hartia-, ja niskaseudun jumi

jokaisella äidillä varmaan tuttu juttu.  itelläkin on perusjumi hartiaseudulla ollut varmaan viimeiset 6 vuotta, mutta tasasin väliajoin, parin vuoden välein onnistun saamaan sellasen lukon aikaan ettei pää käänny lainkaan. viimeksi reilu viikko sitten sain vauvankoppaa kannellessa ees sun taas nivautettua niskat. illalla ei pää enää kääntynyt senttiäkään, ja aamulla tuli itku ja äiti piti soittaa apuun.  sängyltä ei tahtonut päästä ylös, vauvaa en saanut syliin jne..   esiavussa löivät sitten piikkiä persuuksiin, norfelxia ja voltarenia. alkoi pää liikkumaan iltaa kohden.  mutta yön jäliltä olin aamulla ihan yhtä kusessa kumminkin. tätä on nyt jatkunut 8 päivää.  otan aamuin illoin sirdaludia ja kasisatasta buranaa. päivät menee hyvin ja liikeradat on normaalit, mutta yön aikana jumi iskee taas ja aamulla itkettää. oon kokeillut niskatyynyt ja kauratyynyt ja kuumat suihkut ja mieskin on yrittänyt hieroa, mutta voi kökkö.  kauanko tätä kestää:/?   salamointi alkaa heti kun istuu viisi minuuttia pidempää, esim autossa. ja nukkuessa.  oikealle hierojalle en taho itteeni saada vaikka halua oisi, mutta kaikki  kotikonstit ois tervetulleita.

20.10.2014
Blanco
Blanco

oon käyny elämäni aikana kahdella fysioterapeutilla selkäni vuoksi, kumpikin, erityisesti tuo viimeisin sai miut niin kipiäksi kuntoutusohjeillaan että harkitsin koko selän amputoimista poies:D

21.10.2014
Blanco
Blanco

fysioterapia on siitä hyvä että se syy miksi ne jumit aina palaa yleensä selviää ja saadaan pois jos vaan mahdollista.

21.10.2014
teeko
teeko
3 years, 8-month-old toddler

käsittääkseni kortisonipiikeillä oli joku huonompi vaikutus säännöllisesti käytettynä.  aiheuttikohan osteoporoosia tai jotain muuta luustoon liittyvää?   en muista, enkä sen puoleen kyllä usko että kerrasta parista sellaista tulisi:)

mutta jooh..  kolme vuotta oon toivonu mieheltä lahjaksi lahjakorttia johonkin hierontaan. ekalla kerralla sain tyhjän lahjakortin johon olisi pitänyt ite ladata rahaa (joulun alla loppui valuutta kesken) ja toisella kerralla sain mainoskortin hierontaan, kolmannella se lupasi että voin ottaa intiassa vaikka joka päivä rantsussa hieronnan,  mutta ei siis koskaan sitä LADATTUA LAHJAKORTTIA:D

pitänee googlailla jumppaohjeita ja ottaa se mukaan iltajumppailuun.  telkkarin ääressä on helppo jumppailla ja venytellä muutenkin, niin sama kai se on lisätä normeihin jotain uusiakin liikkeitä:)

21.10.2014
Blanco
Blanco

Tuo jumppa on oikeasti paras. . kortisoni tulehdukseen, mutta sitä kannattaa harkita tarkkaan.

20.10.2014
teeko
teeko
3 years, 8-month-old toddler

säännöllisesti niska hartiaseudun jumppaa, vaikka semmosella kumisella nauhalla.Ja venyttelyä :)

20.10.2014
Paula265
Paula265
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...