valkoiset renkaat vauvan kielessä?

meidän pikkuinen nyt 3kk on viimeiset 5vkoa kihnuttanut kielellään ikeniään.  nyrkkikin maistuu siinä määrin että ollaan vaan aateltu ikenien kutisevan niin penteleesti. tänään sitten huomasin kielen kärjen kummallakin sivulla valkoiset renkaat, läpimitta puolen sentin luokkaa.  mitä hittoa??   onko ne tullut ikenien kihnutuksesta, vai onko ikenien kihnutus johtunut siitä?   mitähän ne voisi olla?

8.11.2014
Blanco
Blanco

Hauska, että lähtivät nyt yllättäen! Hieno juttu :)

11.11.2014
carata
carata

misukka, mulla oli lapsena karttakieli:D   mut ei tää siltäkään näyttäny. en tiiä, tänään ei ees näkyny nuita renkaita, joten läksivät ihan yhtä nopiasti kuin tulivatkin.  herraties mitä olivat:D

11.11.2014
Blanco
Blanco

Tulipa mieleen, että onko teidän pienellä karttakieli? Mulla nimittäin on ja on just tollasia vaaleita renkaita ja muutenkin vaaleita juovia kielessä. Ei ole mikään sairaus jos tästä kyse.

9.11.2014
misukka
misukka

En kyllä keksi, että mitä ne ois :0 Hurjan kuuloisia...Soittaisin neuvolaan. Onko ne koko ajan olleet kuitenkin samankokoisia?

9.11.2014
carata
carata

juu ei nää on ihan renkaita, joiden sisäpuoli on normivärinen.  eli ei valkoisia laikkuja:O   millään tavalla ei kipuile tai mitään, mutta kieli on käynyt siis tauotta nyt  ainakin 5vkoa ikeniä vasten, eli jompaa kumpaa kutittaa niin penteleesti. ikeniä tai kieltä.

9.11.2014
Blanco
Blanco

Miulle tuli ekana mieleen sammas, joten varmaan sitä yrittäisin hoivata ihan ekana.

8.11.2014
riu
riu

Tarkoitatko renkailla siis ihan oikeita renkaita vai onko kyse täysin valkoisista täplistä? En osaa oikein sanoa mitä ne on, JOS kyse tosiaan on valkoisista renkaista, joiden keskiosa on ihan normaalin värinen.

Mutta vauvojen ja lapsen suuhun liittyen mieleen tulee ensimmäisenä sammas. Se kun voi esiintyä laikkuinakin, eikä välttämättä koko kielen peittävänä peitteenä.

Lisäksi aftat tulee mieleen. Niitä voi olla melko pienilläkin, johtuen väärästä imuotteesta tai ihan vain kieleen/poskeen puremisesta.

Olen joskus kuullut "helmistä" jotka on jonkinlaisia valkoisia patteja, mutta en ole niitä koskaan livenä nähnyt, joten en osaa sanoa millaisia ovat. Näistä varmaan neuvolassa voitaisi tietää enemmän?

..Ja mieleen tulee myös angiina ym, joka voi tehdä tuollaisia valkoisia laikkuja kieleen. Epätodennäköinen kylläkin, jos lapsi ei ole muuten kipeä.

Itse kokeilisin ihan ensimmäisenä puolukkaa/sitruunaa/vichyä. Jos vauva ei olisi kivulias, syöttäisin normaalisti ja seurailisin tilannetta kotona. Jos valkoisia renkaita tulisi lisää, veisin lääkäriin. Tietenkin voit neuvolaan soittaa ja kysyä, että mitä mielt he ovat.

8.11.2014
carata
carata

Nosto caratalle.

8.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

up

8.11.2014
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...