Onko tää vaan joku vaihe raskauden aikana? Ukko käy hermoille..

Ennen raskautta meillä meni ihan hyvin. Nyt tuntuu että tuo jatkuvasti jotenkin alentaa mua yms. Mikään ei mene perille. Ei välttämättä vastaa mulle mitään, ei kuule mitään, syyttää mua kaikesta maan ja taivaan väliltä. Esim.Aamulla antoi esikoiselle esim PULLAA heti aamupalaksi, sanoin sille että tosi kiva kun mä oon tapellut sen kanssa nyt kun oon ollut kotona että kunnon aamupala pitää syyä (meidän esikoisella ongelmia siis syömisen kanssa) ja miehen tiuskasee että oisit sanonut ajoissa. Mun vika että ukko ei tajua että lapsen on syötävä kunnon aamupala???? Ja näitä tulee koko ajan. Mitään se ei siivoa, kaikki saa sanoa sen 100krt. Mä raadan kotona ja hoidan lasta samalla eikä tuo ukko tajua edes aina kiittää. Silti se haluaa kiitosta joka ikisestä asiasta! Ja jos en kiitä tai kehu maasta taivaisiin oon kiittämätön. Sitten se olettaa (harvoin tekee mitään oma.aloitteisesti ja sille saa aina sanoa että teetkö ton ja ton sen 100krt) että pyytäisin sitä tekemään aina kaiken. Ei saa suoraan sanoa, se loukkaa..argh. Muilla tämmöistä?

20.9.2014
napero24
napero24

Hienoa napero et saitte sovittua.

Meillä tuntuu et miehen irtiotto arjesta aiheutti vaan lisää harmia. Nyt on krapulassa ja möksähtelee ihan älyvapaista jutuista.

Noh ehkä se arki tuo taas jären tähänkin touhuun.

21.9.2014
mammae11
mammae11

Maarua: Ei hätää, ei mun mies oo noin paha miltä sain sen kuulostaa:D Kaikissa on huonoja puolia, pitää vaan muistaa kattoa välillä peiliinkin :) Ja löytää se oma rakas kenen huonoja puolia haluaa myös jakaa eikä vaan niitä hyviä :) On tuo mun mies kyllä aika ihanakin välillä :P Sitä saa vaan toisen kuulostaa niin pahalta kun luettelee yhteen ja samaan kaikki huonot puolet ilman hyviä :)

Ja kuten tekstistä voi päätellä niin ollaan jo sovittu :)

21.9.2014
napero24
napero24

lakkaa tuntematta syyllisyyttä siitä et pyydät jotain ja jos toinen vähän mukisee vastaan, ni kylmästi vaan olet välittämättä. mun mies oli kans jossain vaiheessa tuollainen et nupisi eaim. siitä ylösnousemisesta, vaikka oli sovittu. Sit jos herkästi ite syyllistyy siitä ja "no anna olla, kyl mä nousen" niin toinen jatkaa sitä. Mut kun ei anna periksi eikä ole huomaavinaan että toinen jupisee, niin ajan kanssa se lopettaa sen jupinan.

tuohon yhdessä tekemiseen en ole vielä löytäny muuta keinoa kuin hyväksyä. Mun mies ei ole mikään touhuaja, ei sitä kiinnosta lähteä markkinoille tai lapsitapahtumiin, inhoaa uimista eikä tykkää talvella ulkoilusta. Ajattelen sit et ne on sen menetyksiä. Olen yksin tehnyt tytön kanssa vaikka mitä. Ei mua vaan kiinnosta enää joka kerta erikseen anella toista mukaan ja tietää sen. Ja tietää myös mistä kaikesta jää paitsi, mut katukoon sitten vanhana. Totta kai se ketuttaa ja rankasti välillä kuten nyt ku täytyy "sinkkuäitinä" käydä vauvauinnissa eikä mulla ole edes isovanhempia tai semmoisia kavereita jotka lähtis mukaan ja olen ainut yksinäinen siellä, mut noh, mies se menettää siinäkin.

Noihin omiin kuvioihin, ni mä olen oman miehen kans kokenu toimivaksi sen, et selitän sille MIKSI. tarvittaessa netistä taustatukea hakien miksi puolivuotiaalle ei syötetä jätskiä, miksi vauvoilla rytmit on tärkeitä, mikä seuraus sillä on, jos lapsi syö pullaa aamupalaksi joka aamu. Näin se menee paremmin perille ku motkotus siitä et miksi sä annat pullaa tai etkö sä tajua ettei nyt voi syödä tai nukkua tmv.

