Isän poismenosta kertominen

Heippa kaikille, 72-vuotias isäni sai viikko sitten niin vakavan sydänkohtauksen, että hän ei ole sen jälkeen tullut tajuihinsa. Saattohoito aloitettiin eilen. Olen poissa töistä (yläkoulun opettaja) tämän viikon, mutta maanantaina yritän palailla töihin. Mikä olisi fiksuin tapa kertoa asiasta työpaikalla? Yritän pukeutua tummiin, mutta mitä muuta? Tuntuu, että kun isä oli niin tärkeä ihminen, jokaisen ryhmän 1.tunti pitäisi aloittaa kertomalla tästä. Vai kertoisiko kaikille maanantain ryhmille ja luottaisi siihen, että oppilaat vievät asiaa eteenpäin kavereilleen? Voihan olla, että monella tunnilla minulta tulee itku ja oppilaat saavat siten tietää. Ajattelin kertoa asiasta myös vanhempainillassa: kun yleisen osuuden jälkeen tulee luokanvalvojan tuokio.

13.11.2014
odottaja
odottaja

osanotot täältäkin! ♥ kuten maarua tuossa jo sanoikin, jokaisella on oma tapansa toimia ja luota omiin tunteisiisi siinä, miten haluat toimia. Oppilaat eivät kuitenkaan kaikki pysty ymmärtämään millaisesta asiasta on kyse ja voivat reagoida yllättävilläkin tavoilla. Tämän vuoksi miettisin tarkkaan. Töissä itse kertoisin mutta olen sellainen ihminen joka höpöttämällä saa asiat pääni sisällä järjestykseen

13.11.2014
teeko
teeko

Osanottoni.

Kerro oppilaille, kuten hyväksi näet.

Oppilaat on fiksuja. keskustelua saattaa myös syntyä esim. valvontaluokkasi kanssa.

13.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Maarua vastasi juuri niin kuin itse ajattelin. Surua on monenlaista ja osa pystyy sen pitämään sisällään. Otan osaa suruusi, varmasti kamalaa, kun läheinen ihminen on poissa :( Voimia.

13.11.2014
carata
carata

Kiitos tähän astisista vastauksista. Luulen, että kerron niille ryhmille, joiden kanssa minulla on läheisimmät välit. Ja sitten oman valvontaluokkani oppilaille. He ehkä ihmettelevät, miksi olen sairaslomalla tämän viikon ja sitten kuitenkin tulen fyysisesti aivan hyvässä kunnossa töihin maanantaina.

Mutta jos epäilen, että jotkin oppilaat töksäyttävät jotakin, en puhu mitään.

13.11.2014
odottaja
odottaja

Otan osaa.

Samaa mieltä olen kuin misukka, että ei niillä oppilaille tarvitse kyllä kertoa mitään, ja niitä tuskin suuresti hetkauttaa jonkun tuntemattoman kuolema. Ihan kylmä totuus. Toivotaan että siun isä saa nukkua rauhassa pois.

13.11.2014
riu
riu

Osanottoni suruusi.

Mun mielestä sun ei tarvitse oppilaille kertoa mutta jos haluat kertoa, niin varmaan on hyvä kertoa se ekoilla tunneilla niin kauan kun susta tuntuu tarpeelliselta.

Rehtorille sun tarvii kertoa ja oletan että olet kertonutkin. Muu on sinusta itsestäsi kiinni, kenelle ja kuinka paljon haluat kertoa. Mutta en oikeastaan usko,että oppilaat kauheasti juttelevat asiasta.

13.11.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...