Halpoja, mutta maukkaita ruokia?

Mitäs niitä on? Mahdollosimman halpoja. Saatiin asunto, niin rahaa alkaa nyt menee enemmän joka kuukaus. Ihan niitä perusruokiakim voi ehdotella. Pohjoismaalainen ruoka ei kuitenkaan ole tuttua, olen siis syönyt mutten itse laittanut. Mitä ruokia te yleensä teette kotona?

17.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

eikai noi lasagnekastikkeet niin kallis oo tehä? tarjouksesta juustoa tai valmiiks raastettua juustoa ja loput siitäki voi sitten laittaa pakkaseen. Välillä laitan vaan juuston ja maidon sinne tomaattikastikkeen joukkoon jollen jaksa tehä valkokastiketta.:D Joskus käytän tomaattimurskaa mut jos ei oo niin pilkon tomaatteja ja paistan pannulla vaikka sen jauhelihan kanssa ja lisään ketsuppia ja vettä.

28.9.2014
Paula265
Paula265

Pitsasta en ole varma, että minkä hintaiseksi tulee, kun itse tekee.

Riippuu varmaan täyteyhdistelmistä.

Pitsaidea mulle tuli siitä, kun meidän 7-vuotias teki PikkuKokki-kerhossa pitsaa, ja toi kotiinkin palan.

23.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Lasagnen mä teen niin, että jauheliha pannulle sipulin kanssa, mausteet perään ja lopuksi purkki tomaattimurskaa ja joskus ketsuppiakin. Jos tehdään meille aikuisille saattaa mukaan mennä jalopenojakin, mutta jos lapset syö, niin silloin ei niitä laiteta. Valkokastikkeen teen sulattamalla kattilassa voita, kun voi on sulanut, lisään maitoa vähän. Siihen sekoita n.1dl vehnäjauhoja. Kun olen saanut sen tasaiseksi lisään loput maidot. Yleensä teen 1l kastikkeen. Kastikkeeseen sulatan myös juustoraasteen, osan jätän päälliseen. Joskus laitan väleihin kasviksia, jotain höyrytettyjä, mutta harvemmin. 

Hyvä ohje on ainakin se, mikä on lasagnelevyjen paketissa. Mä olen ostanut sitä punavihreää, oisko myllynparas? Kamalan kallis se ei ole, jos miettii annoshintaa. Lasagneakin kun syö usein muutaman päivän. Ja osan voi laittaa pakkaseen, jottei kyllästy, jos haluaa tehdä jo seuraavana päivänä toisen ruoan.

22.9.2014
carata
carata

Kiitti vinkeistä! Noi keitotkin on vielä vähäkalorisiaki. Teettekö lasagnen valmiskastikkeista? Kun reseptit mitä mä olen katsonut vaikuttaa aika kalliilta, jos kaiken tekis itse alusta alkaen. Voiko muuten tota uunimakkaraa tehdä nakeista? Kun me ei oikein makkaraa syödä.

22.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Ja noi broilerin fileesuikaleethan on aika edukkaita tarjouksessa. Jauhelihan sijasta vaikka lasagnee tms.

22.9.2014
Paula265
Paula265

Pinaattikeitto. Maito+jauho+suola+pakastepinaatti:D mulla on aina pakastepinaattia, koska tuo on niin nopeeta ja helppoa tehä. (Tosin tota pinaattikeiton syömiseen piti vähän totuttautua, kun ei aina oo kuulunu lempiruokiin.) Ja sit sitä voi tietty laittaa melkee mihin vaan.

22.9.2014
Paula265
Paula265

Kannattaa katsoa, mitä ruoka-aineita on kotona.

Jos on vaikka perunaa ja juureksia/kasviksia. Ostaa nakkipaketin, ja tekee esim. nakkikeiton.

21.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

kaali on nyt superhalpaa, että siitä saa tehtyy laatikkoa, pataa, kääryleitä, keittoo... Ja kaalipataakin kun tekee ison satsin niin loput voi pakastaa, ja on melkein parempaa sitten uudella syöntikerralla :)

Perunalaatikko on edullista arkiruokaa, nyt on lohi tarjouksessa mammuteilla ja siitä kun ostaa ison fileen niin voi leikata annospalat kerran paistettavaksi ja lopun voi kuutioida pakkaseen keittoa varten. Lihasuikaleet on edullisia ja niistä tulee kivasti erilaisia kastikkeita ja pataruokia. Broilerinkin jos ostaa koipina ja kypsentää, niin tähelihasta voi tehä hyvin vaikka kastiketta kun riipii pieneksi.

Ja tietty kun hyödyntää päiväystuotteita ja ostaa ruokaa pakkaseen niin säästyy ihmeesti rahaa :)

18.9.2014
riu
riu

Siis olipas sekava viesti, kun puhelimella näppäilin. Eikä vissiin tullut edes kokonaan. Eineksiä ei kannata ostaa, ne ovat kalliita.

17.9.2014
carata
carata

Perus ruokia meillä on keitot (kasvissose, jauheliha, makkara, broileri, pinaatti), laatikkoruuat taas makaronilaatikko ja lasagne. Pannulla ja kattiloilla lihapullat ja muusi, kana ja riisi. Muita hyviä kaikki kauden tuotteista tehdyt, eli esim.kaalilaatikko.

17.9.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...