Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Onko muita ?

Täällä olisi yks 20-vuotias 1v 5kk vanhan pojan äiti, tein pari päivää sitten testin ja näillä näkymin kesäkuussa meille olisi tulossa toinen pienokainen. Viikkoja siis huomenna 4+0 ja pelottaa hirveesti että jotain pahaa tapahtuu :/ mutta koitan ottaa päivä kerrallaan. Mites onko muita jolla LA kesäkuussa?

10.10.2014
Jeminavip
Jeminavip

Täälläkin laskettu aika kesäkuussa, ensimmäinen baby tulossa. 20 vuotias olen myöskin =) 

Hyvin on alkuraskaus mennyt ja ekassa ultrassa käyty se vasta oli jotain jännittävää ja ihanaa! 3

12.12.2014
ssoonnjja
ssoonnjja

Mulla oli esikoisesta järkyt menkkakivut aika pitkälle.. käytin useena päivänä sidettä, koska olin ihan varma et alan vuotaa hetkenä minä hyvänsä. Mutta ei tullu vuotoja, eikä muitakaan ongelmia! Toivottavasti ei mitään huolenaihetta sullakaan! :)

26.11.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Kiitos P&M.. Meillähän on oikea suurperhe, kahdeksas olisi tämä... :)

Huolettaa menkkamaiset kivut ..ihan selässä asti polttelee. Nyt rv 12+6. Onko muilla ollut moista? Viikko sitten ultrassa kaikki oli ok..

26.11.2014
ämppis
ämppis

Millään malttaisi odottaa ensimmäistä ultraa joka on 3.joulukuuta :) osaako kukaa sanoa voisko viikoil 12-13 saada jtn vihjettä sukupuolesta kun tuttu tänään sanoin että hänelle selvisi :o ei  varmaan vielä ihan lopullista mutta jtn jos pystyisi näkemään :) yhtään malttais :D la olisi neuvolan mukaan 14.6 :)

21.11.2014
liizu
liizu

Yksi kesäkuussa la:n omaava liittyy joukkoon. La 11.6, mut ens viikon ultrassa varmistuu.

21.11.2014
Dansku07
Dansku07

Ämppikselle myös onnea!

Monesko lapsi teille on tulossa? (kun en muista).

17.11.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tänään oli ensimmäinen ultra. Vauva oli kehittynyt hyvin ja hyvässä kunnossa. Laskettuaika muuttui päivällä. Nyt se on ollut 1.6 niin aikaistui yhdelä päivällä. Eli toukokuun vauva :)

17.11.2014
rebmik
rebmik

Harmin paikka heiruu... :'(

Osallistuin minäkin seulontaan. Ennen en ole osallistunut, mutta ajattelin, että jos jotain yllätyksellistä löytyis, niin mulla ois aikaa sopeutua.. Aborttia en tekisi.

Viime viikolla löytyi syke neuvolassa, joten kaikki näyttäis olevan nyt kunnossa. Np-ultra ensi viikolla. :)

15.11.2014
ämppis
ämppis

Voih, voimia heiruulle! :/ Me ajateltiin kans osallistua seulontoihin. :) Itse kävin tällä viikolla varhaisraskauden ultrassa, missä selvitettiin millä viikolla raskauden kanssa mennään (epäsäännöllinen kierto). Tulos oli sellainen kun olin ajatellutkin, tällä hetkellä 8+3 :) Pelotti kyllä hirveesti et miten käy, näkyykö ultrassa edes ketään mutta kaikki oli hyvin. Tai niin hyvin kun voi näillä viikoilla vielä kehityksestä sanoa :)

15.11.2014
emiliainen
emiliainen

Nä myös aion osallistua, tai siis verikokeethan jo otettiinki multa :) ja esiikoisen aikana osallistuin :)

14.11.2014
nanana
nanana

mä meinaan osallistua, osallistuin myös esikoisesta. Vaikka siellä selviäisi mitä, niin jatkostahan saa päättää itse :)

12.11.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Jaksamista heiruulle! Toivottavasti kaikki kääntyy lopulta parhain päin.

Itse tulin juuri ekasta neuvolasta, jossa terkkari ei halunnut kuunnella sydänääniä, ettei tule pettymyksiä, jos niitä ei saadakaan kuulumaan. Viikon päästä on kuitenkin jo neuvolalääkäri ja meidän kunnassa siellä myös ultrataan. Nyt pitäisi sitten vaan päättää, osallitunko kromosomiseuloihin. Ajatus tuntuu vähän inhottavalta. Ootteko muut aikoneet osallistua?

12.11.2014
Hulkmama
Hulkmama

voi ei heiruu! tosi ikävä uutinen :( jaksamista!

11.11.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Voih, tuulimunaksi tämä odotus päättyi... :(

Onnea muiden odotukseen!