Helposti sitä ottaa kanaemon roolin itse, etenkin nyt kun on kotiäitinä, joten miehen on "helppo" passivoitua etenkin jos se pienellä nurinalla onnistuu. Täytyis itekki osata ylläpitää sitä tasapuolisuutta ja -vertaisuutta kohtelemalla toista sillä tavoin ja "pakottamalla" tekemään oma osuus eikä itse aina uhrautua, vaikka tekiskin sen paremmin ja nopeammin ;)

20.9.2014
Mummy83
Mummy83

Meillä ukolle jos antaa omaa aikaa niin se lähtee RC-auton ja termarin kanssa ja on yötä myöten sillä ajelemassa jossain. Tai sit ajelee tai jotain muuta.

Mä vähän avauduin juuri miehelle. Pyysi anteeksi mut saa nähä johtiko mihinkään.

20.9.2014
mammae11
mammae11

Ei toimi meilläkään misukan keino. Kokeiltu on mies vaan nauttii kun ei ole kun omaa aikaa.

20.9.2014
alexsandra
alexsandra
10-month-old baby

Kokeiltu on misukka..Ei toimi meillä. Anteeks tuo sentään tajuaa pyytää kunhan on rauhoittunut. Mutta se on yleensä aina minä joka yrittää selvittää asioita niin ku nytkin. Mies vaan luovuttaa.

Silloin kun mä kävin töissä ja mies oli kotona, niin mä yritin aina olla koko loppuillan lapsen kanssa ja koko vlopun. Siivoon, käydään ulkona yms nyt kun oon kotona. Miehelle oli silloin suuri saavutus jos oli saanut mun 8h työpäivän aikana tiskit tyhjennettyä..Sit sanoo että oon kiittämätön kun ei kelvanut mulle.

20.9.2014
napero24
napero24

Ihan ku toi meiän isännys muutama vuosi sitten...

Mä olen varmaan muutamaanki ketjuun tän kirjottanu, että meillä isäntä heräsi siihen, kun mä en enää naputtanu sille vaan tein vaan ite. Ja kun lopulta kysy, et miks en herättäny sitä esmes aamulla olee lapsen/lasten kans ku oli luvannu ne hoitaa ni vastasin etten jaksanu sitä kiukuttelua mikä siitä herättämisestä olis syntyny, eikä olis kuitenkaan hoitanu niitä asioita mitä lupas. Kerroin, että koin kuitenkin kevyemmäksi hoitaa kaiken itse vaikka olin kuoleman väsynyt kuin olisin kuunnellu sitä sen valitusta.

Se jotenki avas sen silmät kun tajusi etten mä luottanu siihen ja sen lupauksiin...

Tosi kurjaa, että monet miehet on tollasia. Useammin saisi olla sellaisia helmiä kuin esim. Maarulla on.

20.9.2014
misukka
misukka

Siis ihan kun omasta miehestään lukisi. Minä olen lasten 1,5v ja 4v kanssa kotona ja mies käy töissä 8-16. Loppuajan istuu koneella netissä ja pelaten 1h päivästä leikkii lasten kanssa. Eli pahimmillaan istuu tai makaa lastenhuonessa ja näprää kännykkää. Vkl mä haluaisin tehdä jotakin porukalla mutta on tuhlausta kun toinen(eli mies) voi jäädä kotiinkin. Vkl aamut nukkuu univelkaa pois. Jonka saa aikaan pelaamalla öisin mutta on toki tärkeämpää kuin minun univelkani joka valvoo kahden huonosti nukkuvan lapsen kanssa.

Ainoa kotityö minkä hoitaa on ruohonleikkuu ja roskien vienti sekä tiskaus silloin tällöin. Kiitosta ei kuule koskaan mutta valitusta sitäkin enemmän. Paras esimerkki musta on kun saan haukut kun pyydän sukkia pyykkiin kun olen siivonnut ja pessyt lattiat. Siitä on niin paljon vaivaa ottaa ne likaiset sukat jalasta.

Mä en ymmärrä miten tää on tälläiseksi mennyt tai näinhän se on aina ollut mutta toivoisi vaan vähän enemmän kiinnostusta mieheltä perhettään kohtaan. Mulla on huono omatunto monesti just siitä että odotan esim ma aamua että mies menee välillä töihin. Lapsia tässä säälii kun isi ei koskaan ehdi eikä jaksa.

