Voimat lopussa

Mulla alkaa olla voimat lopussa. Arki pyörii vaan lasten ympärillä, olen siis toistaiseksi kotona hoitovapaalla. Lapsia on 3 ja oma aikaa ei ole juurikaan. Nyt aloitin syksyllä harrastuksen, jossa käyn kerran viikossa (tai välillä kaksi, jos aikataulut antavat periksi). Viihteellä en ole ollut yksin 5 vuoteen, miehen kanssa muutaman kerran. Nyt onkin kysymys siitä, että meillä mies n todella suuttunut minulle, kun olin viikonloppuna äitiporukalla syömässä ja baarissa, ja siis tosiaankin sen 5 vuoden jälkeen. Meidän piti vaan käydä syömässä ja ottaa muutama, mutta ilta venyikin tappiin asti, kun oli niin kivaa. Miehelle ilmoitin että en tiedä koska tulen, ja aina laitoin viestiä missä mennään ja yritin soittaakin, mutta ei vastannut. No nyt hän ei puhu minulle, ja tiuskii että ajattelen vain itseäni ja tarvitsisi muistaa että meidän perheessä on muitakin. Eilen kun olotila oli vähän huono, niin hän meni omiia menojaan ja vaikka pyysin että jäisi kotiin, kun en oikein jaksaisi touhuta lasten kanssa niin, hän vaan totesi, että itsepähän aiheutin oloni. Ja tänään hän tuli töistä, ilmoitti vaan lapsille, että isä lähtee kuntosalille, eli minä olen aina yksin kotona. Eniten harmittaa, että minulla todellakin oli lauantaina niin hauskaa ja oli todella vapautunut olo, kun sai olla ilman lapsia(vaikka ovatkin mun elämäni tärkein asia) ja jutella aikuisten kanssa. Nyt mulla on niin p***a fiilis, mun miehen ansiosta. Pyysin häneltä silloin yöllä kun tulin anteekksi että meni liian myöhään, mutta hän vaan tiuskasi että haisen pahalle.... Meillä on ollut ongelmia, mutta ei mitään vakavia, normi lapsiperheen arkijuttuja. Nyt tuntuu, että  en enää jaksa tätä olen aina lasten kanssa, siivoan ja teen ruokaa, pesen pyykit, hoidan kaikki asiat... En vaan enää tiedä mitä tehdä, olen miettinyt perheneuvolaa, että mentäisiin juttelemaan...

29.9.2014
kesätytsä
kesätytsä

voi perse:(  I can feel you!   tosin, meillä mies kuitenkin vaistoaa sen koska tällä mammalla alkaa mennä kypärä nurin, ja avaa suurin piirtein auton ovetkin valmiiksi kun ilmotan että lähen nyt kahville.

baarireissuun en ole päässyt. on mies sitä joskus ehdottanut, mutta toteutuminen on jäänyt. sun pitää nyt vaan istahtaa alas miehes kanssa ja selventää että tarvitset omaa aikaa myöskin jaksaaksesi perheen pyörittämistä.  että tästä lähtien teidän omat ajat vuorottelevat vaikkapa kalenterissa.  kerran viikossa vapaahetki oman harrastusten parissa ja kerran kuussa vapaa-ilta kavereiden kanssa esim.

sulla ei ole mitään anteeksipyydettävää yhdestä hauskasta illasta kerran viiteen vuoteen. 

tekisi mieli tölvästä ukolles että olkoon hän seuraavat 5v kotona, mutta valitettavasti hyökkäävä tapa saattasi vain pahentaa tilannetta.  eli ehkä rakentavampaa on vain rauhallisesti saada miehellesi puhuttua, että arvostaisit suunnattomasti sitä, että hän perheen päänä ja elättäjänä antaisi samoja vapauksia myös vaimolleen ja olisi iloinen hänen puolestaan, kun hän niinä harvoina kertoina pääsee ihmisten ilmoille.

välillä pitää mennä kauemmas, jotta voi ikävöidä, eikös se näin mene;)?

