Savonlinnassa loppuu synnytykset 31.12.14

Asiasta on päätetty tänään. Asiasta uutisoi Yle.

30.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

On Lohjakin.

Liian vähän synnytyksiä vuositasolla. Alle tuhat.

1.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ajatus katkes x)

vaikka ne ratkaisut löytyy niin sitä suhtautuu niin vastahakoisesti tämmöseen muutokseen. En ilahtuisi vaikka en ois ite raskaana, mutta nyt tää nousee ihan eri potenssiin. Oon jo päättäny että synnytän piruillessani autoon... Ihan vaan kostoksi x)

1.10.2014
riu
riu

saahaan myö mennä joensuuhunkii :D Mikkeliin on joku 120 km, Kuopioon suunilleen 200 km vissiin kai. Mikkeliinkään ei oo mikään hyvä tie ja nopeusrajoitus on enimmäkseen 80 km/h että kyllä siinä on matkaa istua auton kyydissä kun koskee. Lisäksi mihinköhän se isi sitten joutuu? Kaikki mennee jotenkii niin vaikeeksi, lasten hoidota ja vierailut ja kotiin lähtö jajaja. Kyllähän niihin varmaan ratkaisut sitten keksii

1.10.2014
riu
riu

Kääk, mikä Savonlinnan ja Kuopion välimatka on?

Mulla ei ole muuta käsitystä kuin että Nurmeksesta on Kuopioon sekä Joensuuhun 120 km.

Nurmeksesta on menty synnyttämään Joensuuhun, erityistapauksessa Kuopioon.

1.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä Husiissa se hätäsektiovalmius on synnytyssalin oven takana. Niin mulla oli työntekijät jo oven takana, kun esikoinen oli syntymäisillään 14 v. sitten. Syntyi imukupilla.

En tiedä, mitä Mikkelin synnytyksille tapahtuu?

Mutta missäs riu sielläpäin sitten synnytetään nyt ensi vuonna? (Tää on yleinen kysymys, ei henkilökohtainen, eikä sellaiseksi tarkoitettu.)

1.10.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

täällä on päivystäjä max 30 min päässä myös sektiossa. Siis max. Ja ihan sama mitkä valmiudet muualla on jos pittää lähtee ajamaan kauemmas niin ei se paljoo ikeniä naurata, ajaessa menee n. 1,5 h. Minnuu v*tuttaa tää asia suunnattomasti, en keksi tästä nyt mitään positiivista ku osu omalle kohdalle. Ärrrrr.

1.10.2014
riu
riu

no en tiiä onko se turvallisempaa uottaa korkeintaan puoli tuntia leikkaavaa lääkäriä valvotuissa olosuhteissa sairaalassa vai ajaa yli 100 km talvisäässä toiseen sairaalaan?

1.10.2014
riu
riu

ei se paikallinen toiminta auta jos päivystysasetus on mitä on eikä kunnan resurssit kertakaikkiaan riitä. Valitettava tosiasia. Jatkoaikaa saatiin jo jonkun verran kun päätöstä protestoitiin, mutta se oli semmosta tyylimyllyjä vastaan taistelemista.

30.9.2014
riu
riu

En juurikaan usko, että me täällä Liberossa voidaan vaikuttaa Savonlinnan/Kemin/Salon/Porvoon/Lohjan synnytysten lakkauttamissuunnitelmiin.

Paikallisesti pitää toimia kyseisten alueiden asukkaiden.

Nythän on ollut julkisuudessa, että Helsingistä lopetettaisiin maan suurin (en tiennyt) synnytyssairaala Kätilöopisto 5-10 vuoden kuluessa.

Vielä ainakaan Kätilöopiston toimintoja ei voi ajaa alas, koska Naistenklinikka on edelleen laajassa ja pitkäaikaisessa remontissa.

30.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Salossa loppuu myös ensi vuoden alussa!

30.9.2014
ihqui
ihqui
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...