Suola
Millaista suolaa käytätte ja miksi? Tuli vaan mieleen, kun kaupassa suolaostoksilla rupesin oikein ihmettelemään kuinka paljon erilaista suolaa onkaan olemassa!!

Vastaa
Listaa uusin ensin
Lisätään nyt vielä se, että natrium on se joka on pahasta ja sen takia suunnilleen kaikki suolat on ihmisten mielissä pannassa ihan turhaan.
Esim magnesium-suolat on terveellisiä ja monet muut.
Käytännössä siis luonnon omat suolat on hyviä mut teolliset puhdistetut natrium-pohjaiset pahasta.

Ihan suolattomana ei voi kyllä olla kun ei nesteet imeydy silloin.
Kyllä ihmisruumis tarvii suolaa mut määrä on sitten eri juttu. Ei tosiaan suurin osa tartte lapiolla laittaa.

Kyllähän ihminen tarvii suolaa, annetaanhan eläimillekin suolakiveä yms. Meillä on ruokaan yleensä ihan tavan jozo, sisältää näköään jodia. Perunoitten keitinveteen laitan merisuolaa, ja sitten tietty jos graavaan kalaa tai savustetaan niin merisuolaa. Juu ja suolasienet ja sen sellaset menee merisuolalla. Ite tykkään suolasesta ruuasta, miun pitäs pikemminkii vähentää... :D

Ruususuolaa ja vuorisuolaa. Joku jodioitukin on, mutta se on ollut samoissa määrissä viimeiset vuodet, eli ei juurikaan sitä tule käytettyä. Hienoa merisuolaa ostan etanoille ja kotiloille.

Mulla nykyään käytössä Himalajan kristallisuola. On kaapissa tavallista karkeaa ja hienoa merisuolaa jne mutta tuota kristallisuolaa käytän niin ruoanlaitossa, leivonnassa kuin lapsille kylvyssäkin.
Te, ketkä kerrotte ettette käytä suolaa, niin syöttekö valmisruokia
/leipomuksia (jotka muuten sisältävät suolaa, tiedä mitä) vai raaka-aineista itse tehtyäkin suolatonta?
Ite leivon ja laitan ruoat itse, kaikki. Lihatkin ostan maustamattomina ja maustan ja valmistan alusta asti itse. Ja suolaa kuluu, se kuuluu päivänselvänä osana maustamiseen meillä.
Itselleni jopa huippu neurologi sanonut että lisättävä suolan käyttöä. No sanoin että käytän jo aika lailla niin siihen vastasi: jos nyt syöt lapiolla niin siirryttävä kolaan.
Ite uskon että ihminen tarvitsee suolaa, toiset enemmän ja toiset vähemmän riippuen eri tekijöistä.

Ihan normisuolaa missä muovinen purkki. Käytän niin vähän suolaa että sama purkki on kestänyt jo 5-6.v :) saa nähä milloin loppuu ku vieläkin tuntuu olevan jäljellä.

hitto, mun tekis mieli kysyä että onko sitä erilaisiakin, mutta sitten muistin joskus ihmetelleeni samaa.
meillä käytetään sitä halvinta purkissa olevaa suolaa. mie en suolaa laita kuin perunoiden keitinveteen, vanhin poika käyttää sitten munia paistellessa. usein mielestäni liikaa:D
ah juu! käytänhän mie suolaa tekstiilejä värjätessä:D tosin niihinkin on nykyään erikseen omat suolansa, muistan vielä joskus vuonna kivi ja keppi kiinnittäneeni niitä värejä ihan ruokasuolalla x)

Meillä on sellainen vihreä pieni purkki ja oisko se jodioitua? Muistaakseni. Myllysä on vuorisuolaa/ruususuolaa, vaihtelevasti. Paljoa meillä ei käytetä ihan SUOLAAsuolaa, vaan usein koitetaan mausteilla maustaa ensiksi. Mutta esim.mies käyttää pelkkää suolaa sellaisenaan keitetylle munalle, niin sitä on pakko olla.
Hienoa merisuolaa meillä on vain etanoita varten...Tai mitä lie lehtokotiloita ovat. Mutta niille. Niitä suolaillaan ulkona.

Meillä Seltin.
Käytetään vähän suolaa.

Meillä merisuolaa, hienona ja karkeana.
Löytyy myös ruususuolaa. Lähinnä noi kai käytössä maun vuoksi.

....