20.9.2014
alexsandra
alexsandra
10-month-old baby

Mä tiedän tuon tunteen! Hyvin sanottu tuo "Paljon on kivaa mut sitten kun menee huonosti ni myös menee."

Mua niin vaan ärsyttää ja loukkaa tuo nyt. Hyvin tietää etten oo ainoa sitten tän saman ongelman kanssa.. Todella alentavaa Mammae tuo että toinen valvoo ja sun pitää kuitenkin herätä herättämään pikkuista..:(

20.9.2014
napero24
napero24

Ei välitä. Sillä ne hermot kestää.

Yleensä kyllä on viikonloppuisin meiän kanssa ja touhutaan mut nyt on taas tosi väsynyt kun kuorsannu yön, toki valvo puoleen yöhön, kun minä herättelin vauvaa 2h välein.

Paljon on kivaa mut sitten kun menee huonosti ni myös menee.

20.9.2014
mammae11
mammae11

Joo mies heräs lasten kanssa. Eli laitto piiretyt pyörimään ja istuu koneella tai räplää puhelinta.

Meillä on niin samanlaista. Mies kun on viikot töissä ni meillä on rytmit ja ulkoillaan jne. Mut vkl kun toivois et toinen lähtis ulkoilee meiän kanssa ni ei. Koneella istuu tai terassilla tupakilla.

Mä oon aina vastuussa kaikesta ja mies vaan möllöttää. Nyt oon koko aamupäivän siivonnu niiden sotkuja ja hoitanu lapset kun mies on koneella. Selaa nettiautoa mitä todellakaan ei tarttis ees tehä.

20.9.2014
mammae11
mammae11

Näyttää tää sama mies olevan aika kiireinen :D

Miten teidän hermot kestää? Tuntuu oikeesti välillä et on helpompi olla kun se ei oo kotona..

20.9.2014
napero24
napero24

Onks teillä mun mies siellä? :'D

20.9.2014
tuvitus
tuvitus

Niinpä! Mutta ei, sitä oma-aikaa pitää olla joka YÖ! Sit kun herää pojan kanssa tai muuten vaan on, niin yleensö laittaa piirrettyjä pyörimään. Nice. Mä oon yrittänyt saada sille hyvät ruoka-ajat,maistamaan enemmän kaikkea, kuria, vähemmän tvtä ja kaikki kumoutuu kun mies tulee kotiin. Pyys joo anteeks siitä, mutta sama jatkuu. Juttelin äskön sen kanssa, sanoin mikä mua ärsyttää ja loukkaa. No se sano mulle että mä valitan liikaa, öö joo kai mä valitan kun mitään ei tee ja samoista asioista on saanut 5vuotta sanoa. 

Teen mäki väärin asioita ja loukkaan sitä tiedän sen. Siitä ei voi välttyä parisuhteessa.

Jokos sun mies on hereillä Mammae? Mä tulin olkkariin itkee ja toinen jä nukkuu..Sanoo varmaan ettei huomanut vaikka itkin jo makuuhuoneessa..

20.9.2014
napero24
napero24

Kyllä! Meillä ihan samanlaista. Valvoo yli puolen yön ja lupailee herätä lasten kanssa. Sitten aamulla kun sitä potkii ylös lähtee ovet paukkuen ja raivoaa lapsille. Olipa kiva jäädä nukkumaan.

Sit valittaa et on aina väsyny. Vittu nukkuis.

20.9.2014
mammae11
mammae11

:D Onkohan? :D

Sit se valvoo aina ja on väsynyt koko päivän ja jos jonnekin pitäis lähteä niin ei jaksa valivali. Ja aina hidastelee. Sitten kun sanon mikä mua loukkaa niin mä vaan valitin ja "kiitos taas tästä" ja kaikki on taas mun vika..

20.9.2014
napero24
napero24

Onko sulla mun mies siellä??? :D

Ihan kun meiän isimies. Siis kaikesta valittaa ja mussuttaa. Sit jos teen niin ei huomaa että oon tehny. Sit ite vaatii ja vaikka mitä mut ite ei noudata sitä.

20.9.2014
mammae11
mammae11

Kyllä helpotti vähän edes kun sai purkaa pahaa mieltä..

20.9.2014
napero24
napero24
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...