pesun jälkeen uudet vaatteet nukkaisia

Auttakaa mikä keino on saada pysymään vaatteet ilman nukkaa :( Uudet vaatteet menee nukkaiseksi heti

15.9.2014
julle 95
julle 95

Se huono puoli kuivausrummussa toki on, että kun kuumalla ilmalla kuivattaa vaatteet ni osa kutistuu. Semmoset joista kankaat on ennen ompelua pesty kuumalla, ei kärsi mitenkään. Mut ne jotka ommeltu vaan kasaan ilman kankaiden pesua voi vääntyillä ja kutistua.

15.9.2014
misukka
misukka

En oo huomannu, et kuivausrumpu aiheuttais nukkaantumista. Ainakaan meillä. Melkein vaatteet pysyy parempana kun ei kerry kuitujen väliin irtomöhnää. Ja vähemmän on talossa muutenkin vaatepölyä kun ne päätyy kuivausrummun sihtiin.

Mut se linkous... Ainaki kestoista kuivaliinakankaat meni ihan hirvittäviksi kun erehdyin kerran sinne 1400 kierrokseen tökkäämään. Sen jälkeen kestovaippapyykki oli korkeintaan 800rpm ja pysy paljon parempana.

15.9.2014
misukka
misukka

onko kuivaajalla sit mitään virkaa, jos se nukkauttaa vaatteet?? meillä ei ole ikinä ollut ja o,en haaveillut semmoisesta pari vuotta ja nyt uuden tulokkaan myötä sanoin miehelle et jos veronpalautuksista hankitaan joululahjaksi, mut onko se sit ihan turha, jos vaatteet menee pilalle?

mulla ei nyt ole nukkaantumisongelmaa, vaikka vaatteista suurin osa on H&M, etenkin lasten, pesen yleensä 40min pikapesulla. Sen linkouskierroksista en kyl tiedä, mut kyl saa kuivatella.

15.9.2014
Mummy83
Mummy83

Meillä pesukoneen maksimi linkous on 1400 ja en tosiaan käytä sitä juuri millekkään. Lakanat joskus, mutta harvemmin. Hieman märempi pyykki jää sitäpaitsi kuivaessaan sileämmäksi ja kosteuttaa sisäilmaa, mikä kuivilla keleillä on oikein hyvä. Meillä ainakin nokat vuotaa kaikilla jos on kuiva sisäilma.

15.9.2014
carata
carata

Laita pesukoneesta linkous pienemmille kierroksille.

Joku 1200 kierrosta/minuutissa on ihan murhaa lähes kankaalle kuin kankaalle. Etenkin nykyisille halpiskankaille. Ei ne kestä sitä linkousta.

15.9.2014
misukka
misukka

Rahalla saa... eli kalliimpia vaatteita kun ostaa.... halosella (onkohan valtakunnallinen?) On hyviä esim neuletakkeja. H&m ja esim joku vero Moda on surkeita kertakäyttöisiä kauppoja...

Nukka kone ja patterit on hyvä ostos....

15.9.2014
myrmeli
myrmeli

Pese ne ohjeiden mukaan. Me pestään suurin osa ohjeiden mukaan ja jos ei jakseta katsoa, niin nurin päin ja 40 asteen perus pesu tai sitten pikana lisähuuhtelulla. Ei kuivausrumpua! Ja vain nestemäistä pesuainetta. Valkopyykki aina 60 asteessa. Ja harmaat meilläkin nukkaantuu, etenkin harmaameleeratut(?).

15.9.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...