Joulukortti

Millaiset joulukortit teet/ostat tänä vuonna?  Mitä korttiin kirjoitat? Runo vai lyhyt jouluntoivotus?  Miksi juuri sellaiset joulukortit? Kenelle kaikille lähetät?

9.11.2014
carata
carata

Onpa vanha ketju.
Jotkut tietysti miettii joulukorttien valmistusta keskellä kesää.

8.7.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jos itse aikoo tehdä kortteja, niin valokuvat toimii aina hyvin. Tosin teettämiseen kannattaa valita se edullisin paikka esim. täältä: http://www.digikuvatnetista.fi/

8.7.2016
peja131
peja131

Mun suunnitelma tänävuonna on joulukortti omasta kuvasta. Ainakin täältä mie kattelin että voisolla http://www.smartphoto.fi/tuotteet/kuvakortit. Sitten suunnittelin että laitan tällaisen runon:

Tiukuja voi jo kuulla,
Joulu on porraspuulla.
Sytytä kynttilä,
hiljenny tovi,
avaa joululle ovi.

Mitä mieltä te ootte J Mie olen ihanjouluhöperö, en malta oottaa että pääsen laittamaan joulukuusta ja kaikkia ihaniajouluruokia ym. Yksi vaan puuttuu vielä, oma pikku tonttu, mutta ehkä ensivuonna meillä sellanen jo on :)

20.11.2014
kaisaniir
kaisaniir

Jotkut ihan spessut kortit säästän. Itse tehdyt tai jossa kuvia. Mut noi kaupasta ostetut saa mennä. Kortteja olisi ihan järjetön määrä eikä niitä kuitenkaan tulisi koskaan katseltua jälkikäteen.

Ei meillä säästetä synttärikorttejakaan ellei ne ole jotenkin erityisiä. Esim. Poikien viime synttäreillä saamat musiikkikortit säästetään niin pitkään kuin ne soi vielä. Kuopus tykkää kauheasti omastaan :) Bileet alkaa heti ku avaa sen kortin.

Ja jotku kummitädin itse tekemät kortit on tallessa.

Mä en ole oppinut siihen, että kaikki tuollainen pitäisi säästää. Kotoa tämäkin peruja. Ei mun äitikään säästellyt tusinatuotantoja.

13.11.2014
misukka
misukka

Misukka, Apua :o Mä en ikinä raaskisi heittää joulukortteja pois. Meillä kortit on isossa laatikossa tallessa. Ei lajiteltuna vuosittain, vaan ihan sekaisin. Valokuvakortit on erillisessä kirjassa. 

Naapureille en välttämättä korttia kehtaa kyllä laittaa. Ehkä parempi nähdä kasvotusten ja vasta seuraavana jouluna harkita tuota korttia.

12.11.2014
carata
carata

Meillä joulukortit päätyy useimmiten lämmöksi eli sytyiksi pannuun :) jos ehditään vaihtaa öljylle ennen joulua niin keväällä sit viimeistään.

Tuosta määrästä kuvia löytyy varmasti ainakin yksi onnistunutkin otos :D

Ja kun ootte carata just muuttanu ni eikö se olisi tavallaan hyvä tapa tehdä itseään tutuksi niille uusille naapureille. Laittamalla postilaatikkoon kortti jossa uudet naapurit toivottelee hyvät joulut.

12.11.2014
misukka
misukka

Misukka, MLL:n korteissa on kyllä se hyvä puoli, että rahat menee hyvään tarkoitukseen :)

Nki, Joululaulut korteissa ja tai tonttu/joulupukkirunot ei tule kysymykseenkään. Joulukorteissa itsellä on ollut tosiaan "teemana" tuo lapsenomainen joulu. Se, että me aikuisetkin muistettaisi jouluna vain nauttia :) Eilen tilasin vielä kortit ja tilasin nyt tekstittömät kuvat. Eli takapuolelle kirjoittelen sitten jotain. Ainakin hyvät joulut :)

