Kapseli

12.8.2014 minulle laitettiin ehkäisykapseli. 1.9 alkoi 2 viikon kuukautiset ja oli melko runsasta vuotoa, oletan että normaalia. Mutta Lokakuussa ei ole alkanut kuukautiset ja olen kärsinyt hirveistä maha krampeista ja pahoinvoinneista, onko tämä normaalia? onko kellään kokemusta ehkäisy kapselista?

30.10.2014
Pompo1991
Pompo1991

Nenna,
Mulla hormonikierukka toista vuotta.
Minusta ei ollu paha laitto. Ihan buranan vain otin suosituksesta ennen laittoa eikä kyllä minusta sattunut.
Mulla laitettiin heti jälkitarkastuksen jälkeen.
Ekat 3kk oli välillä alavatsakipua, vuotoa tipotellen lähes jatkuvasti, kipujen vuoksi kävin jopa ultrassa varmistamassa että kohillaan eikä esim lävistänyt kohdun seinämää, mikä olisi mahdollista kun synnytyksestä oli niin vähän aikaa ja imetyksenkin vuoksi heikot limakalvot. Oli kuitenkin kaikki hyvin!
SITTEN kivut lakkasivat ja vuoto. Enää harvoin hiukan vuotaa. 😊
On kyllä helppo.
Ja voin suositella.
Hieman olen tosin miettinyt josko hermojen kireys voisi osittain johtua tuosta kierukasta, mutta tod. Näk. hirveästä univelasta vain. Kun poika sairastaa koko ajan!

27.2.2015
Minnie
Minnie

Maarua, mä en ole noihin kulkeutuneisiin törmännyt, en edes kuullut. Mun kohdalle on osunut vain tarinoita niistä, jotka ovat juurtuneet ja koteloituneet niin, etteivät ole paikallispuudutuksella irronneet.

2.11.2014
carata
carata

Oletko miettinyt rengasta tai pistosta?

2.11.2014
carata
carata

Olen käyttänyt varmaan kaikkia pillereitä mitä ne on tyrkyttänyt, mutta kun käytin pillereitä vatsa alkoi oireilla ja istuin aina ripulilla ne 3 viikkoa ku niitä pitää käyttää. Ja minipillereistä tulin raskaaksi. Kierukka ei pysynyt paikallaan ja tuli ulos. Laastarikaan ei pysynyt ja sain ihottumaa. Lääkärikaan ei sitten tiedä mitä laittaa seuraavaksi jos Kapseli ei sovikkaan :/

No jos tätä jatkuu vielä kauan niin sitten pitänee mennä lääkäriin.

2.11.2014
Pompo1991
Pompo1991

Kaikkien hormonia sisältävien ehkäisyjen kanssa tuo vatsakipu ja pahaolo on normaaleja. Joillekkin niitä tulee, joillekkin ei. Vuotojen kanssa sama homma. Jotkut ei vuoda ollenkaan, jotkut kerran kuussa.

Mä uskaltaisin väittää, ettei kapseli sovi sulle. Ehkä odottaisin vielä muutaman kuukauden ennen poistoa, JOS vaikka helpottais, mutta voi myös olla, että vatsakivut pahenee ja tulee jotain muutakin lisää.

30.10.2014
carata
carata

ihan hieno keksintöhän se on, mutta ei vaan sopinu omalle kropalle. Ja oikeastaan tuon kapselikokeilun jälkeen ei oo muut sopinu ku yhet pillerit joista luovuin parin vuoden jälkeen. Jotenki ei vaan halua enää syödä tuommosia tai mitää muitakaa lääkevalmisteita.

30.10.2014
Paula265
Paula265

mulla oli joskus ja alkuun sujui ihan hyvin, mutta sitte kävi niin ettei lähes vuoteen ollu menkkoja jonka jälkeen kun ne alkoivat niin sitten oli koko ajan jonkinlaista vuotoa :/ Itselläni se poistettiin, kun en halunnut syödä turhia lääkemääriä, vaikka lääkäri yritti suositella kokeilemaan antobiootti kuuria, koska jonkun tutkimuksen perusteella ne jotka syö jotain aknelääkkeitä niin ei ole ongelmia ollut ja toinen vaihtoehto olisi ollu syödä yhdistelmäpillereitä samanaikaisesti.

30.10.2014
Paula265
Paula265
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...