Turvaistuimista

Tässä nyt aloin pohtimaan turvavyöistuimen hankintaa, niin tuli mieleeni että mitäs väliä sillä onkaan että sellanen istuin olisi käytetty kun sehän tulee auton turvavöillä se kiinnitys, kun kaukalon oon aina halunnut ostaa uutena kun siinä on ne omat valjaat ja sellaisen toisen turvaistuimen uutena myös missä on valjaat mukana, mut nyt ois hakusessa tosin tuo turvavyöistuin niin mikskäs se nyt käytössä menis??

17.9.2014
Lintu4
Lintu4

Kyllä mä sellaisen uskailtaisin käytettynä ostaa. Jos ei tosiaan olis ihan järkyttävän vanha ja risa. Mutta ei ne kamalan kalliita kaupassakaan ole. Ajatellen just, että kuinka paljon se vyö voi tehdä sille istuimelle tuhoja kolarissa? Valintoja nämäkin, mutta haluaako ottaa sen riskin, että istuin ei sitten kolarissa jostain syystä suojais?
Ei pelkkä koroke riittäis?

17.9.2014
carata
carata

Ajattelinkii just, et ei mitään 20 vuotta vanhaa, mallia omat vanhat vanhempien varastosta tms.

Meilläki tuo kuopuksen istuin tarkotettu 9kk-loppu istuinikä eli jotain 9 vuotta.

Mut sitä en kyl siirrä kelleen käyttöön ku se on kuopuksen palvellut. Sit saa mennä jo poistoon.

Esikon istuin on nyt 5 vuotta vanha ja tosi siistissä kunnossa. Sen voisi vielä jollekin uskaltaa luovuttaa tuossa vuoden päästä. Tai ehkä aiemminkin jos tuo rupiaa kovaa tahtia kasvamaan. Ainakin ruokaa menee siihen malliin, että kohta tulee jätkään pituutta.

17.9.2014
misukka
misukka

Juu en kanssa kyllä mitään ikivanhaa ostais mut just joku muutamankin vuoden vanha kävis. Ite kun olin pieni niin ei ees ollu mitään istuimia, tai yks oli sellanen mikä TYÖNNETTIIN penkin väliin :D eli oli vähän niinku koroke et näki vaan paremmin ulos...käytännössä ois varmaan toiminu jonkun heittoistuimen tavoin :D sillon kun ei ollu ees mitään turvavöitä takapenkillä!!! Ja luulis et noi istuimet kestäis sen muovinkin osalta aika pitkään jos osa niistä on tarkotettu just 9kk-6v...ja toi meiän toinen istuin on just tarkotus käyttää varmaan sen 6vuotta jos ei ylikin kun on nyt molemmilla...

17.9.2014
Lintu4
Lintu4

Meillä esikolla on Brio Caro turvavyöistuin. Kieltämättä hiukka vaikea löytää syytä miksi se penkki menisi miksikään jos ei kolaroida. Kolarissa kun voi tulla muoviin murtumia. Kyllä se auton vyö sen verran tiukasti ottaa kuitenkin.

Noissa kun ei niitä törmäyssuojauksia ihan kauheasti ole. Pään tuki kai lähinnä siksi, että ei lapsi nuokahda hölmöön asentoon jos nukahtaa.

Nimimerkillä pelkällä korokkeella istunut ja usein kyljellään takapenkillä kun nukahdin autoon.

Mittään 20 vuotta vanhaa en ehkä ottais, kyllä se muovi alkaa jo hapertua silloin, ainakin jonkin verran.

Mut näkisin, et noissa pienille, alle 3v, tarkoitetuissa on oleellisempaa, että ei ole ikivanha ja on hyväkuntoinen.

17.9.2014
misukka
misukka

Juu me kun ei tosiaan tarvita kun sellainen turvaVYÖistuin niin ei tarvii olla niitä omia vöitä ollenkaan. Meillä on kyllä britaxin multitech, joka menis kans 6v asti, mut se siirtyy pienemmälle niillä omilla vöillä, niin isompi tarvii vaan ton turvavyöistuimen, niin ehkäpä sen siis vois ostaa käytettynäkin. Onhan niissä sit eroja niissä sivutörmäyssuojissa mut noin niinku muuten ei taida haitata et ois käytettykin.

17.9.2014
Lintu4
Lintu4

Mun käsittääkseni niihin ei kolarissa tule mitään, miksi ei vois käyttää, just sen takia, kun tulee kii auton vöillä. Me ostettiin just uutena Britaxin istuin, jossa on istuimen omat vyöt ja sit saa autonkin vöillä. Eli menee n.8kk-6v. Oli Lastenturvassa alennettuna. Hinta oli 159€. Malli oli 2013 vuoden ja saatavana oli täysin mustaa tsi jotain muuta. Me otettiin musta, jotta menee molemmille.

17.9.2014
carata
carata

....

17.9.2014
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...