entinen naapuri...

elikkäs asuimme noin 6 vuotta sitten rivitalossa,ja naapurinamme oli oikein mukava vanhahko naisihminen,harmi vaan vähän liikaa alkoon menevä. noh,tää nainen möi silloin meille veneensä halvalla,koska ei sitä tarvinnut,ja ilmeisesti oli rahapula. ja hän oli selvinpäin silloin kun kaupat tekivät mieheni kanssa.  jonkun ajan päästä hän kysyi minulta,että tarvisinko kampauspöytää,koska se vie hänen asunnostaan liikaa tilaa. tarjouduin maksamaan,mutta hän ei halunnut rahaa,ja sanoin että ilmoittelee kunhan pöydän voi hakea. noh,nyt viikonloppuna tää nainen pommitti minua viesteillä,että hän oli nyt tajunnut että se vene on paljon arvokkaampi,millä sen meille möi,että meillä pittää maksaa hälle 500-600euroa tai palauttaa vene, en ehtinyt vastata tähän viestiin mitään kun hän laittoi että kun hän oli kiireessä tyhjentänyt kampauspöytää,koska olin kuulemma hoputtanut (ja oikeasti en oo ollut lähimaillakaan kun on tyhjentänyt sen) niin oli laittanut roskiin jonkun avaimen,ja uus sarjoittaminen maksanut 6000e. (eikä tosiaan tästäkään hommasta puhunut mitään kun olimme vielä naapureita) laitoin hälle asiallisesti viestiä,että miettii rauhassa että miten ne asiat meni jne... niin tältä tuli viesti että maksakaa hälle 5000e tai käräjillä tavataan! ja tästä on tosiaankin toi melkein 6 vuotta aikaa. voiko hän oikeesti viedä asian käräjille? vai pitääkö meillä maksaa?  yritin hälle soittaa että vois voitu puhua asioista,mutta ei hän vastannu puhelimeen. mies oli sitä mieltä,että hällä on vaan rahat loppunu eikä saa viinaa,niin yrittää meitä nyt noin kiristää :( ja tätä naista ei olla nähty 4 vuoteen! ääh,ku tuli todella sekavaa tekstiä,mutta toivottavasti joku ymmärtää.

26.10.2014
äitex3
äitex3
3 years, 2-month-old toddler

voi että,kiitos teille kaikille ihanista ja kannustavista vastauksista :) jos ois tykkäys nappi,niin tykkäisin kaikista :)

jospa tästä asiasta ei tarvitsisi enää murehtia :)

27.10.2014
äitex3
äitex3

meidän mummo lupasi mun veljelle sillon pikkupoikana jo että saa mummon veneen ja näillä mentiin. joitaki vuosia sitte velipoika kävi hakee veneen pois(mummo oli siis antanu ne avaimetki jo miljoona vuotta sitte veljelle) ja huolsi, maalas ja vei toislle mökille sen ku siellä tarvittiin. Tuli mummon kanssa riitaa muista asioista ja hän sitte väitti että vene on varastettu häneltä ja teki ilmotuksenki siitä. Huonoa mummon kannalta oli ku kaikki mökkinaapuritki tiesi että ite se on veneensä veljelleni luvannu ;), poliisit jätti asian siihe ja velipoika veneilee tyytyväisenä:)

27.10.2014
Paula265
Paula265

olihan siinä onneksi niitä naapureita paikalla,kun venekaupat tehtiin. 

jospa hän nyt rauhoittui,ei ole lauantai illan jälkeen kuulunut mittään. tai sit hän oikeesti siellä suunnittelee sitä käräjä hommaa,säälittää vaan ku niin mukava ihminen ittensä pilasi viinalla ja tolleen nyt rupes sekoilee :(

joo,toi avain homma muaki ihmetyttää todella suuresti,että miten ihmeessä hän voi mua siittä syyttää! en ymmärrä! en tiiä että itkiskö vai naurasko...mutta viestit kyllä pidän varalta tallessa,ei näköjään koskaan tiiä,mitä hän hoksaapi...

27.10.2014
äitex3
äitex3

Jos poliisille viette asiaa (jos on niin hankala tilanne), niin ns. sana vastaan sana-tilanteessa pysytte siinä kertomisessa, mitä esitutkinnassa tulisi esille.