Vipe, Meilläkin on tyttö tehnyt tuollaisen hirven :) Pinterest on mulla kovassa käytössä näin joulun alla. Mä niin rakastan joulua. Vuodenajoista parhautta on syksy, mutta kyllä se joulu on juhlana ihan paras :) ..Ja kyllä lapsista kuvan saa, kunhan ottaa tarpeeksi monta ja kuvauspaikka on hyvä. Mä otan AINA kuvat itse, koska studiossa ne maksaa ihan järkyttävästi. Kotona hyvällä kameralla ja kameranjalalla saa ihan yhtä hyviä. Luonnon valo on paras valo. Me otettiin tänä vuonna lapsista kuva, jossa tyttö istuu lattialla ja poika istuu pienessä rottinkituolissa, jossa on pieni talja. Taustalla vanha puinen kelkka ja lyhty jossa valot. Jalan ja kameran laitoin valmiuksiin niin, että ne kuvasi juuri sitä kohtaa, josta kuvan halusin. Sitten vain lapset paikoilleen ja sarjakuvauksella PALJON kuvia. Itse otin n.10min aikana 340 kuvaa, joissa oli sitten monta mistä valita. Mutta ei ainakaan tarvinut uusia kuvia ottaa, kun oli edes joku joka onnistui molempien osalta :)

Riu, mäkin mietin joskus sitä roskan määrää ja sitä, miten paljon tämä joulu rasittaa kirjeineen ja lahjapapereineen. Mutta sitten mietin sitä iloa minkä ainakin itse saan avatessani/lukiessani joulukortteja :) Lisäksi, aiemmin ihmiset ovat vaihtaneet kuulumisensa kirjeitse ympäri vuoden, joten ei tämä kai niin kamalaa ole. Eli egologista tai ei, meillä lähetetään. 

 

Pelargoni, Mä olen yleensä laittanut kortit naapureillekkin, mutta tänä vuonna en taida, kun muutettiin uuteen kotiin vasta syksyllä ja osaa naapureista ei olla vieläkään nähty. Tosin, JOS joku laittaa, niin voi kyllä olla, että sitten kiikutan heillekkin :)

Tiina, Sulla tuntuu olevan oikein hvä järjestely joulukorttien suhteen. Mä en tiedä, et onko täällä meillä edes tuollaisia missä voisi kuvauttaa...Mut melko vaivattomalta kyllä kuulostaa :)

10.11.2014
carata
carata

Voi vitsit, ihana korttiohje Vipeltä! Täytyy laittaa ohje korvan taa.. Itse tykkään saada omatekoisia kortteja, niissä on enemmän fiilistä, kun mitä kaupan valmiissa. Toki tänäpäivänä ihmisten aika on niin rajallista ja askarteluvärkit hintavia, et on itsekin vaan tyytynyt muutamaan valmiskorttiin. Ja onhan nekin tosi nättejä, sitä persoonallisuutta niissä toki ei hirmuisesti oo. Ekologisesti ajateltuna, eihän tossa korttitouhussa järkeä ookkaa, moni laittaa vielä aattona korttien lisäksi viestiäkin, mut jos nyt kerran vuodessa hurruutellaan korttirekoilla rallia ympäri suomen ja aikaan saadaan muutama väliaikainen työpaikka, niin ei paha.

10.11.2014
Miimuska89
Miimuska89

me ollaan vaihtelevasti tehty ite tai sit ostettu eri hyväntekeväisyyteen meneviä, joissa postarit jo maksettu. Lähetetään/annetaan 10-20.

10.11.2014
Mummy83
Mummy83

mie en laita ensimmäistäkään korttia koska oon a) laiska ja b) miusta ei oo kovin ekologista tuo korttien laittaminen postissa. Kortteja on ihan kiva saada mutta kierrätykseen ne kaikki kuitenkin joulun jälkeen menee, omatekoisia tai ei. Läheisimpiä muistetaan lahjalla, joulukukalla tms. ja lopuille riittää joulun toivotukset kun satutaan näkemään :)

10.11.2014
riu
riu

Me lähetetään tänä vuonna hiukan useampi kortti kun laitetaan siihen std ensi vuoden häihin :) kaupasta ajattelin ihan perus kortit ostaa niin pääsee vähän edullisemmin kun aikamoinen kasa niitä postiin lähtee :)

10.11.2014
ihqui
ihqui

Meilläkin toden näköisesti lähtee matkaan valokuvakortit joissa on kaksi tonttu poikaa,mikäli noista onnistuneen kuvan saan..

