Kuivat limakalvot..

Eli ongelmana on kuivat, punoittavat, haavaumilla olevat limakalvot emättimessä.. Ihan hirveät tuskat käydä pissalla, ja yhdyntää ei voi edes ajatella! Oletteko käyttäneet mitä hoidoksi?

16.10.2014
babyonboard_
babyonboard_

Kiitos hurjasti vastauksista. Eli ensimmäinen raskaus kyseessä, rv 8+6. Ensiapuna käytin ihan perus kosteusvoidetta (oli pakko, sattui niin paljon!), ja auttoi sitten onneksi.

19.10.2014
babyonboard_
babyonboard_

Oletko raskaana vai synnyttänyt? Onko sulla ollut jokin lääkekuuri? Hormonitasapainon heittelyt ja jotkin lääkkeet voi aiheuttaa emättimen limakalvojen kuivuutta. Vaiva kannattaa ehdottomasti hoitaa pois alta, etenkin jos jo pissaaminen kirvelee. 

Ceridalia lähtisin kokeilemaan ensin. Joko tavallista tai sitten sitä (Ceridal Intim) joka on tarkoitettu emättimeen. Sopii liukkariksikin.

Toinen jota kokeilisin olisi Vagisanin tuotteet. Ostaisin kosteusvoiteen, intiimipesunesteen ja maitohappo emätinpuikot, jotka palauttaa pH:n normaaliksi. Jollen väärin muista, niin muistaakseni Vagisanilla on myös combi pakkaus, jossa on puikkoja ja voidetta.

 

Ceridalia ja Vagisania voi käyttää jos on raskaana. Mutta JOS emättimessä (ulkona tai sisällä) alkaa olemaan kipua, niin kannattaa kyllä mennä käymään gynellä.

17.10.2014
carata
carata

Ootko siis raskaana vai synnyttänyt? En näe kännykällä profiilia. Ceridal öljyä on suihkeena, se on helppo laittaa ja käy hyvin raskausaikanakin. Itellä vastaava vaiva nyt synnytyksen jälkeen ja lääkärin mukaan johtuu estrogeenin puutostilasta limakalvoilla. Myös epparihaavaa kiristi eikä siitä pieni kohta meinannut umpeutua, määräsi pausanol voidetta (estrogeenivoide, saa ilman reseptiä) ja viikossa on tosi hyvin auttanut. Kipeä tunne poistui jo kahden illan voiteluiden jälkeen.

17.10.2014
Jopster
Jopster

Cerisalla on intimi alueille oma voide sitä voi laittaa ja soisittelen et toimii myös liukkarinakin. liukuvoiteena noita mitkä tekee kondomeejakin. On hyviä en nyt jaksa nimeä ettiä ku en muista. Oli silloin 2009 äitiyspakkauksessa jonka sain esikolleni. Olisin halunnut sen 2010 mut ei voi mittään.

16.10.2014
nki91
nki91

Ite sain tuota Vagisania näyteputkilon keskenmenon jälkitarkastusta tehneeltä gyneltä kun valittelin jatkuvaa hiivatulehdusta, kun ei mikään auta.

Kannattaa vaikka neuvolasta kysellä, voisko niihin lääkäri antaa kokeiluun ennen ku menee isoa tuubia ostamaan.

16.10.2014
misukka
misukka

Jos on oikein ikävästi kuivat, niin ei siihen auta liukkari.

Suosittelen kosteuttavaa hoitoa että saa limakalvot paremmalle tolalle.

Unohtu tietty mainita, että sekä toi Vagisan-voide, että Acon geeli on apteekkikamaa.

Vagisan on hurjan kokoinen tuubi, maksaa kohtalaisesti mutta palvelee hyvin :)

16.10.2014
misukka
misukka

Kuulostaa inohottavalta. en osaa vastata tuohon pissajuttuun mutta eikö jos seksissä läträä oikein huolella liukkarin kanssa niin se auta? apteekista varmaan saa apua.

16.10.2014
jusu2
jusu2

Vagisan-voide

Sitä oon laittanu alkumetreiltä lähtien aamuin illoin ja lääkärineuvolassakin lääkäri oli suorastaan hämmentyneen kuulonen kun totesi, että hyväkuntoiset limakalvot.

Semmoisina päivinä kun joutuu paljon pyyhkimään tai muuten kuivattaa niin huomaa, että toi voide polttelee hetken kun laittaa rikkinäiselle limakalvolle. Mut ei polttele enää 12 tunnin päästä kun seuraavan kerran laittaa.

Suosittelen kokeilemaan.

Jos on kovin pahasti rikki, niin voi viedä muutaman päivän ennen kuin tilanne korjaantuu. Kannattaa kokeilla myös Aco intiimigeeli, vai mikähän lie. Se ei kirvele. Mutta ei ole yhtä tehokaskaan. Ei meikäläiselle riittänyt.

Eka raskaus menossa, kun ei oo tarvinnu vielä hiivaa hoitaa kuivien limakalvojen vuoksi :)

16.10.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...