Vastapuolella pitää olla näyttöä, että jotain laitonta/moitittavaa/rangaistavaa on tapahtunut, muutoin asia ei etene syyttäjälle.

Poliisitutkinta voidaan päättää jo esitutkintaan.

Maaru voi vielä tarkentaa ja reilusti korjata, jos olen puuta heinää kirjoittanut tai asiat väärin käsittänyt.

26.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mun mielestä kannattaisi nyt vain itse rauhoittua ja antaa tosiaan entisen naapurin vain "huudella". Olkaa te aikuisia. Säilyttäkää viestit ja ottakaa yhteyttä poliisiin jos alkaa uhkailemaan muullakin kuin tuolla käräjillä.

Onko teillä ketään, joka voisi vahvistaa tuota veneen ostoa? Joku muu naapuri? Sukulainen? Lisäksi tuli mieleen, että jos se entinen naapurinne päättäisi sanoa, ettei ole saanut MITÄÄN rahaa veneestä, niin olisiko pankista mahdollista saada jotain tositetta, jossa näkyisi summa, jonka olette venettä varten nostaneet/siirtäneet tuon tilille?

 

Älkääkä missään nimessä maksako mitään!

26.10.2014
carata
carata

eihän ne käräjillekään mitään höpöjuttuja ota, vaan asialle on oltava jotkut perustelut. Myö ei olla missään ameriikassa :D Jos viestittely jatkuu ja varsinkin jos on uhkailevaa niin lampsisin ite poliisin tykö. Elkää kuitenkaan lähtekö tuohon peliin mukaan.

26.10.2014
riu
riu

antakaa naisen meuhkata.  känni päällä ja rahat loppu. selvä peli. tai siis ei selvä, mutta you get the point.

elkää vaan missään nimessä antako hälle penniäkään!  jos viestittely muuttuu uhkaavaksi tai häiritseväksi, kertokaa vievänne asian poliisille hänen puolestaan, niin ehkä se säikähtää ja ymmärtää vetäytyä. kiristäköön rahaa joltain muulta.  

ja hei, jos on ite heittänyt avaimen roskiin niin miten joku kehtaa muilta vaatia siitä rahaa:DD??

26.10.2014
Blanco
Blanco

mä kans veikkaan,että oli taas tuhdissa humalassa viikonlopun,koska tänään ei ole enää kuulunut mitään. ja tosiaan viimeisin viesti tuli eilen illalla,ja siin vaan teksti että "käräjä oikeudessa tavataan!!!" ei muuta.  

mä jo miehellenikin jo sanoin illalla ennen nukkumaan menoa,että jos jatkaa vielä viesteillä pommitusta,niin marssin itte poliisilaitokselle. Mies oli kyllä vähän sitä mieltä,että turhaan menisin...

kai hän on menny viinasta niin sekasi,ettei tajua ennää ittekkään mitä viestejä laitteli,tai sit hän luulee,että jos käräjille mennään,niin hän voittaa ja saa taas viinarahhaa lissää :(

mieskin yritti jo rauhoitella mua,ja sanoi että jos oikeesti tulee käräjä reissu,niin mummeli se on joka häviää,ku ei olla häntä mitenkään huijattu tms..ja että nauravathan ne sille siellä jos se oikeesti mennee jottai tommosia selittää sinne ja kuitenkin kun kaikesta on jo niiiin monta vuotta aikaa.

26.10.2014
äitex3
äitex3

mun veikkaus että kännipäissään lähettelee noita viestejä. Itse ignooraisin tai laittaisin yhden takas että ei aiota maksaa, haasta jos haluat mutta mitään väärää ei olla tehty ja jos tuo tekstiviestipommitus jatkuu, niin mene itse poliisin pakeille häiriköinnistä.

en mä jaksais kauaa noita viestejäkään vastaanottaa. Tulis ehkä siinä kohtaa mummelillekkin selväksi.