Korteissa joku lyhyt jouluntoivotus,vaikka ei toi runoilukaan huono idea olisi :)

Kortit lähtee ystäville ja sukulaisille,rakastan joulukorttejen lähetystä,joten aika monta taas varmaan lähtee..

Pakko laittaa tänne,mikäli joku vinkkejä hakee yksi askartelu idea..

Me siis tehtiin pojan ekana jouluna sellaiset porokortit että piirsin pahville pojan jalan ja molemmat kädet ja leikkasin irti (ja niistä malleista toki tein monta lisää) ja se jalan kuva oli Niinkuin poron naama (kantapää alaspäin) ja kädet liimasin porolle sarviksi.. Silmät laitettiin sellaisista isoista valmis silmistä ja punaisen nenän painoin pojan peukalon kuvan sormiväreillä sillei vaakaan siihen kantapäähän..

Ja voi että oli ihana.. Ja samalla ihmisille jäi siitä muistoksi pojan kädenjäljet,jalanjälki ja sormenjälki :) Kummienolla kyseinen kortti on edelleen jääkaapin ovessa :)

Nytkin mietin että josko ainakin kummeille tekisi vauvan jalasta ja kädestä samanlaisen,kun he ehtivät kuvia pojasta saamaan varmasti.. Mutta tämä päätös on vielä auki.. Isovanhemmille kanssa voisi tehdä porokortit pienemmän jäljillä,koska juuri otettiin kerhossa sisaruskuvat,joten ehkä toi poro ois niille kivempi,kun saavat kuvan muutenkin :)

Joten tässä nyt pohdinnan jälkeen vastaus muuttui että siis valokuva kortit lähtee ystäville ja sukulaisille,paitsi vauvan kummeille ja isovanhemmille lähtee tollainen poro kortti :)

10.11.2014
Vipe
Vipe

Tänä vuonna varmaan lähtee MLLn kortit. Yhdistys myy niitä tänä vuonna niin helppo samalla ottaa nippu tai pari itsellekin.

Meneepähän sekin raha hyvään käyttöön. Puolet kortin hinnasta jää paikallisyhdistykselle.

En ole mikään runoilijasielu enkä askartelija muutoinkaan niin eiköhän mennä simppeleillä hyvän joulun toivotuksilla.

Kortit lähtee lähisukulaisille, kummeille ja muutamalle muulle läheiselle ja tärkeälle henkilölle/perheelle.

9.11.2014
misukka
misukka

Meillä joulukortit on olleet 2012 vuodesta lähtien lapsien kuvat. Otetaan joulukorttia varten, mutta vielä koskaan ei ole ollut tonttulakkia tms, eli vain punaiset vaatteet tai jokin punainen asuste. Tänä vuonna kuvan ainoa punainen oli tytön hiuksissa oleva rusetti. 

Kortin teksti on vielä auki. Jotain lapsiin ja jouluun liittyvää haluaisin, mutta pää lyö tyhjää ja netistä ei löydy. Edellis vuosina on käytetty jo "sydämmessä pienessäkin asuu joulun taika, pysähdy siis sinäkin, nyt on joulun aika", joten ei ainakaan sitä. Ehdotuksia otan vastaan!!

...Ja miksi juuri nämä kortit. Niin siksi, että rakastan joulua ja haluan toivottaa hyvät joulut mielummin tälläisillä korteilla, kuin kaupasta ostetuilla 0,10€ maksaneilla korteilla, jonka joku toinenkin voi lähettää.

Lähetyslista meillä on melko olematon, mutta tällä hetkellä 20 korttia kattaa mummit, papat, isovanhemmat, sisarukset, tädit ja ystävät. Osaa emme luonnollisesti lähetä, vaan annamme näkiessämme :)

9.11.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...