Koirapulma

Saatiin siis keväällä 7 v kultainennoutaja. Oikein ihana koira monella tapaa, kiltti, leikkisä, tottelee ja on oikein rakastettava yksilö. Mutta vetää niin maan kerpeleesti hihnassa! Muuten ihan hallittavissa mutta talvella on noita liukkaita kelejä vaikka kuinka paljon ja pien ihmeenä jos pysyn pystyssä läpi talven. Eikä paljoo ikeniä naurata jos näin raskaana ollessaan kaatuu mahalleen. Oon yrittänyt että pysähdyn kokonaan hetkeksi aikaa ja sanon että ei vedä. Se muistaa sen ehkä noin 5 sekuntia. Oon nykässy hihnaa takaisin, sitä se ei muista ollenkaan X) Parhaiten tehoaa ehkä kun pien tosi lyhyellä hihnalla, mutta se on pikkasen pöhköä noin niin ku lenkkeilyä aatellen, koira ei saa haistella mitään. Onko hyviä vienkkejä ja ideoita? Sen ainakii päätin että ostan kenkiin ne liukuesteet että jos se vähän auttas X)

9.11.2014
riu
riu

en itse suosittelisi noita vedonesto valjaita/kuonopantaa tms, sillä juurikin kun ne ei poista sitä ongelmaa ja niihinkin pitäisi totuttaa koiraa jonkin aikaa ennenkuin lähtee lenkille.  Mun mielestä on ihan perusjuttu, että koira kävelee lenkillä lyhyellä hihnalla oli raskaana tai ei. Ja vaikka koira olisi kiltti, mutta koskaan et voi tietää jos vastaan tuleekin irtokoira tms. Oma koirani on ainakin aivan holtiton pitkällä hihnalla ja se että jos vastaan tulee joku ja alat kiristää sitä hihnaa niin koira(ainakin omani) reagoi jo tähän että mitäs kummaa ja taatusti riekkuu sitten. :D

Mitä jos kokeilisit ihan tätä naksutinkoulutusta?idea on että naksauttaa kun koira on kiltisti, mutta tähänkin pitää sitoutua ja treenata ennen kun lähet lenkille.Netistä löytyy paljon tietoa ja koulutus on ihan muutenkin hyvää kontaktiharjoitusta. Voithan kokeilla ilman naksutintakin samalla perjaatteella.

Vetäminen voi myös johtua siitä, että koiralla on paljon energiaa tai ettei pidä hihassa kulkemisesta tms.Nuo pysähtymis ja kääntymisharjoitukset eivät omalla koirallani tehonneet, sillä sen vetäminen on lähinnä koiran omaa hermostumista ja stressausta, se että pysähtyi niin lietsoi vaan lisää. Oisko teillä mahdollista leikittää koiraa ennen lenkkiä? Tai antaa sen käyttää "aivotyöskentelyä" ja antaa vaikka osa ruuasta kongista?

On tietenkin paljon eri koulutustapoja, toisilla koirilla toimii ja toisilla ei, mutta kannattaa ottaa huomioon jos itse pelkäät esim hämähäkkejä niin opitko olemaan niiden kanssa jos sinut laitetaan huoneeseen mikä on täynnä niitä? Itse ainakin tuen positiivisia koulutustapoja ja mistään koulutuksesta ei ole hyötä jos sitä ei ylläpidetä koiran koko ikää.

Se mitä suosittelen niin jos koiralla on kerta käytetty tätä kuonopantaa ja se oikeasti on koiralle ihan fine, niin voithan laittaa sen koiralle, varsin jos siihen tulee oma hihna kiinni niin omaksi turvaksesi talven liukkaita kelejä varten. Sitä kuonopannan hihnaa ei tarvitse pitää tiukalla vaan sen idea olisi VAIN olla omana turvanasi. MUTTA toki voit samalla kouluttaa koiraa, aina kun hihna on löysällä koiran tahdosta.( ei siitä etä itse löysäät sitä:DD) Ja jos tuohon naksutinkoulutukseen lähtee, niin tee vaikka aluksi niin että koiran tyhjällä mahalla harjottelet jotta mielenkiinto säilyy nameihin ja siis namithan voi olla osa koiran päivän ruuasta. 

