse. Nyt osaa sylkäistä purkan roskikseen syötyään sitä hetken. Kannattaa siis kokeilla :)

21.11.2014
carata
carata

Jenkku, mä olen aina kokonaisen, mutta alkuun olen antanut sen paloina, jolloin sen syönti on ollut helpompaa. Joten se päiväannos on kyllä täyttynyt.

21.11.2014
carata
carata

Pikku Kakkoset ja muumit on kyllä kovia, mutta mielummin suosin suomalaista, aina kun se on mahdollista. Ja meillä ainakin molemmat on n.8kk iässä pystyneet toimimaan 1/4 osa pastillin kanssa ja myöhemmin jo puolikkaankin. Ei siinä kuitenkaan mene kauaa, kun se liukenee ja katoaa. Purkkaa meillä syödään joka ruoan jälkeen! Keittiössä on oma purkki purkalle ja toinen purkki pastilleille! Sieltä tyttö valitsee jomman kumman, poika saa pastillin ja vanhemmat purkat. Ei unohdu, kun lapset muistuttaa ja muutenkin on näkösällä. Ja netistä tilattuna isona pakkauksena on melko halpaakin. Jos jaksaa siis syödä samaa makua pitkään.

21.11.2014
carata
carata

Meillä tyttö kuukauden ajan syönyt noita, meitin pojat ei oo niitä pienenä nauttineet ollenkaan.

Jokainen tekee tietenkin niin kuin tekee oman lapsen kanssa.

21.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pekkajamatti, meillä samoja. Jos noita ei ole ollut ja on ollut pakko ostaa, niin sitten niitä Real Snacksin(?) joissa norsun kuva. Luomuja nekin.... Maustettuja en ole koskaan ostanut, vaan aina maissin makuisia, eli ei tosiaan edes mitään makuainetta... En tosiaan ymmärrä miksi nuo siis olisi NIIN kamalia, jos niitä syö vain joskus välipalalla. Refluksia sairastavalle vauvalle ne myös ovat toimivia, koska sitovat maitoa ja näin ollen maito ei niin helposti tule ulos...

21.11.2014
carata
carata

luulen että siinä voi olla se hiilaripitoisuus ja napostelu ruokien välillä mikä häiritsee hammaslääkäreitä? mutta jos sillon tällön antaa niin ei kai se nyt niin vaarallista ole. Meillä syötiin noita sillon sormiruokailun harjoitteluvaiheessa, nyt kun se sujuu jo niin on naksutkin jäänyt.

21.11.2014
Mummy83
Mummy83

Laatupakarin perusmaissinaksuissa on sokeria 0,4 g/100 g. Ei suolaa, ei maidon ainesosia, lisäaineeton, gluteeniton, ei sisällä geenimuunneltua maissia.

Näistä maissinaksuista puhuin.

21.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja meillä siis Pikku Kakkosta ja Muumia pastillit. Ovat suomalaisia ja 100% xylitolia. Tai ainakin melkein, kai niissä joku sidos aine on. Sekin on muuten suomalainen se Pirkan(?), jossa on pupu. Herra Hakkarainen taisi tulla ulkomailta?

21.11.2014
carata
carata

Miksi Herra Hakkaraista? Ja miksi ton ikäisenä? Mä olen saanut ohjeistukseksi antaa pastilleja kun lapsi osaa hieman imeskellä ja hallitsee ruokiakin? Meillä siis lapset saaneet molemmat n.8kk iässä ensimmäiset pastillit (1/4 osat). Samoihin aikoihin kuin hampaat. Pieninä määrinä aloiteltu. Kun tuo on alkanut sujua, ollaan vaihdettu d vitamiinikin nesteestä tablettiin.

21.11.2014
carata
carata

Maissinaksut ja juustonakaut on kaksi aivan eri asiaa. Ja meillä ei ainakaan jäänyt epäselväksi, että mitä naksuja lapset syö, koska muistan kyllä olleeni suu auki ja kysyneeni mikä on pahaa tuotteessa joka on 100% maissia ja meillä ainakin vielä luomua?!

21.11.2014
carata
carata

Meilläkin hammaslääkäriltä ja -hoitajalta tuli huudot, kun ilmoitin lapsen syövän maissinaksuja välipalalla. En muista, että miksi ne oli niin kamalia, mutta pitkään kuitenkin jaksoivat asiasta jauhaa. Huonoahan tietenkin on opettaa lapselle, että voi ottaa naksun silloin tällöin keskellä päivää ruokien välissä, mutta meilläkin kun tuo syönti painottui aina välipala aikaan niin en oikein ymmärtänyt, että miksi se oli niin kamalaa....

 

Noiden siivoaminen on kyllä aivan kamalaa. Naksut menee ihan järkyttäväksi mönjäksi ja sitä on oikeasti hyvällä tuurilla kaikkialla. Eikä muuten lähde, ei sitten millään. Pesussa kyllä, mutta kun lapsi muussaa sen käsissä, niin äääh. Ei kiva :S

Talk-muroja meilläkin syödään. Tyttö syö niitä edelleenkin maidon/jogurtin/rahkankin kanssa :))

20.11.2014
carata
carata

Näkökulmia on monia. Hampaiden terveys on yksi.

Meillä tosin tyttö syö määrällisesti niin vähän, että olen tyytyväinen, että syö edes jotain. Aina hän ei syö puuroa eikä myöskään leipää.

19.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...