Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

rv35+1 ennenaikaisen synnytyksen riski

okei eli mulla on siis rv35+1 ja sanoivat etteivät estele jos on syntyäkseen. Tilanne tämä:supistuksia on. Kohdunkaulakanavaa jäljellä 2,4cm. Sisäsuu auki ja ulkosuu sormelle avattavissa. Käynnistys olisi 24-30pv tätä kuuta. Mitkä mahdollisuudet olisi selvitä jos syntyisi? Mitä ongelmia? Keskola yms? Onko muilla ollu sama tilanne mutta pysynyt vielä?

3.11.2014
krissebusk
krissebusk

Meillä poika syntyi rv 35+0, terve ja reipas ja on ollut meidän kanssa koko ajan. Ei siis tarvinnut mitään hoitoja. Oltiin 4 päivää perhehuoneessa ja nyt jo kotona!

3.6.2016
Sabina Vacker
Sabina Vacker

Kortisoonia ei tosiaan anneta enään 34 viikon jälkeen! Eikä ne mulle antanu missän vaiheessa vaikka riski ennenaikasuuteen jatkuvasti olikin.. :o

4.11.2014
tuvitus
tuvitus

Mulle annettiin kortisonia 2 kertaa hieman aiemmin, kuin sulla on nyt raskausviikkoja.

Levollakin pitäisi tilanteen rauhoittua.

Vauvan keuhkoja kypsytetään kortisonilla, se jäi tuosta aiemmasta viestistä pois.

4.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siitä ei ollut silloin apua? Kuinka usein sua supistelee? Auttaako lepo?

4.11.2014
carata
carata

heikentävä lääke meinaan

4.11.2014
krissebusk
krissebusk

eivät anna kortisoni lääkettä kuulemma enää näillä viikoilla ja sanovat että eivät estele 34vk jälkeen. Oon ollu sairaalassa tarkkailussa pariin otteeseen ja silloin on annettu kerran.

4.11.2014
krissebusk
krissebusk

Mahdollisuudet on oikein hyvät :) Tehohoitoa vauva saattaa tarvia, mutta varmasti selviää. Kortisonipiikin olet toivottavasti saanut, mutta pakko kysyä, että MIKSI ne ei estele? Onko sulle kokeiltu edes supistuksia heikentäviä/poistavia lääkkeitä?

3.11.2014
carata
carata

Imurefleksi tulee vauvalle raskausviikolla 36, et jos se ehtis tulla ennen synnytystä ni kaikki ois hienosti. :) Mulla meni vedet rv 34+1, ja sillonki oli raskaus jo niin pitkällä et meiän sairaalassa ei enää ollu tapana niillä viikoilla kortisoonia laittaa. Heti snnytyksen jälkee yhen kerran tartti apuu hengitykses mut hoksas sen sit heti ite kumminki, eli ei siinä apui tarttenu sen jälkeen. Verenpainelääkkeitä ja antibiootteja meni. Suurin ongelma oli syäminen, ja meni kaks viikkoa ennenkö se niiden mielestä söi hyvin, joten se aika meni sairaalassa....

3.11.2014
Sralla
Sralla

Oletko ollut sairaalahoidossa?

Toivottavasti olet saanut kortisonia vauvan kypsyttämään.

3.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Moikka! :) mulla esikoinen synty 36+6 vesienmenon jälkeen, eli vähän myöhemmin ku sulla nyt viikkoja. Poika pääsi suoraan vievierihoitoon, 5päivää oltiin sairaalassa kun meinas poika kellastua, mutta ei tarvinnut mitään apuja mihinkään.

Toisen raskauden aikana supistelut alkoi viikolla 30+ ja vauva myös laskeutui silloin todella alas. Jouduin kolmeksi viikoksis vuodelepoon viikolla 31+, koska kohdunkaula lähti lyhenemään ja kohdunsuu aukeamaan. Koko ajan kaikki lääkärit ja terkka ja minä olin sitä mieltä että ei tuu kestämään mahassa täysaikaiseksi. Mut meijän vauvapa oliki sitkee ja pysy mahassa 39+1 viikoille, vaikka tilanne olikin "hälyyttävä" koko ajan sieltä 31 viikolta! :) nyt herra on 12vko ♡

Noilla sun viikoilla vauva saattaa hyvinkin päästä heti vierihoitoon ja kotiin nopeesti, jos keuhkot on tarpeeks kypsät. On vaan pieni vauva. Mutta toki jos keuhkot ei oo vielä valmiit, niin tarvii hetken aikaa keskoshoitoa, mutta hengenhätää ei enään ole :) tsemppiä! Toivottavasti vauva sinnittelee mahassa vielä muutamia viikkoja :)

3.11.2014
tuvitus
tuvitus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...