selviytymis mahdollisuudet rv 30-31?

raskaus viikkoja kasassa 30+2 ja hermoilen ennen aikaisesta synnytyksestä, koska ei sitä koskaan tiedä. mitkä mahdollisuudet okisi selvitä näillä viikoilla?

30.9.2014
pikkuerppax
pikkuerppax

Tämä ketju on 2,5 vuotta vanha joten tähän on aloittajalle aika turhaa enää vastata.

5.7.2017
misukka
misukka

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

5.7.2017
Mustikka1234
Mustikka1234
newborn baby

meillä poika syntyi rv 30+3 tammikuussa -17 mitoissa 1550g ja 41cm meillä mennyt tosi hyvin. poika oli vähän päälle kuukauden sairaalassa mutta "paraneminen" lähti nopeesti etenemään ja 3kk iässä hänelle tuli RS virus ja korvatulehdus ja oksennus tauti ja noro virus ja vaikka mitä joka veti meijät takasin sairaalaan vähän päälle viikoksi mutta nyt kotona ja poika kohta 6kk hyvin menee täällä poika on ihan kuin täysaikaiset vauvat ei siitä huomaisi että on keskonen. toki tarkkailuja ja seurantoja on paljon enemmän. varsinkin painon seurantaa. aika pitkälle noissa ennenaikaisesti syntyneistä merkitsee se paljonko vauva painaa syntyessään ja onko mitään kehitys vammaa tms.

30.6.2017
Mammseli
Mammseli
12-month-old baby

Kerron tarinan itsestäni. Minulla tosiaan on ollut ihan onnea matkassa. Synnyin rv 28 ja painoin syntyessäni 620g. Itse olin keskoskaapissa sen 3 kuukautta ennen kotiin pääsyä. Äidilläni todettiin raskausmyrkytys, minkä takia niin aikaisin synnyin. Itselläni tosin ei ole ollut noin vakavia asioita, mistä Misukka kertoili. Itselläni oli oppimisvaikeuksia ja kuljin aina sielä alakäyrällä pituuden ja painon kanssa. Nyt olen aikuinen ja koulut suorittanut ja saanut ammatin. Pituudeksi jäi 155cm ja olen siihen ihan tyytyväinen ja nykyään on se oma lapsi toiveissa.

Mutta kuten muut sanoi, että jos ei ole syytä epäillä ennenaikaista synnytystä niin kannattaa ottaa vain rauhallisesti. :)

1.10.2014
Lora91
Lora91
3-month-old baby

Annan saman neuvon kuin misukka.

Jos sinulla ei ole syytä epäillä, että vauvasi syntyisi ennenaikaisesti. älä mieti asiaa.

Jos asia painaa mieltäsi, puhu neuvolassa.

Rauhallista odotusta.

1.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

mun tutulla syntyi muistaakseni viikolla 28 ja ekat kuukaudet oli sairaalassa hoidossa, mutta sen jälkeen ollut muuten kuin kuka tahansa lapsi, mut pikkuisen pienikokoisempi, niinku keskoset yleensä kai on.

mutta misukkaa komppaan, että älä turhia murehdi ja jos alkaa olla tuntemuksia, niin otat mahdollisimman paljon iisisti ja lepäillen ja juttelet neuvolassa tuntemuksista. Mut jos olo on hyvä, niin keskity siihen hyvään oloon ja viimeisiin viikkoihin :)

30.9.2014
Mummy83
Mummy83

Onko sulla jotain syytä pelätä ennenaikaista synnytystä? Muuten sanoisin, että rauhoitu hyvä ihminen. Ei turhaan ressaus ole hyväksi sinulle eikä vauvalle.

Mutta kyllähän nykyään valtaosa selviää. Paljon vauvojen kehityksestä on kesken ja useat joutuvat moniin monituisiin leikkauksiin ensimmäisen elinvuotensa aikana. Isännän yksi ex-työkaveri sai lapsen vaimonsa kanssa about samoihin aikoihin kuin meidän esikko syntyi. 10viikkoa ennenaikaisena eikä pienen pojan elämä ole todellakaan ollut helppoa. 3,5v iässä opettelee syömään, koska pian syntymän jälkeen sai aivoverenvuodon joka vei kyvyn niellä.

Ensimmäisen vuoden aikana oli toistakymmentä kertaa leikkurissa.

Helppoa ei siis todellakaan ole keskoslapsen elämän alku noin pienenä.

Mieluummin kannattaa keskittyä uhkakuvien luomisen sijaan siihen, että pieni saa rauhassa kasvaa masussa mahdollisimman pitkään ja rauhassa.

Se että miettii noita entäs jos juttuja, on oikeasti turhaa. Kannattaa keskittyä positiivisiin asioihin. Loppuraskauskin sujuu paljon mukavammin niin.

30.9.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...