Joistain kaupoista saa myös ostettua sellaisia icebug kenkiä, on hieman tyyriit, mutta varmasti maksaa itsensä takaisin, niissä nastat tulevat tarvittaessa , jolloin kun menet vaikka sisätiloihin niin ei tarvitse pelätä että liukkaat nastat on pohjissa, meinaan ne irrotettavat liukuesteet on hyvinkin liukkaat sisällä

11.11.2014
Paula265
Paula265

nii ei nää sakut mitä meillä on aina ollut niin kovin helppoja ole ollut mut aika pitkälti ollaan kyllä ihan pehmeästi saatu kaikki opetettua. Ihan suojelua myöten

9.11.2014
teeko
teeko

Suosittelen pyytämään apua joltain joka tietää miten auttaa jotta voi näyttää... keinoja on monia. Pakko myöntää että kaikkein tärkeintä on muistaa palkata koira nopeasti oikeasta käytöksestä. Ja koska joillain koirilla täytyy olla "kova" ja toisilla taas pehmeä suosittelen edelleen pyytää jotain auttaa. . Koska jos kovalle olet liian pehmeä niin johtajuusongelma vahvistuu ja pehmeälle jos oot kova, saa siitä helposti pelkopurijan.. Tuo suunnanvaihto juttu toimii melkeinpä kaikilla oikein ajoitettuna. Muista sellaiset perusasiat et veto lisää vetoa (pyri kaikin keinoin itse välttämään vetoa) ja että koiran kuuluu saada haistella lenkillä. Jos koiraa ei haistelu kiinnosta vaan pälyilee koko ajan ympärilleen se ei luota omistajaansa tai omistajan johtajuuteen ollenkaan. . Meillä tuo loppui ekalla vähän kovemmilla keinoilla ja tällä nykyisellä ihan tuollaisella "pyörimisellä" et vaihdoin suuntaa aina ku Veti ja hankin painavemman hihnan. hihnan pituushan olis sit 3kertaa koiran selän pituus lenkeillä. Tästä vois kirjoittaa esseen... Mut nuo kuonopannatkaan ei kaikilla toimi. Vaan koira voi paineistua niistä liikaa. . En oikein tiedä mistä aloittaisin ;)

9.11.2014
teeko
teeko

Ei miulle tullu ees mitkään koirakoulut ees mieleen :D Kahoin just että keskiviikkoisin on ainkin ollut joku semmoinen niin vois käyvä kahtomassa kun pääsee ilman lapsia. Siitä ei tuu mitään jos ne on vielä mukana :) Mie en hirveen innokas oo noihin kuonon ympäri laitettaviin tai muihin, koska ei ne miun mielest sitä varsinaista ongelmaa poista. Tuon koiran mukana tuli joku semmonen kuonon ympäri menevä hihna, mutta en osannut sitä laittaa :D

9.11.2014
riu
riu

siis kultsu :)

9.11.2014
RJP76
RJP76

Koirakoulu yks vaihtoehto mut meillä toimii terrierillä vaan vedonestovaljaat siis sellaiset mikä tulee kuonon ympärille. Niitä ei kannata ostaa missä tulee kainaloihin valjaat, lähtee nahkat niillä. Kultsi tosin on helpompi opettaa koirakoulus mut jos tota mahdollisuutta ei oo niin sit suosittelen noita vedonestovaljaita.

9.11.2014
RJP76
RJP76

Kyllä vanhakin koira oppii uusia temppuja eli ammattilaisen ohjaukseen koirakouluun mars. Helpoimmalla saatte tuon onkelman hoitoon.

9.11.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...