Nyt meni hermot ja sen kyllä huomaa..!

valmistuin aikanaan talonrakentajaksi koulun historian ensimmäisenä naisena kyseisellä linjalla, ostin ja remppasin nykyisen torppani lattiasta kattoon vain parikymppisenä.  pari vuotta myöhemmin rupesin kertaheitolla neljän lapsen äitipuoleksi.  nyt on kaksi omaakin lasta pykätty maailmaan ja kolme kirjaa julkaistu.  uusi ala opiskeltu. olen saanut paljon aikaan nuorella iällä selvinnyt vaikeistakin paikoista. MUTTA.   se jumalan luoma kirous iski tänäänkin kokatessa. ensin lensi roskiin epämääräinen valkoinen paakkukasa. seuraavaksi lensi viemäriin tiskivettä erehdyttävästi muistuttava liuos ja mun oli taas turvauduttava kaupan valmisjauheeseen. mikä piru siinä ruskeakastikkeessa on niin vaikeeta etten mie kymmenenkään vuoden harjottelun jälkeen sitä kykene tekemään?? mikä, mikä?   ei juma..!  siis kaikesta muusta on selvitty, mutta RUSKEAKASTIKE:DD siis ruskeakastike! nyt nousee savu niin korvista että loppuu kohta ruoanlaitto kokonaan ja ruvetaan syömään pelkkää paahtoleipää joitten paahtaminenkin paahtimessa jää miehen hoidettavaksi. en ala mitään!

25.9.2014
Blanco
Blanco

Mä kattelin tänään taas kateellisena kun anoppi teki ruskeakaatiketta.. Se on kyllä tosi notkeaa :D siis klimppejä ei tuu kun laittaa jauhot niin et Sekoittaa koko ajan ja hirveää kyytiä. Ja niitä jauhoja pitää sillai sirotella siihen rasvaan. Sit vettä tulee tosi paljon eli ei yhtään voi verrata rakentamiseen :) koska musta laasteihin voi aina laittaa liikaa vettä tosi helposti :D jos vettä tulee liikaa niin sitä voi siinä haihduttaa pois. messingin väristä oli tuo rasva-jauhoseos kun anoppi lykkäs vedet pannuun ja sit lihaliemikuution perään. Tällä kertaa ei maustamut muuten

28.9.2014
teeko
teeko

mä niin muistan, kuinka kateellinen olin 16vuotiaana samanikäselle kaverilleni joka teki niin hyvää ruskeaa kastiketta.  Yritti se opettaa mua kädestä pitäen ja kokkikoulunkin oon käyny mutta tuota en osaa tehdä vieläkään, en edes knorrin valmis jauhe ruskekastiketta :D

28.9.2014
Paula265
Paula265

teeko, ei oo totta:D!

okei, miltä siis ruskeakastikkeen pitäisi muistuttaa?  hyvin notkeaa saumauslaastia? juma..  ehkä tää onkin raksanaisten kirous:D

26.9.2014
Blanco
Blanco

Hehhei! Olisko tää nyt joku talonrakentajanaisten kirous vaan!
Meinaa täälläon kans selvitty kaikesta mahdollisesta miten elämä voi vaan koetella.
Ja tietty on talonrakentajaksi opiskeltu. Ruokaa opittu laittamaan mutta. . Se ruskeakastike ei onnistu. .
Tosin mä opin pullataikinaa tekemään sitä kautta kun koulussa opettaja aina sanoi että siitä muurauslaastista pitää tulla samanlaista kuin pullataikinasta.. Opin ensi sen laastin tekemääm. ..

26.9.2014
teeko
teeko

musta tuntuu että taidan varmaan luopua kokonaan yrityksistäni tuohon ruskeakastikkeeseen:D  ehkä mie opettelen jonkun muun kastikeen.  sienikastikkeen opin viime viikolla ja siitä tuli jopa syötävää;)

26.9.2014
Blanco
Blanco

Meillä ei ole syöty juuri ikinä ruskeaakastiketta. Mä en tykkää. Mies tykkää ja joskus tekee, mutta koska valitan hajusta ja siitä poltetusta rasva/jauhosta, niin ei ole tehnyt. Ollaan tyydytty tekemään Knorrin kermakastiketta. Se on ihan kelpo tavaraa.

25.9.2014
carata
carata

Mäkään en hanskaa ruskeaa kastiketta. Tai ylipäänsä mitään soosia johon pitää olla ensin jauhot ja siihen lisätään vesi. Ei tuu mitään. Koskaan.

Ruskeassa kastikkeessa mulla aina jauhot kärventyy ja sit siitä tulee klimppi. Joten unohdan sen homman ihan suosiolla.

Keksin sit jotain muuta tilalle :D

25.9.2014
misukka
misukka

I feel ya. Mun ketutusta nostaa sr, että mä oon joskus yläasteella handlannut sen teon, mutta viimeiset 12v ku omillani asunu, ni en ikinä. Ja tosiaan ihan sama millä koostumuksella, se maistuu aina vaan ja ikuisesti vedeltä, mihin tulee satunnaisesti jauhoklimppi mukaan.

oon luovuttanut ja käytän niitä pussijuttuja.

25.9.2014
Mummy83
Mummy83

oon kokeillu juoksevaa rasvaa ja perusvoita ja margariinia ja herra ties mitä. ja oon kokeillu sillai et sitä on paljon ja sit vähän vähemmän. ja oon saanu seoksista siis vaikka minkä värisiä. ihan läpinäkyvästä liisteristä mustaan ja jopa oranssiin. mutta sen ainoankin kerran kun väri ja koostumus täsmäsi, niin seos maistui silti aivan sukalta.

25.9.2014
Blanco
Blanco

Mäkin mietin onko sulla voita tarpeeksi paljon sielä pannulla ja oliko voi rusehtavaa kun lisäsit jauhot ja paistoitko tarpeeksi kauan jauhoja sielä rasvassa, ennen veden lisäämistä.

25.9.2014
Lora91
Lora91
1 year, 7-month-old toddler

viimesin yritys kesti mulla puol tuntia. kai siinä jo luulisi jauhojen ruskistuvan:O?

mää oon niin hermot riekaleina ton kans, et ihan naurattaa miten joku niinkin pieni ja simppeli asia kuin ruskeakastike voi syöstä mut aivan järkyttävään ketutukseen:DD

25.9.2014
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...