masennus ja eropuheet

Eli meillä on sellainen tilanne. Mies on mielestäni ja monen ystävän mielestä vaikeasti masentunut. Suuttuu herkästi, jolloin hutaa, haukkuu mut ja sanoo haluavansa erota. Joka kerta toteaa myös että olen niin ärsyttävä ämmä ettei halua minua nähdä. Aina hän on ollut äkkipikainen. Ei koskaan ole fyysisesti kehenkään käynyt käsiksi tms. Tätä on jatkunut vasta muutaman viikon ja en itse todellakaan halua eroa koska olen sitä mieltä että masennus ei ole syy eroon. Masennuksen minulle vahvistaa hänen puheet kuolemasta muutaman vuoden päästä. Chronin tauti hänellä on ja hänet on leikattu sen takia moneen otteeseen. Sen takia masennusta en edes ihmettele. Viime viikolla nämä puheet loppuivat. Hän sanoi ettei halua erota ja käytiin yhdessä ostamassa minulle tuleviksi 30-v lahjaksi Sormus. Tiedän että hänellä meni puolet rahoista siihen. Eilen mies räjähti taas kun poika rupesi väsyneenä kiukkuamaan. Ei tullut viereen nukkumaan Ja on edelleen eron kannalla. En oikeasti tiedä mitä tehdä enään. Talon remontit on kesken Ja Kaikki muutenkin sekaisin

27.9.2014
teeko
teeko

Voi ei :( Harmillinen tilanne. En osaa neuvoa, mutta sanoisin, että hakekaa rohkeasti tilanteesenne apua. Yrittäkää. Luottakaa toisiinne ja puhukaa. Voimia tästä ylipääseminen varmasti vaatii.

27.9.2014
carata
carata

Löytyi netiståä tuo järjestö, aluevastaavat on myös.

27.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

voi ei :(

äsken oli niin paljon tähän sanottavaa, mutta nyt ei sitten mitään järkevää tulekkaan mieleen.

apua teille. yhdessä ja erikseen. 

miehesi kaipaa selvästi ihan itselleen jo apua jotta saa omia ajatuksiaan ja tunteitaan selviksi. ei tarvitsisi niitä suhun purkaa.  ja sitten siekin kaipaisit mielestäni ainakin kuuntelevaa korvaa ja tukea siihen mitä koet nyt miehesi eropuheiden vuoksi ja yrittäessäsi tukea häntä.  ja yhdessä kaipaisitte jotain mikä uudistaisi suhdettanne.  ootteko miettiny esim pariterapiaa?  myö käytiin keväällä miehen kans kirkon työntekijän pariterapiassa jonka löysin neuvolan kautta. oli ilmanen ja auttoi.  meillä läksi suhde uuteen kukoistukseen vaikka ero oli meilläkin jo puheissa. suosittelen:)

27.9.2014
Blanco
Blanco

Katso netistä, onko tuohon miehen sairauteen liittyvää potilasjärjestöä.

Jos sen kautta mies ja te perheenä saisitte tukea.

27.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

JAKSAMISTA TEEKO ❤

Tilanteesi tosiaan on hankala,koska kuulostaa siltä että mies ei tosissaan halua erota, vaan kiukuttelu ja eropuheet on masennuksen aiheuttamia..

Musta toi mummyn vinkki tosta että useampi pyytäis sitä hakeutumaan hoitoon,vois olla aika hyvä.. Silloin sinun ei tosiaan siitä tarvitsisi itse nalkuttaa koko aikaa ja ehkä tajuaisi että ehkä asiassa on perää jos useampi väittää hänen tarvitsevan apua..

Itsekään en lyhyen kiukuttelu jakson takia eroaisi oli toinen masentunut tai ei,koska varmasti jokaisessa parisuhteessa on niitä alamäkiä että syystä tai toisesta ei jaksaisi ja sitten vaan tiuskii toiselle,koska siihen rakkaaseen on pahamieli niin helppo purkaa,kun tietää hänen pysyvän rinnalla..

