Maitoallergia?

Jos mun vauvalla olis esim maitoallergia ja meen juomaan lasillisen maitoa niin miten pitkä aika siitä juomisesta menee että sitä maitoa on minun rintamaidossa? ja sitten kun vauva juo rintamaitoa niin miten kauan ne allergiset reaktiot on vauvalla tai siis miten kauan vauvassani on tuota allergisoivaa tavaraa/eli äidinmaitoa jossa on ollut lehmänmaitoa(proteiinia)... Jopas oli sepustus, toivottavasti joku ymmärsi ja osaa vastata?=)

30.10.2014
myrmeli
myrmeli

Voin omasta kokemuksesta kertoa,että meillä maitoallerginen puolivuotias joka ei ole missään vaiheessa ollut mun maidolle allerginen. Muutaman kerran tuli mahavaivat ja vihreät kakat kun olin käyttänyt päivän aikana paljon maitotuotteita. Neuvolassa oltiin sitä mieltä ettei oo allergiaa,joten menin yksityiselle ja tekivät testit. Reagoi pelkästä kosketuksesta korvikemaitoon kauheilla pateilla kasvoissa. Tutun lapsi taas sitten reagoi pienestäkin määrästä omaa maitoa jos äiti on käyttänyt maitotuotteita. Suosittelen puhumaan neuvolassa ja mahdollisesti pyytämään allergiatestejä,saisit varman tiedon..

31.10.2014
Annikki9
Annikki9

Nostoa tälle.

31.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

miten mulle on jotenki jääny se neljä tuntia :DD

mutta kyllä tuolla omallakin muksulla ne posket ja leuka lehahtelee, syy ei oo selvillä yhtään. Neuvolasta veikkas vaan atooppista ihoa, mihin en kyllä oikeen usko. D-vitamiinista pidettii pari viikkoa taukoa, samoin kun päärynä, persikka, omena, peruna juurikin ne mitä on soseita syötetty. Silti posket on välillä hyvät ja välillä ei. Tosin jos paljon muksu pyyhkii kuolaa naamaan niin sitten vasta punottaakin. Apteekista ostin Apo Basen olikohan 70 %  ja vaikka sillä rasvailen poskia muutaman kerran päivässä, niin silti tuppaa olemaan kuivat. :(

30.10.2014
Paula265
Paula265

Naama lehahtelee, posket ja leuka. Kakka on vihreää ja limaista, ilmavaivoja ja sitten kerran testasinsyömällä jäätelön niin neiti oli itkuinen ja sen jälkeen neljä päivää kakkaamatta. Joskus iltaisin on levoton jolloin vatsasta kuuluu kauhea möyrintä...

30.10.2014
myrmeli
myrmeli

Millainen teidän lapsen reaktio on? Ihottuma? Jos on vaippa alueella, kannattaa seurailla myös voiteita ja vaippoja, nekin voi olla syypäitä ihottumaan. Vatsavaivat taas voi tulla d-vitamiinistakin...

30.10.2014
carata
carata

ja carata kiitos tuosta tiedosta että joillakin erittyy ja joillakin ei, se on mielenkiintoinen ajatus...=)

30.10.2014
myrmeli
myrmeli

No siinä mielessä tiedän kyllä miten toimia koska esikoinen on ollut myös allerginen ja eipä ne neuvolastakaan kehottaisi kuin kokeilemaan. Syy miksi kyselin on se että kun esikoinen oli niin pahasti allerginen että lääkärin kehoituksesta mun piti imettäminen lopettaa kokonaan niin nyt toivon että päästäisiin elämässä eteenpäin vähän toisella tavalla. Johonkin tuo neiti reakoi mutta en aina saa kiinni että mihin. Tuo ruokapäiväkirja muistutus oli hyvä kiitos siitä.

Ja jos jollakin olis oikeaa faktaa antaa niin olisin kiitollinen, yks neuvolantäti sanoi että noin puoli vuorokautta-vuorokausi mutta haluaisin kuulla teidän mammojen kokemuksia aiheesta!!

Ominpäin en kokonaan maidottomalle ole ruvennut vaan yrittänyt tällästä rajojen etsintää. puurossa käytän tilkan maitoa samoin kahvissa ja juustoa syön leivän päällä mutta ns näkyvän maidon olen karsinut pois...

30.10.2014
myrmeli
myrmeli

Ja tupakoinnin kanssa homma menee ainakin niin, että tupakoinnin jälkeen tulisi olla 2,5h imettämättä, jos haluaa, ettei rintamaidossa ole mitään myrkkyjä. Nikotiini pitoisuus on suurimmillaan rintamaidossa 20minuuttia tupakoinnin jälkeen, jonka jälkeen alkaa pikku hiljaa laskemaan.

30.10.2014
carata
carata

Vastaan oman tietämykseni mukaan, mutten lyö päätäni pantiksi. Ei meinaan ole mulle vahvinta aluetta.

Mun käsityksen mukaan ruokakaan ei siirry rintamaitoon heti, vaan ensin imeytyy ja pilkkoutuu, jonka jälkeen siirtyy veren kautta. Kaikki aineet eivät edes siirry maitoon, mutta esim.maidon proteiini siirtyy. Sen siirtyminen kuitenkin riippuu täysin äidistä. Eli vaikka olisit juonut litran maitoa, niin välttämättä rintamaidossa ei ole juurikaan proteiinia, kun taas jonkun juoma lasillinen maitoa voi taas näkyä siellä isompanakin määränä.

Vauva taas voi oireilla äidin syömisiin/juomisiin heti imetyksen jälkeen ihottumalla tai vaikka punoituksella. Mutta jos oireet ilmenee vasta suolistossa esim.vatsavaivat, ripuli, vihreä kakka, niin ne voivat tulla vasta seuraavana päivänä tai muutamankin päivän päästä.

Parhaiten pystyt seuraamaan mahdollista allergiaa pitämällä kirjaa syömisistäsi.

 

..Ja mä kyllä soittelisin neuvolaan, jos epäilisin, että vauva olisi allerginen maidolle. Maidottomaan ruokavalioon ei kuitenkaan itse kannata ryhtyä. Ei edes kokeilumielessä.

30.10.2014
carata
carata

Mäkin pohdiin tuota tupakki juttua mutta ajattelin ettei niitä voi verrata ku tupakin aines osat menee keuhkojenkautte suoraan verenkiertoon ja ruoka nyt menee monen mutkat kautte mutta sitten taas itse diabeetikkona että jos mun verensokeri on matala ja otan maitolasin ensiavuksi niin kyllähän se sokerin nostattaa noin vartissa.... hmm....

30.10.2014
myrmeli
myrmeli

mä en nyt mitää tarkkaa osaa sanoa, mutta jos aattelee niin että eiks nikotiini oo tupakan polton jälkeen n. 4 tunnin päästä korkeimmillaan, eli olettaisin 3-4tunnin päästä vaikuttas maidossa? mut en tiiä paljon on ihmisen ruuansulatuksen kulkunopeus, jotta tietäs tuon koska se maitolasi on poistunu kokonaan.

30.10.2014
Paula265
Paula265

Nosto Jiille.

30.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...