11.11.2014
heiruu
heiruu

Moi Noraah, mun vähäinenkin kuvotus on tununut nyt haituneen kuin tuhka tuuleen, vatsaa vain välillä nippailee edelleen... Lieneekö tämä sitten hyvä vai huono.

8.11.2014
heiruu
heiruu

Täällä myös yksi esikoistaan odottava! LA on 8.6.2015 ja tässä odotellaankin jo kuin tulisilla hiilillä ensimmäistä ultraa joka on reilu kahden viikon kuluttua. 9+5 menossa ja miettisin onko kenelläkään muilla raskausoireet hävinneet täysin odottamatta? Kovasti pelkään keskenmenoa ja nyt kun oireetkin ovat hävinneet rintojen arkuutta lukuun ottamatta, niin on alkanut huolestuttamaan.

Aiemmin oireita olivat siis pahoinvointi, järkyttävä turvotus, jatkuva väsymys, alavatsaa nipisteli jatkuvasti ja sitten rintojen arkuus. Ja nyt on melkein liki pitäen kaikki hävinneet. :/

8.11.2014
noraaah
noraaah

Täällä pahoinvointi onneksi helpottanut. Joka päivä sai oksentaa ja mikään ruoka ei maistunut. Väsymyskin pikku hiljaa helpottaa :)

6.11.2014
rebmik
rebmik

Heippa!

Uutena liityn tähän ryhmään :)

Odottelen ensimmäistä ja näillä näkymin kesäkuussa olisi laskettu aika. Plussasin 16.9. ja tästä kaksi viikkoa aikaisemmin tulos oli vielä negatiivinen.

Minulla on ollut varsin epäsäännöllinen kierto, "parhaimmillaan" kuukautiset puuttuneet kolmekin kuukautta, joten ensiviikolla on varattuna kunnalliselta puolelta varhaisultra. Huomenna on eka neuvola. Vaikka viikot voivat olla mitä tahansa, pyydän, jos terkka yrittäisi kuitenkin kuunnella sydänääniä, vaikka onhan varauduttava siihen, ettei mitään kuulu...

Oireita mulla ei ole ollut juuri lainkaan, ehkä ihan aavistuksen verran kuvotusta aamupalan ja hammaspesun jälkeen ja sitten ennen lounasta kun nälkä on kova. Olen virkeä ja jaksan treenata viidesti viikossa, unta yössä joku 8h. Tissit tai nännitkään ei ole muuttuneet pätkääkään. Ainut murhe on todella niukka vaalea vuotelu/viiruilu kerran tai kaksi päivässä, lähinnä aamuisin ja viimeviikolla oli hyvin lievää menkkamaista kipua alavatsalla. On tullut jo käytyä läpi kaikki kauhuscenaariot keskeytyneestä keskenmenosta ym. mutta ehkä ei vielä kannata menettää toivoa ennen ensiviikon ultraa... :)

5.11.2014
heiruu
heiruu

Täällä odotellaan innoissaan esikoista la olisi 14.6.2014 ensimmäisen neuvolan mukaan. Ultra vasta joulukuun alussa :( 8+3 olisi menossa harmitti kun ei sydänääniä kuunneltu ku tässä vaiheessa ei kuulemma kuulu vielä.

5.11.2014
liizu
liizu

tuo toine neuvolakäynti on 28 pv ja 27 pv on se alkuraskauden ultra tuä äippäpolilla! Ei millään jakasi odottaa että saa tietää lasketun ajan ja missä tarkalleen mennään ku nyt ei tiedetä muutaku et ehkä varmaa n. 10 viikolla mennää nyt :D

5.11.2014
nanana
nanana

Mulla on pahoinvointi onneks alkanut helpottaa! Vielä toki heti tulee huono oli jos verensokeri pääsee vähääkään laskemaan, mutta mehupulloa kun kuskaa mukana ja sitä hörppii kun tuntuu pahalta nii helpottaa onneksi! :) turvottaa kyllä ihan älyttömästi! Ilatasin just kans kauhee pömppö aina :D ja nyt on tullu tää et ois koko ajan nälkä! Ihan kamalaa! Vaikka kuinka syön itteni ähkyyn nii 5 min ja taas on nälkä!

5.11.2014
nanana
nanana

Mulla on nyt pari viikkoa ollu jatkuva pahoinvointi, rinnat on kipeät, mutta nännien arkuus on jo helpottanut. Vatsa on reilusti turvonnu, varsinkin iltaisin pömpöttää oikein reilusti. Mulla oli eilen eka kunnon neuvola ja laskettuaika on 15.6.2015 :) siellä oli syke ja kaikki kunnossa tähän asti. nyt odottelen aikaa niskapoimuun ja joulukuun lopulla seuraava neuvola..

Pahoinvointi sais kyllä mun puolesta jo kovasti helpottaa!

