Tiskikonegallup :)

Nyt ruvettiin sitten kyselemään :D Huuhdotko astiat ennen kuin laitat koneeseen? Koska... Iltasanomat tänään: jopa 95 prosenttia astianpesukoneen omistajista huuhtelee likaiset astiat ennen niiden koneeseen laittoa. Suurin osa astianpesukoneiden valmistajista pitää tätä kuitenkin vääränä menettelytapana. - Valmistajat testaavat koneitaan astioilla, joita ei ole huuhdeltu. Ja lopputulos on parempi, Grundigin markkinointivastaava Kjetil Mikkelborg kertoo. Hänen mukaansa astianpesukoneissa on itse itsensä puhdistavia suodattimia, jotka varmistavat ruokajäämien poistumisen koneesta. Vain suurimmat tähteet, kuten myöskin kananluut ja kalojen ruodot, on tarpeen heittää biojätteisiin. Astianpesukoneet pystyvät myös tunnistamaan astioiden likaisuuden automaattisesti ja optimoimaan toimintansa sen mukaan. Mikkelborg katsoo, että lautasten huuhteleminen ennen astianpesukoneeseen laittoa olisikin vain suurta energiantuhlausta. - Nykyiset astianpesukoneet käyttävät huuhtelemiseen vain nelisen litraa vettä. Se on pieni määrä verrattuna siihen, mitä kuluu, jos huuhtelet lautasia juoksevan veden alla, hän toteaa.

26.9.2014
riu
riu

Riippuu meillä astioista. Me harvemmin jätetään astioita altaaseen likoamaan koko päiväksi, koska melkein aina laitetaan kaikki käytetyt astiat suoraan koneeseen. JOLLEI aamulla ole kiire johonkin. Silloin yleensä aamulla jää astiat altaaseen ja laitan ne koneeseen sitten, kun syödään esim.päiväruokaa. 

Jos astiat on suunnilleen puhtaita, eli lautasella ei ole puolta puuroa vaan on kaavittu, niin kyllä ne meillä menee koneeseen ILMAN huuhtelua. Jos niissä kuitenkin on puolet puurosta ja vaikka perunan kuoret reunassa, niin kyllä mä ne roskiin kaapasen. Eli aivan likaisina ne ei koskaan mene. Ja tarkemmin kun mietin, niin huuhdellaan vain astiat, jotka alkaisi koneessa koko päivän oltuaan haisemaan. Eli just vaikka astiat joissa on ollut kalaa tai sipulia ym.

27.9.2014
carata
carata

maarua. mie pelkäsin entisen duunini takia vanhoja pesukoneita.  ehdin työn puolesta nykerrellä vuosittain parin sadan vesivahinkotyömaan kanssa, ja paljon meni keittiötiä uusiksi nimenomaan pesukoneiden vuoksi.  ja kun se vanha sitten levisi (onneksi jätti vedet sisään), päätin että uusi kone on aina sitten uusi jotta vakuutus korvaa mikäli jotain käy. mutta säälittihän se, vanha pesi sata kertaa paremmin kuin nuo uudet mukamas a-luokan:O

26.9.2014
Blanco
Blanco

mun sodanaikaset vanhat luuskat pesi täydellisen puhtaiksi vaikken koskaan mitään huuhdellu.  astiat tuli pesusta kiiltavinä ja KUIVINA.   sitten se vanhuuttaan levisi ja ostettiin uusi.  

paska mikä paska.  astiat sai huuhdeltuinakin pestä kolmesti jonka jälkeen kuurasin vielä käsin.  ja oiski ees ollu jotain pinttyneitä kattiloita, mutta ihan mehumukeista lähtien:O   no siinä kävi takuukorjaaja pari kertaa, kunnes sekin levisi puolentoistavuoden iässä. nyt on jälleen uusi.  tämä toimii ihan ok, ei vedä vertoja vanhoille koneille, mutta 95% puhtaina  tullee astiat.  mutta tämän kanssa pitää kyl pahimmat huuhdella.  et ei riitä että pesee pesukoneen ja tiivisteet ynnä muut sihvilät kerran viikossa.

