miten kääntää rytmiä 10vkon ikäiselle?

onko täysin mahdoton tehtävä?    meidän pikkukakkonen meinaa toteuttaa samaa vuorokausirytmiään kuin masussa, eli heräilee vasta illalla ja on virkeimmillään puolen yön/aamuyön aikaan, ja nukkuu pitkälle aamuun. kuluneen 10pv:n aikana myö ollaan kerran saatu se nukkumaan kymmeneltä illalla.  muutoin se on ollut poikkeuksetta 12-2:30 välille tahkoamista.  ongelmana ei edes ole juurikaan se nukahtaminen, vaan nukuksissa pysyminen. sillä toukka ottaa pitkin iltaa sellaisia 5-15minuutin välikuolemia vain jotta jaksaisi valvoa taas pari tuntia lisää:D    aloittaa jokeltamisenkin aina vasta illalla, ja jokeltelee sitten aamuyön tunteihin. ja suuttuu tottakai jos ei höpötetä takaisin. aamulla tuo herää useimmiten 8-10 aikoihin. koko aamupäivän on sitten tosi uninen ja torkkuu sinne johonkin 1-2:n iltapäivän nurkille.  sen jälkeen se vain on ja möllöttelee, pikkutirsoja ehkä vetelee, tai sitten ei.  joka tapauksessa, kun kello lyö 20 reikäleipä ja esikko lähtee nukkumaan ja mekin aletaaan iltapuuhiin, niin tää nuorimmainen läväyttää silmänsä suurimmilleen ja vasta piristyy! olen kokeillut aikaisempaa aamuheräämistä ja päivällä vauvan kanssa leikittelyä, mutta lopputuloksena sitten iltaväsy, jota paikataan useammalla vartin pikakuolemilla, jotta jaksetaan taas valvoa. damn!

13.10.2014
Blanco
Blanco

nyt oon yrittäny kääntää rytmiä siten, että valvotan illalla, ja vaikka sekään ei estä tuota pikalataamasta itteään ylipirteäksi jälleen vartin välikuolemilla, niin mie en sit loppuillasta vaan nosta sitä sängystä poies vaikka tuo kuinka kiekuis. syöttöä ja paijailua sitten harrastan omasta sängystä käsin, mut sit se on aikansa mutissu ja protestoinu ja lopulta tylsistyny ja nukahtanu. 

ei aikaisin vieläkään, mutta klo 12 on siltikin huomattavasti paljo parempi kuin 2:30 ;)

20.10.2014
Blanco
Blanco

Meillä nukutaan kanssa olohuoneessa vauvan kanssa,mutta meillä sammuu tv ja olkkari pimenee 20.00 niin tyttö nukahtaa hyvin,ei nuku hyvin jos telkkari välkkyy:)
Katellaan sitten sängyssä tabletilla ohjelmia miehen kaa:)
Välillä kun isommat lapset on poissa saadaan neiti nukkumaan makuuhuoneeseen ja sitten katellaan tv:tä,saunotaan ja kolistellaan:)

20.10.2014
huiskutin
huiskutin

Blanco, teijän nuppuliinin rytmit tuntuu samoilta kuin meidän tytön vuosi sitten vastasyntyneenä.

15.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

hiphei!

eilen saatiin lopullisesti nukahtaan jo joskus 22:30  aikaan:D!! oli hirmu väsyny koko alkuillan ja pidin väkisin hereillä siihen puol ysiin. sitten kun se sammui kun saunalyhty vaikka mitä tein, niin kannoin sänkyyn. puolen tunnin kuluttua se heräsi sit kuitenkin ja jumppaili ja jokelteli sängyssään puolen tunnin ajan, jonka jälkeen nukahti taasen puoleksi tunniksi ja heräsi  hirmu raivolla kun en syliin enää nostanut.   sain sen sitten silitettyä lopulta uneen ja sammuin sit itekkin voittajafiiliksissä ;)