Mutta sitten taas jos sitä jatkuu pitkään,eikä toinen suostu edes yrittämään ja hakemaan apua,niin se kuluttaa sinut täysin loppuun ja ajaudut ehkä lopulta samaan tilaan miehesi kanssa ja sitten teillä kotona ei kellään ole hyvä olla..

Elikkä katselisin itse jonkin aikaa ja yrittäisin saada miehen hoitoon,mutta jossain vaiheessa "pelastaisin" itseni ja poikani ja tekisin miehelle selväksi että tiemme ei jatku yhdessä,jos hän ei suostu näkemään omaa ja perheensä parasta ja hakemaan apua..

Nyt en voi kuin toivottaa jaksamista ja tilanteen paranemista ❤ Älä luovuta helpolla,mutta älä myöskään kuluta itseäsi loppuun.. ❤

27.9.2014
Vipe
Vipe

siis juu masennusta on ollut aikaisemminkin, mutta tätä kiukuttelua... Ja siis onhan hän ennenkin suuttunut joskus mut aika harvoin eikä tällä tavalla. . On yritetty puhua että menisi hoitoon, mutta ei suostu. Mun miehen kummitytön äiti tulee tänään ja yrittää puhua miehelle kanssa siitä hoidosta. He kun on olleet todella läheisiä yli 10v . Heidän on helppo puhua ja tää ystävä on vielä mielenterveyshoitaja niin tietää mistä puhuu. . Mä todella toivon että hänestä olis apua. Viime viikolla menin eläinlääkäriin riitamme jälkeen. Lähdin vähän ennen kun en jaksanut kotona kuunnella sitä kiekumista. Törmäsin vielä kävellessä tähän samaiseen ystävään kadulla ja itku vaan tuli. Mut kyllä tuli sellainen olo että joku syy siihen oli että häneen törmäsin

27.9.2014
teeko
teeko

tuolla eilisessä ketjussa suodatin ja napero laittoikin sulle viestiä ja kokemuksia, hyviä sellaisia.

sanoit että "tätä kestänyt muutaman viikon", mutta kyllä mulla käsitys on, että olet miehesi masennuksesta puhunut pidempään? tai sit se on ehkä huokunut rivien välistä, jos et itse ole tiedostanut sanoneesi niin?

mä olen samaa mieltä suodattimen ja naperon ja sun kanssa, että ylä-ja alamäissä eikä masennuksen takia kannata erota, mutta kannattaa myös silti pidemmällä aikavälillä miettiä sitä, että jos mies ei suostu hoitoon, ei näe itsessään mitään vikaa? eihän siitä masennuksestakaan, etenkään vaikeasta sellaisesta noin vaan toivuta.

vaikea sanoa mitä itse tekisin, ehkä sanoisin kavereillekkin ja kaikille läheisille asiasta niin että jokainen vois miehen kanssa jutella ja kun mies huomaa ettei se ole vain se yksi "ärsyttävä ämmä" (puoliso ja hänen mielipiteet on toisinaan helpoimmin sivuutettavissa) vaan yks sun toinen joka on sitä mieltä ettei ole kunnossa, niin ehkä se ajatus lähtis muhimaan ja hakisi apua.

koska kuten sanoit, sulla on myös poika joka täytyy ottaa huomioon. vielä hän ei täysin tajua mitä tapahtuu, mut vuosi pari ja jos mies ei hoida masennustaan ja se vain pahenee, niin se on inhottava tilanne pojallekkin. Enkä nyt sano että parin viikon tai kuukauden takia pitäisi vielä eroa miettiä, mutta ei se parisuhde voi vuodesta toiseen pelkkää vastoinkäymistäkään olla, etenkin jos se johtuu toisen sairaudesta, jota toinen ei tunnusta saatikka hoida. sama juttu se on esim. alkoholismissakin.

27.9.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...