26.10.2014
Mummy83
Mummy83

Emme aio maksaa,koska emmehän ole hälle velkaa mistään,vaik kuinka uhoais :( mutta kyllä tympii ja ahistaa Tää tilanne :( Joo,niin hän kirjoitti yhdessä viestissä että 6000 € tuli sarjoitus maksamaan,ja jännä et ku Tän jälkeen kun hän antoi sen pöydän niin asuttiin naapureina vielä parisen vuotta,eikä kertaakaan puhunut tuosta avain hommasta mittää! Nyt perjantaina laitto Vaa viestiä siittä,ja meinas että tuokaa hälle 5000€ niin ollaan sujut!tai käräjillä tavataan,ja sen jälkeenuhkas vielämonessaki viestissätolla käräjällä. Onneksi on kaikki viestit tallessa mitä hän viikonloppuna lähetti.

26.10.2014
äitex3
äitex3

Valitettavasti ei älytty tehä mittää papereita kaupasta,ei silloin käynyt mielessäkään,että tulisi jotain tämmöistä,koska olimme todella paljon tekemisissä,melkein joka päivä,koska olimme seinänaapureita. Olen kuullut että hän juo nykyään jokapäivä ,juonut siitä asti kun joutui eläkkeelle,kai tältä on nyt rahat loppunu ja yrittää kiristää rahaa,että Sais viinaa lisää :( en ois kyllä uskonu,että käy joskus näin,ei tosiaan olla nähty ollenkaan 4 vuoteen,joskus hän on soitellut,mutta ei ikinä oo puhunu mittää tollasia,nyt perjantaista asti tekstiviestejä lähetellyt. Viimeisin viesti eilen illalla jossa luki vaan että" käräjä oikeudessa tavataan!!!!" on niin ahistava olo itellä,vaikka tiedän ettei olla tehty mitään väärää

26.10.2014
äitex3
äitex3

Onko teillä siitä venekaupasta jotain mustaa valkoisella? Se helpottais tiettyjä juttuja.

Mut veikkaan et yrittää tosiaan vaan kiristää teiltä rahaa.

Sinuna antaisin piut paut ja kahtosin kuuluuko mittään.

Ainakaan ette nyt lähde mitään sille maksamaan ilman oikeuden päätöstä tai saatte maksaa lopun ikäänne.

26.10.2014
misukka
misukka

Inhottava tilanne,mutta en usko että on viemässä käräjillä tai että edes voisi viedä..

Ensinnäkin ei sinua voi vaatia maksamaan,jos hän itse on vahingossa heittänyt jotain pois,ei vaikka olisitkin hoputtanut asian kanssa,niin vastuu olisi silti hänen..

Ja ei jo tehdyistä kaupoista voi jälkikäteen veloittaa lisää,vaikka olisikin myynyt liian halvalla..

Eli minusta jos hän vie asian käräjille,niin ei hänellä ole mitään mahdollisuuksia vaatia tuollain rahaa..

En tietysti ole asian tuntija lakiasioissa,mutta sellainen kokemus itsellä että ostimme asunnon jonka piti olla kunnossa,mutta kylppäri ei sitten ollutkaan ja meille sanottiin että myyjällä on siitä vastuu,joten voimme vaatia korvausta heiltä.. Kuluttaja riita lautakunnan kautta asiaa hoidimme ja sieltä vastaus oli että haitta on niin pieni ettei myyjän tarvi maksaa,kun riittää muutaman laatan vaihto.. No eipä riittänyt,kun koko seinän laatat tipahti alas vähän kopauttamalla ja nykysääntöjen mukaan tarvii olla vesieristykset ja kaikki,joten meni koko kylppäri uusiksi.. Käräjille emme lähteneet,vaan maksoimme koko lystin itse,vaikka riitalautakunnan päätös oli minusta hassu..

eli jos ei tälläisessäkään tapauksessa saa mitään korvausta,niin en usko että tuossa sinun tapauksessa naisen jutuille annettaisiin tukea..

26.10.2014
Vipe
Vipe

mitä mun pitäs tehä? ootanko vaan rauhassa,että tuleeko käräjille kutsua,vai otanko hänen tyttöönsä yhteyttä,ja kerron että hänen äitinsä yrittää noin monen vuoden jälkeen meiltä kiristää rahaa?

26.10.2014
äitex3
äitex3
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...