4.11.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Onko teillä minkälaisia oireita ollu? Itsellä oli ekan viikon etova/oksettava olo ja hiukan arat nännit. Vatsa on ollu turvonnu koko tän ajan, mut muuten ei niin mitään oireitä, paitsi kuukautismaista jomotusta alavatsassa :D Samoin taisi olla ekaa oottaessa ettei mitään oireita ollut. Neuvola olis ensi viikolla, uä-laitetta siellä ei ole.

4.11.2014
Tipi82
Tipi82

Mulla on eka neuvola huomenna. Siel ei ole uä-laitetta, joten ihmeempiä en siltä käynniltä odota. Viime viikolla olin alkuraskauden ultrassa ja siellä näkyi yksi vauva sykkeineen. Nyt vaan toivon, ettei mene kesken... Tänään 8 vkoa täynnä.

28.10.2014
nassikka
nassikka

mulla on maanantaina neuvola :) sanoivat että ultraavat siellä, ja kovasti toivon et kuultais sydänäänet, ku mies tulee mukaan :)

28.10.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Eka neuvola takana. Muuten kaikki jees, mutta sydänääniä ei saatu viel kuulumaan. Olen normaalivartaloinen ja kohtu eteenpäin kallistunut, niin toivoin kuulevani jo äänet, mutta ei löytynyt.. No toisaalta viikot vasta 8+5. Onko muita neuvolassa käyneitä kesäkuisia?

28.10.2014
ämppis
ämppis

Mullahan meni tytön odotus niin, ettei pahoinvointia ollut, eikä muutakaan.

Noin kuukautta ennen kuin tyttö syntyi, istukka alkoi tiputella verta. Sitten olinkin useampaan kertaan sairaalahoidossa.

25.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos, PekkajaMatti! :) ..kyllä niistä saa ja pitääkin olla jokaisesta onnellinen! Nauti pikkuisestasi, kun vielä on pieni ja paljon hyviä ja antoisia hetkiä vielä edessä pienen kasvaessa.
Itse jännityksellä odotan ekaa neuvolaa ja ultraa, että varmistuis, onko uusi elämä todella alkanut.. Pahoinvointi alkoi myöhemmin ja ollut lievempää kuin edellisiltä, niin vähän tuntuu epätodelliselta.. Huono olo on koko ajan, mutten ole kertaakaan vielä oksentanut ja muilta oon oksentanut jo rv 7 alkaen..

25.10.2014
ämppis
ämppis

Täällä ootellaan toista kesäkuista! Esikoinen 06/13 :) ensin la piti olla toukokuussa mutta eilen ultrassa selvis että ollaanki vasta 7+ viikoilla ja la arvio 13.6, ilmeisesti näin koska söin kuukautisia siirtävät pillerit elokuussa ja se sekoitti kierron iha täysin! Kyllä oli reilu viikko sitten jännät paikat kun luultiin että oltiin melkeib viikolla 9 ja neuvolan ultrassa ei mitään muuta kuin hieman laajentunur kohtu näkynyt, olin jo hetken varma ettei sielä ketään oo mutta onneksi sieltä löytyi se pieni ihmisenalku sittenkin viikkoa myöhemmin! :) Pahoinvointi on mulla aiva hirvittävää ja jatkuu aamusta iltaan! :/ toivottavasti menee ohi ekan kolmanneksen jälkeen muuten tulee tosi rankka raskaus kun on vielä tuo yksi pikku täystuho mistä pitäisi jaksaa huolehtia :)

25.10.2014
nanana
nanana

Ämppis, onnea hurjasti!

Meillä tuo kolmonen, tyttö täytti just vuoden.

Ja mulla ei ikä enää salli enempää lapsia.

Mutta ihanaa, että meillä on kolme lasta.

24.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

..ja 5.6. laskettuaika siis näillä näkymin..

24.10.2014
ämppis
ämppis

Moi.. Täällä ootellaan sisarussarjalle jatkoa, uutta pienokaista. Rv 8+1 ja pahoinvoinnin kanssa taistellaan :P

24.10.2014
ämppis
ämppis

Yksi plussalainen liittyy joukkoon :) Toista ootellaan. Nyt ois menossa rv 5+2. Neuvola 13.11. Toivotaan että kaikki menee hyvin 3

24.10.2014
Tipi82
Tipi82

Moikka! Täällä olis kans yks esikoisen odottaja, jonka laskettuaika on kesäkuun lopussa. Eli plussauutiset ovat uusia. Pelottaa ja jännittää hirveesti,että meneehän kaikki hyvin. :)

20.10.2014
emiliainen
emiliainen

Me kerrottiin samana päivänä kun testi oli tehty molempien vanhemmille ja sisaruksille. Vaikka tarkotus oli kylläkin vasta paljon myöhemmin kertoa. Miehen työkaverit varmaan kaikki tietää, itse olen pitänyt vielä salassa työpaikalla...

