Vauva tippui

Normaalista parisängynstä parkettilattialle. Valui alas kun oli pienen peitto kasan päällä. Laitoin siihen sängyn reunalle, kun oli just tarkoitus ottaa vauva syliin. Ikää on 3,5kk. Olin vieressä. Mut kääntynyt peiliin päin, kun laitoin vaatetta. Kuului kova ääni, et jtn tippui. En käännyin heti ja vauva oli lattialla. Ja alkoi itkeä aika kovaa. Mut pari sekunttia meni (kai?) ennenkuin itki. En osaa sanoa olin aika shokiassa. Mut itki kun käännyin katsomaan mikä tippui ja mähän käännyin heti. Vauva käyttäytyy normaalisti. Nyt nukkuu niinkuin aina tähän aikaan. Ollut paljon rinnalla niinkuin aina. Nauranut ja puhunut. Ollut virkeä. Tästä on jo varmaan muutama tunti kun tippui. Itku ei kestänyt kauaa vaan rauhoittui rinnalle. Oksensi syömisen jälkeen, mut sitäkin tapahtuu päivittäin. Suomessa vesiin lääkäriin. Mut olen Sveitsissä nyt. Mitä tekisitte. Ajattelin ainakin etten nyt nuku tai laitan herätys kellon hiljaisella 30mim välein et tarkistan voinnin...

19.11.2014
Sabrina100
Sabrina100

Mää en ossoo muuta sanoa kun että meidän junnu tuli joskus aikanaan hoitopöydältä alas, oli juuri oppinut istumaannousun ja siitä sit kippas itsensä alas, päälleen tietty.

Käytiin tietty ensiavussa ja mentiin jonon ohi, luonnollisesti kun on kyse pienen vauvan metrin korkeudelta tippumisesta. Lääkäri tarkisti sekä pään että solisluut ja kuunteli kaikki sykkeet yms. Kova pää sille siitä tuli. :D

24.11.2014
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Kaikki lapset satuttavat itsensä ennemmin tai myöhemmin. Joko vanhempien huolimattomuutta vauvoina tai isompana itse kiipeillessä. Joskus kuitenkin.

 

Itse olen tippunut kahdesti vaunuista ja oma tyttöni on tippunut kerran meidän vanhempien sängystä. 

Vaarallisiahan nuo tippumiset aina ovat ja tästä syystä vauvaa kannattaa seurailla tiiviisti muutaman seuraavan päivän aikana ja ottaa herkästi yhteyttä lääkäriin jos jotain kummallista, muusta poikkeavaa ilmenee. Sellaista voi olla värimuutokset (punoitus, sinertävyys), velttous, oksentaminen ja mm.se, että vauva vaikuttaa olevan poissa oleva ja nukkuu paljon.

Teillä kuitenkin ilmeisesti selvittiin vähällä? Eikä ole tullut mitään uutta?

20.11.2014
carata
carata

Hyvä että pieni kunnossa :)

Kyllä lähes jokainen vauva tippuu joskus.

Enempi harvinaista jos ei nuo pienet pääse vanhempiaan yllättämään tippumalla jostain jossain vaiheessa.

19.11.2014
misukka
misukka

Kiitos vastauksista. Itkeä ei kerinnyt vaarmaan edes 2minuuttia, kun tarjosin heti rintaa ja siihen rauhoittui. Niinkuin misukka sanoi olin shokissa ja sen takia ehkä mulle se hiljainen aika oli pitempi, kuin oikeesti. Mut kyl sanoisin et nopeasti alkoi itkemään. Pienokainen on ollut tosi virkeä ja ihan oma ittensä ja päätä ei arista. Ilmeisesti näitä sattuu vähän useammin kuin kuvittelin, niin vähän sekin tieto helpottaa. Seurailen koko ajan vointia, mutta tällä hetkellä kaikki näyttäisi olevan hyvin.

19.11.2014
Sabrina100
Sabrina100

En uskalla ottaa mitään vastuuta toimista/ kehottaa olla menemättä lääkäriin, mutta meillä myös molemmat lapset jossain vaiheessa tulleet alas sängyltä jollain lailla. Ehkä hieman vanhempina kuitenkin?
Huusivat säikähdyksestä, valvoin tilannetta, tutkin ulkoisesti mutta tottapuhuen ei tullut mieleenikään viedä mihinkään. Pikkuisen luut ja nivelet ovat pehmeämpiä ja joustavat ihmeesti. Kupsahtavathan he jatkuvasti seisomaan ja kävelemään opetellessaankin ja kiipeilevät toiset koko ajan kun sen taidon oppivat. Ei pysty mitenkään varjelemaan kaikelta.
Jos päälleen tulee ja niskan niksauttaa, on tietysti vaarallisempi tilanne tai jos lattialla on ollut alla jotain...

19.11.2014
Minnie
Minnie

Näitä sattuu jokaiselle. Eka kerta opettaa äippää vahtimaan sitä pikku mussukkaa vähän tarkemmin.

Minusta vauvasi vaikuttaa normaalilta. Jos alkaa olemaan veltto tai oksentelee niin on syytä käydä näytillä kiiruusti.

Ja jos sun mielestä pari sekunttia menny ennen huutoa niin ihan on heti tullut huuto. Todennäköisesti säikähdyksestä.

Itse kun on shokissa tapahtuneesta, niin aika ikään kuin hidastuu ja ehtii huomioimaan paljon enemmän kuin normaalisti.

Tarkista vauvan vointia nyt vaikka just sen puolen tunnin välein ja herättele jos tuntuu nukkuvan liikaa. Katso onko tässä maailmassa.

19.11.2014
misukka
misukka

Minä soittaisin varmuuden vuoksi terveyskeskukseen tai vastaavaan, mikä siellä Sveitsissä sitten onkaan se taho. Ettei tarvitsisi itse vain pohtia tilannetta. Ja tee sitten saamiesi ohjeiden mukaan.

Tässäkin olet jo saanut hyvän ohjeen muutaman tunnin välein tarkistaa vauvan reagoinnin.

19.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jos normaalisoitui aika heti tippumisen jälkeen niin luulen että hän säihkähti enemmän. Minulla esikko tippu hoitopöydältä(koulupöytä) selälleen itki jonkun 5-7min mutta oli jäntevä.

Kuopuskin on kerran tullut pinnasängystä alas. Ja kerran nimen omaan sängystä. Kyllä vauvasta huomaa kun hätä.

Itse tutkin pään ja muut että aristaako sen jälkeen eikä aristanut. Esikon vein lääkäriin ja hän sanoi että jos vartissa rauhoittuu ja on jäntevä ei hätää. Mut carata voi viel varmistaa.

Näitä sattuu ja tapahtuu ja yleensä äiti on se hätäisempi kuin vaavi itse. Toivottavasti saat itsekin nukuttua. Elä nyt 30 min välein mut jonku 3-4h välein et reagoi kosketukseesi tai kylmään.

19.11.2014
nki91
nki91

Niin ja tippui selälleen

19.11.2014
Sabrina100
Sabrina100
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...