15.10.2014
Blanco
Blanco

no meillä ei ole koskaan hyssytelty tai muutakaan päiväuniaikaan.  eli kun tuo nuppunen päivisin nukahtaa, niin meillä elämä jatkuu siinä ympärillä ihan yhtä metelirikkaana kuin hetkeä aiemminkin. toisin sanoen meillä tyttö huutaa, koirat haukkuu, telkkari pauhaa ja mie imuroin. niin, ja valoa on sen verta mitä nyt normaalistikkin siinä valveilla ollessa ois.

illalla meillä on vain telkkari päällä ja yks pieni tunnelmavalo.  on rauhallisempaa, mutta ei täysin äänetöntä, koska myöhän siis miehen ja vauvan kans nukutaan olohuoneessa.

ja syöttö tapahtuu aina silloin un vauvalla on nälkä.  meillä ei oo kasvun vuoksi tarvinnut koskaan kiinnittää huomiota ruoka-aikoihin, joten aina kun tuo alkaa itkemään niin ensin kokeillaan huoliiko maitoa.  tyytyväisenä ollessa ei pulloa huvikseen edes tarjota.

mutta niin vain, eilenkin 1:30  sain vasta nukahtamaan, vaikka nukutusyritykset alotettiin kaheksalta.

14.10.2014
Blanco
Blanco

Ihana pikkuinen!

Totean lakonisesti että meillä ei tarvi valvottaa, tokikin ihan eri ikäinen pikkutyttö meillä.

Teillä lasketaan ikä viikoissa, meillä kuukausissa, kohta vuodessa.

Enpä osaa neuvoa (Muuta kuin olen omasta kolmannestamme todella onnellinen, että ylipäätään saatiin).

Terv. Äiti vm.-70.

13.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meil neiti ny 9vko ja pari päivää päälle ja hänen rytmi on seuraavanlainen: aamulla ylös 7-7.30. Sit pari tuntia hereillä ja tunnin tirsat ja sit taas pari tuntia hereillä ja tunnin tirsat :D sama meno jatkuu ilta klo 18 jollon alkaa iltakiukku. Sit klo19 iltamaito ja pesut ja neiti unille. Yöllä herää kerran 3-5 välillä. Juo maidon ja jatkaa unia taas aamu 7 :) ja tää on ollu suurinpiirtein alusta asti näin. Yöt ainakin... Alkuun nukku päivisin noita välikuolemia koko ajan mut nyt on vakiintunu tohon edellä mainittuun :)

13.10.2014
ihqui
ihqui

Eihän siinä paljon muuta ole tehtävissä kuin pitää päivällä ääntä ja leikittää. Illalla sit uniaikaan valot pois ja mahdollisimman vähän seuraa. Etenki sillon illalla koettaa valvottaa että nukahtais paremmin unille eikä vaan minitirsoja.

Jaksamista. Kohta se rytmi on taas päälaellaan, niin kun aina noihin pienten kanssa.

13.10.2014
misukka
misukka

Tää ei varmaan auta mutta.. IHANA :D

13.10.2014
Paula265
Paula265

hmmm.. eipä meilläkään kyllä 18 jälkeen nukuta.  muuta kuin just ne vartin tirsat aina vaan, ja nekin on silleen, et mie oon ehtiny just luulla saaneeni sen yöunille, kun tuo päättääkin vaan kerätä voimia valvomiseen:D

13.10.2014
Blanco
Blanco

Mä en anna nukkua 18jälkeen ja tyttö 2kk
on 20-21 yöunilla.Taistelua se välillä on kyllä,mutta en anna torkahtaa vaan
vaihdellaan paikkaa,syliä,pistetään kylpyyn yms.Jos herää 18 jaksaakin hyvin 19.30-20asti,mutta joskus herää jo 17aikaan niin sit venytän iltaa:)
Ei kai tästä paljon hyötyä ollut:DKyllä tyttökin jää
välillä hereille,mutta sitten istutaan pimeessä ja annan tytön höpöttää ja viuhtoa ja kun alkaa väsymään nukutan sänkyyn.Makselen laskuja yms puhelimella jos tytöllä on tollanen valvomispätkä päällä.Jos yhtään lohduttaa niin onnex nämä kasvaa äkkiä:)Ens kuussa on ehkä taas erillainen rytmi:)

13.10.2014
huiskutin
huiskutin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...