26.9.2014
Blanco
Blanco

Huuhtelen myös kun inhottaa sellaiset kuivuneet rönät mitä niihin jää :D isännällekkin motkotan siitä ku se jättää ne tosi likasiks ku laittaa koneeseen :O totean aina et ei siinä oo harjoja, huuhtele! :D

26.9.2014
ihqui
ihqui

Huuhtelen,koska itsellä kanssa kokemusta että kaikki kuivat ei lähde koneessa,vaikka laittais uudestaan ja sitten saa rapsutella ja liottaa ennen kuin lähtee irti..

Yleensä teen sen samaan tyyliin kuin ninnup,eli lautaset ja kattilat yms. Kulhot laitan lavuaariin ja sinne sitten aterimet yms. Ja niihin valuu vesi samalla kun huuhtasee mukit ja kastelee ja putsaa tiskirättiä kun pyyhkii pöydät..

Mutta mikäli kone on sen verran täys että laitan sen päälle niin niitä "viimeisen" ruokailun astioita en huuhdo paitsi isoimmat tähteet kaavin kompostiin..

meillä kone on pari vuotta vanha ja juuri korjattiin,en tiiä missä lopulta oli vika,mutta korjaukseen kun soitin ja sanoin mitä vika koodia näyttää,niin käski pyyhkiin rätillä jotain anturia,koska se kuulemma on yleistä että siihen jää niin paljon sakkaa,että luulee olevansa tukossa tai jotain.. No meillä se ei auttanut,mutta varmaan niillä jotka ei huuhdo astioita tuo kyseinen anturi tekee tuon ;)

26.9.2014
Vipe
Vipe

Kyllä huuhtasen, mieluusti tuoreeltaan ettei jää mitään kökköjä kuivumaan. Täälläkin ällöttää altaassa lilluvat astiat.

Isäntä ei juuri huuhtele ja aina on sit likaisia astioita ja oikein kunnolla tiukassa olevia jämiä joita saa hinkata puoli vuotta, että irtoo.

Mut se tunkeekin koneen niin täyteen ku saa. Kait ne astiat peseytyis paremmin jos laittais väljästi ja vaan kaksi kolmasosaa tai puolet siitä mitä isäntä sinne tunkee.

26.9.2014
misukka
misukka

sekä että, riippuu astiasta ja ajankohdasta.

esim puuro ja murokulhot huuhdon, kun ne tarttuu aika kivasti kiinni eikä lähde konepesussa jos on kuivahtanu. samoin joskus ruokalautasia jos ne näyttää siltä et tarvii sitä.

jos kone on tyhjä, ni huuhtasen yleensä astiat ennen sinne laittoa ettei ruoka kuivu kiinni, kun kone ei välttämättä joka päivä ole päällä. jos se taas on sen verran täynnä, et menee sen päivän aikana päälle, ni sit en huuhtele.

26.9.2014
Mummy83
Mummy83

ei meillä jää astiat likaiseksi koskaan, mutta se voi olla että niihin kuivuneisiin tosiaan käytän sitä tiskikoneen huuhtelua. Ja valehtelinhan mie vähän, uunivuuat liotan ja otan enimmät pois, se kerma ainakii tahtoo jäähä sen vuuan reunoihin :)

Ninnup miusta ei oo mitään ällömpää ku lavuaarissa tuolleen lilluvat astiat, hirvee homma oli kouluttaa isimies ettei se jätä niitä silleen :D

26.9.2014
riu
riu

huuhdon melkeinpä aina. Niin oon aina tehny ja tuun tekemään kun en voi sietää jos niihin jää jotain. n esim. anoppi ei Huuhtele ja niillä on usein astiat likaisia v pesun jälkeen

26.9.2014
teeko
teeko

Mie en koskaan huuhtele. Jos astiat tarvii huuhtelua (ovat vaikka jostakin kumman syystä päässy kuivahtamaan ;) ) oon mie käyttänyt sitä tiskikoneen huuhteluohjelmaa joka vie varmasti vähemmän vettä ku juokseva hana.

Ihanaa olla oikeessa :D

26.9.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...