Kohta 6kk

Meidän poika on kohta 6kk Taidot ovat tälläisiä: ,jokelella,yrittää mennä konttaus asentoon,kääntyä,juoda ite tuttipullosta,liikkua pyörien ,istua osataan sitteris Mä Luulin että on kehityksessä jotakin ei siltä näytä Mitat 5kk 67cm & 6800g

15.11.2014
julle 95
julle 95

Meillä tyttö syntyi painaen 3020g ja poika 3470g.
Nyt tyttö on 2v 4kk ja painaa 11,2kg, kun taas poika on 9kk ja painaa 10kg.

Eli meillä ainakin tyttö on siro ja poika hieman pulskempi kaveri. Molemmat kasvaa hyvin tasaisia käyriä. Toinen -4 ja toinen +10.

Lapset on erilaisia ja JOS lapsella jotain huolta olisi, niin kyllä ne neuvolassa sanoisivat ja asiaan puuttuisivat.

Yksilöitä me kaikki ollaan :))

15.11.2014
carata
carata

Tuohon kokoasiaan en sano mitään kun en meidän poikien mittoja tuossa iässä muista ja en rehellisesti sanoen näillä oloilla nyt halua lähteä niitä mistään kaivamaan. Jokainen lapsi kuitenkin kasvaa omaa tahtiaan.

Taidot on oikein hyvällä mallilla. Meillä kumpikaan ole ollut kovin puhelias eli jokeltelua ei ole kauheasti meidän taloudessa kuulunut. Esikko alkoi jutella reilu 1,5v, kuopus vuotta myöhemmin.

Esikko heijasi itseään konttausasennossa kuukauden päivät siinä 5-6kk iässä kunnes rohkaistui konttimaan. Kuopus oppi konttaamaan 3 vuotiaana :D

Kumpikin on puntanneet itsensä istumaan itse noin 4kk iässä sylissä ja lattiallakin noin puolen vuoden huudeilla.

Esikko lähti pikkuhiljaa nousemaan ylös ja otti ensiaskeleensa 11kk iässä mutta seuraava askel joka johti kävelyyn viikkoa vaille vuosikkaana. Kuopus päätti lähteä liikkeelle pepun varassa ja vuoden päivät liikkui peppukiitämällä kunnes löytyi jalat alle 1v5kk iässä ja käveli 1v7kk.

Kukaan ei oo kuitenkaan koskaan ollut huolissaan kummankaan kehityksestä. Paitsi minä kuopuksesta kun aina sanotaan että toinen oppii asiat nopeammin kuin esikoinen kun on malli josta ottaa oppia.

Meillä on tämäkin väite todistettu totaalisen vääräksi.

15.11.2014
misukka
misukka

Kyllä ne osaa kohta kaikkea :)

15.11.2014
julle 95
julle 95

Höpsis, ihan hyvän kokoinen vauva! Pakko oli tarkastaa lasten neuvolakorteista ja kaikki meijän muksut oli tuota pienempiä 5 kk ikäisenä. Ja voin kertoo ettei nuo enää ole pieniä :D 10 v tyttö on 152 cm pitkä, luokkansa pisin :D

15.11.2014
riu
riu

Ihan normaali kokoinenkin on.. Meillä tytöt ollut 8kg vasta 1 vuoden iässä. Vauvat ovat niin eri kokoisia. Tärkeintä, että kasvavat omalla käyrällään suht tasaisesti. Sitten vasta on huolestuttavaa, jos omalta käyrältään selkeesti kasvu taittuu suuntaan tai toiseen. Itse oon ollut vaan tyytyväinen, kun eivät ole olleet kovin painavia silloin kun on tarttenut kantaa paljon..:)

15.11.2014
ämppis
ämppis

kyllä ne taidot sieltä sit aika äkkiä tulee seuraavina kuukausina. Kannattas nauttia vaan siitä että on vielä vauva :) meillä mini on nyt 8kk ja mahtoiko vielä 6kk ryömiä tai siinä kohtas ehkä aloitteli sitä. Nyt on 8kk eli 2kk lisää ja konttaa ja seisoo, yrittää ite jopa ylös ja muutamia askelia tukia pitkin. Et kaikki tää parissa kuukaudessa. Tatatataa on oman kielen ääntelyt.

Esikoinen puolestaan sano ekat sanat 7kk ja oli kielellisesti muutenkin "aktiivisempi", kova höpötys omalla kielellä. Mut sit taas ei liikkunut yhtään, lähti liikkeelle vasta 9-10kk ikäisenä.

15.11.2014
Mummy83
Mummy83

miekii mietin että eihän tuossa kehityksessä ole mitään heikkoa! Toki meillä 6 kk iässä kontattiin, noustiin seisomaan ja opittiin kohta puita pitkin kävelemään 😉 Mutta oikeesti ei ole vielä mitään kiirettä!

15.11.2014
riu
riu

Meillä 6kk iässä ollaan oltu ihan vauvoina. Pelkästään käännytty selältä vatsalleen. Molemmat lapsista ovat alkaneet ryömiä vasta 8,5kk iässä ☺️ Yksilöllistähän tuo on. Kyllä mäkin olen nähnyt 7kk ikäisen kävelevän, mutta en mä sellaista odottanut omilta lapsilta.

15.11.2014
carata
carata

Ei meilläkään poika alle puolivuotiaana vielä edes ryöminyt,mutta sitten tulikin salama oppiminen ja oppi melkein heti ryömimisen jälkeen konttaan ja 7kk ikäisenä nousi jo seisomaan tukea vasten..

Eli ei ainakaan jäljessä teidän lapsi ole ja vaikka vähän olisikin,niin ei siitä tarvi olla huolissaan.. Jotkut lähtee liikkeelle vasta lähempänä 10kk ikää ja ihan normaaleja silti ovat..

Ei kannata liikaa tuijottaa niitä oppaiden taulukoita siitä mitä milloinkin opitaan,koska se haitari on kuitenkin tosi iso millon pitäisi jotain osata..

15.11.2014
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...