16.10.2014
rebmik
rebmik

Me kerrottiin pari päivää testin jälkeen. Alunperin meidän piti salata rv 12 asti mutta mun oli pakko kertoa omalle äidille joten päätettiin kertoa molemmat.

16.10.2014
Jeminavip
Jeminavip

Meikä kanssa ensikertalainen ja laskettu aika 15.6. Kaikki on tosi uutta ja vhn muös pelkoja, mutta neuvolasta sanoivat, että sekin on ihan normaalia. Innolla odotan ekaa ultraa 19.11. Pitää yrittää pysyä järjissään siihen asti :) koska olette ajatelleet kertoa sukulaisille?

15.10.2014
Hulkmama
Hulkmama

Täälläkin yksi odottaja ilmoittautuu, la ehkä 10.6 (tarkentunee ultrassa). Toinen lapsi olis tulossa.

14.10.2014
nassikka
nassikka

itse kävin yksityisellä ja ihan omasta tahdosta, koska arvelinkin että viikot ei pidä paikkansa, koska kierto on aina ollut hyvin pitkä ja vaihteleva! mutta jotankin sitä silti luotti että siellä jotain näkyy muutakin.. no nyt ei auta maalailla piruja seinille, vaan toivoa vain, että siellä tosiaan sitä elämää olisi :)

13.10.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Yleensä vashaisultrassa käydään yksityisellä (jos siis haluaa käydä).

Kai kunnallisellekin pääsee varhaisultraan, jos esim. kuukautiset on epäsäännölliset.

Joka puolella Suomea kunnan pitää tarjota kahta ultratutkimusta.

Siihen ei lasketa varhaisultraa mukaan.

13.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Varhaisultra on vain jos kierto on epäsäännöllinen eli raskauden kesto täytyy tutkia ultralla tai on muuta painolastia taustalla, esim. useita keskenmenoja tai riskiraskaus jne. Normaalisti eka ultra on np-ultra noin rv 12 tietämissä.

Toivottavasti osmomasulla uudessa ultrassa näkyisi elämää.

13.10.2014
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Tyhmä ensikertalainen täällä kyselee tuostaa varhaisultrasta? Mulla se ensimmäinen ultra kai viikolla 10 tai sen jälkeen... Voiko se siis aikaisemminkin halutessa olla? :)

13.10.2014
rebmik
rebmik

Olin tänään tuolla varhaisultrassa ja siellä näkyi sikiöpussi ja ruskuaispussi, mutta ei alkiota. Joten tässä on nyt kaksi vaihtoehtoa; tuulimuna tai se että viikot heittävät pahasti. Itse olen tuon viikkojen heiton kannalla, koska esikoisesta viikot heitti neljä viikkoa, kun kuukautisista laskettiin. Soitin neuvolaan ja sain ajan ultraan ensi viikon torstaiksi. Toivotaan että sinne on silloin ilmestynyt elämää... Pitkät päivät on kyllä odottaa!!

13.10.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Täällä ilmoittautuu myös yksi kesämasu3 Tällätietoa laskettuaika 2.6. toista lastani odottelen. Huomenna menos varhaisultraan ja jännitys on järkyttävän kova!!

12.10.2014
Osmomasu
Osmomasu
2 years, 3-month-old toddler

Täällä yksi ensi kertaa odottava 20-vuotias. Täällä ollaan ainakin ihan onnen kukkuloilla ja odotetaan jännityksellä mitä on edessäpäin. Laskettuaika 1.6.2014. Meillä oli jo ensimmäinen neuvola, ja vähän huono fiilis ehkä jäi, kaikki kaverit joilla jo ennenstään lapsia aina kertoneet kuinka "ihana" ja hyvä fiilis neuvolan jälkeeen on.. Hohhoijaaa :D

12.10.2014
rebmik
rebmik

Ei mulla oikeestaan edes oo syytä pelätä, tätä on vaan niin paljon toivottu niin väkisinkin pelottaa, olin ihan samanlainen jo odottaessani ensimmäistäkin. Mulla on neuvola 12.11 ja omien laskujen mukaan laskettu aika olisi 20.6

12.10.2014
Jeminavip
Jeminavip

Täällä myös kesäkuussa laskettuaika. Ensimmäinen neuvola on 10. marraskuuta ja odotus on kova. Miksi pelkäät pahaa? Onko pelollasi jokin syy?

12.10.2014
kristapirinen
kristapirinen

Täällä myös laskettuaika kesäkuun alussa. Tietysti jos kaikki on ja menee hyvin. Viikon päästä ensimmäin neuvolakäynti vasta. Tsemppiä meille

12.10.2014
Essi28
Essi28
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...