30.9.2014
Blanco
Blanco

että mua korpee tuommoiset kun vedetään herne nenään siitä et kerran käy ja vielä nauttii ajastaan ja tuulettuu kunnolla, ni sit sekin oli muka jotenkin väärin. ymmärtäisin jos olit kotiutunut seiniä pitkin tai aamu kasilta ilman mitään ilmoittamista, sit varmaan onkin huolissaan, mut jos olet ilmoittanut ni miksi murjottaa?

etenkin ku se niin useasti on niin et mies saa kyllä mennä ja viipottaa, senku ilmottaa et on tämmöinen ja tämmöinen meno tulossa.

sinuna sanoisin et sen ku murjotat vaikja maailman tappiin, mut mulla oli hauskaa ja oikeus siihen. Ja kannattaa ihan sen oman jaksamisen ja ELÄMISEN takia aina sillon tällön tehdä jotain yksinkin. Mä käyn suurinpiirtein kerran kuussa kavereiden kans ulkona syömässä. ilman lapsia, kaveriseuraa ja juoruilua, hyvää ruokaa jne. Se on mun juttu enemmän ku baari-ilta tai tanssiminen ja kun mies harvoin viittii lähteä ulos syömään, ni tämä on hyvä kompromissi, ei tarvii sitä painostaa sit ulos syömään :) Ja ainakin itsellä nuo on niin piristyssuihkeita arkeen, etenkin nyt kotonaollessa, tuntuu että ei ole keski-ikäinen perheenäiti jonka elämänsisältö on jokapäiväisissä rutiineissa, vaan muistutus siitä että elämässä on muutakin kuin arki.

29.9.2014
Mummy83
Mummy83

Varmasti hyvä ajatus mennä juttelemaan perheneuvolaan jos teillä kahdella ei keskenään oikein keskusteluyhteys toimi.

Kuinka usein sun mies sitten käy omilla menoillaan. Vaikka siellä kuntosalilla?

Kuulostaa aika kohtuuttomalta vetää kauheat kilarit siitä, että kerran käyt jossain noin pitkään aikaan.

Kyllä se oma aika ja ylipäätään aikuinen seura on tärkeää että jaksaa olla lasten kanssa.

Ehdottomasti teidän pitää saada puhuttua. Jos ei keskenään kotona, niin sitten ammattilaisen avustamana.

29.9.2014
misukka
misukka

Sanoisin omasta kokemuksesta, että sellaista se on kolmen lapsen kanssa, että hyvin paljon on lapsissa kiinni, jos on pieniä lapsia, eikä tarvi olla niin pieniäkään (nuoria).

Omaakin aikaa olisi hyvä olla.

 

Tuossa et mun mielestä tehnyt hyvin, että tulit viihteeltä myöhemmin kotiin, kuin olit sopinut, vaikka ilmoititkin muutoksista.

Sun pitäisi puhua miehesi kanssa (jos hän suostuu kanssasi puhumaan).

Voit myös mennä yksin puhumaan ulkopuolisen kanssa, mutta et voi mieheltäsi edellyttää samaa ts. pakottaa puhumaan jonkun kanssa. Selvittämisen ja asioiden käsittelyn halu pitää lähteä yksilöstä itsestään.

29.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En osaa antaa oikein mitään sen parempaa neuvoa,kuin mitä itsekin olet miettinyt eli juttelua jossain yhdessä..

Mutta sen verran haluan sanoa,että mielestäni et ole tehnyt mitään väärää.. On sinullakin oikeus välillä irrottautua arjesta.. Ymmärtäisin miestäsi jos hän ei saisi käydä missään,mutta ilmeisesti hänelläkin on omia menojaan..

Kummankin vanhemman kuuluu saada omaa aikaa ilman huonoa omaa tuntoa tai hirveää hoppua kotiin..

29.9.2014
Vipe
Vipe

Älä tunne pahaa oloa siitä että sinulla on ollut hauskaa ja olet viihtynyt. Se kuuluu elämään että joskus käy jossain.

Miehellesi taisi olla aika "kova kolaus" että mammalla menikin myöhään. Sano sille että joskus on sullakin oikeus olla kavereiden kanssa.

Mitään väärää et ole tehnyt. Miehesi on ollut kyllä todella ilkeä kun jättänyt sinut lasten kanssa krapulassa.

Ehkä se siitä tasaantuu pikku hiljaa. Miehet vaan on just noin juroja, mammojen pitäis vaan nyhjöttää kotona ja ne sais mennä ja tulla miten haluavat.

29.9.2014
mammae11
mammae11
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...