Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

onko kellään kokemusta??

Onko kenellekkään tuttu ehkäisymuoto Ehkäisyinjektio? Alko kiinnostaa kun 3kk välein ja ei oisi noita pillereitten ottoja ja hinta oli n. 8 euroa ruisku ja se 4 kerta vuodessa. Ei paha ja käy imettäessä. Mutta mitä mieltä te olette tästä??

22.9.2014
nki91
nki91

Katsoin tuon siis vielä netistä. Tuossa kaikki miinukset. Ja tuo miksi tuossa lukee, että mahdolliset haittavaikutukset kestää 3kk, niin sillä tarkoitetaan, että aina uuden piikin jälkeen alkaa tuo uusi 3kk jolloin jotain voi ilmetä. Eli ei niin, että 3kk olis vain oireita ja sitten loput aikaa ei ois. Mutta varmaan kokeilemalla selviää, että sopiiko tuo.

23.9.2014
carata
carata

Ehkäisyinjektion haittapuolina voidaan pitää sitä että joka 3:n kuukauden välein täytyy käydä terveydenhoitajan luona pistettävänä. Kun haluaa lopettaa ehkäisyn käytön hedelmällisyys saattaa palautua viiveellä. Hedelmällisyys palautuu keskimäärin 10 kuukauden (vaihteluväli 4-31 kk) kuluttua lääkkeen käytön lopettamisesta. Mahdolliset haittavaikutukset kestävät 3 kuukautta, eikä käyttöä voi lopettaa samalla tavalla kuin vaikka e-pillereiden käyttöä. Ehkäisyinjektion haittavaikutuksia ovat mm. päänsärky, mielialan vaihtelut, painon nouseminen, vuotohäiriöt, kuumat aallot, huimaus, seksuaalinen haluttomuus ja yleinen väsymys. Kuukautiset saattavat olla myös epäsäännölliset ehkäisyinjektiota käytettäessä. Ehkäisyinjektio ei myöskään sovellu pitkään käyttöön sillä yli 2 vuotta ehkäisyinjektiota käyttäneiden naisten osteoporoosiriski lisääntyy.

23.9.2014
carata
carata

En oo kuullutkaan ja olisin voinu itekin miettiä mut jos samat oireet kun pillereissä ni höh!

Kannattaahan sitä kokeilla jos mieli tekee.

Yks piikki 3kk välein ni kyllä sen kestää, oothan sä kaks lastakin synnyttänyt. Ite kans pelkään piikkejä yli kaiken mut aattelen aina et no oon mä synnyttänytkin et ei yks piikki mua tapa :D

23.9.2014
mammae11
mammae11

Kiitti carata vastauksesta. :)

22.9.2014
nki91
nki91

Voishan tota kokeilla :) että onko miun juttu.

22.9.2014
nki91
nki91

Kolmen kuukauden välein tosiaan käynti terveydenhoitajan luona, pisto ihon alle joko reiteen/käsivarteen, yhden ruiskun hinta n.8€. Vähentää hieman kuukautisvuotoa. Ehkäisyltä "melko varma", koska estää ovulaation ja paksuuntaa kohdun limakalvoa. Jos haluaa joskus lapsia, voi lopettamisen jälkeen mennä vuosikin, että hedelmällisyys palautuu.
Haittavaikutukset samoja kuin e-pillereissä, eli päänsärky/lihominen/mielialavaihtelut/haluttomuus jne. Kaikki kuitenkin tapauskohtaista.

22.9.2014
carata
carata

Ainut vain huonopuoli on et mulla on piikkikammo. :/

22.9.2014
nki91
nki91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...