Keeeskiviikkoa!

Vissiin kai? Miten voi olla taas ihan päivistä sekaisin :D

10.9.2014
riu
riu

Meillä tytölle annetaan ruuan joukossa rypsiöljyä, kuten isoveljille myös annettiin.

Oon jo joitain viikkoja syöttänyt hänelle 1-3-vuotiaitten purkkiruokaa, jossa on enemmän energiaa kuin nuorempien valmisruuissa.

11.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Riu, näköjään Pohjantähdellä vauvavakuutuksen voi ottaa raskausviikolla 17. Ja viimeistään rv 36.

Periaatteessa siis jo ens viikolla voisin hakea. Mut oon aina venyttäny sen mahdollisimman pitkälle kun se täytyy ruveta maksaa siitä hetkestä ku sen ottaa. Tai asettaa voimaan. Eikä noi meidän pirpanat ole olleet kovin aikaisin ulostautuvaa sorttia.

11.9.2014
misukka
misukka

Vauvalle voi hakea mun käsittääkseni vakuutusta jo rv 12 alkaen. Koska meillä kaikilla lapsilla on ollut ja poika ei selvinnyt tuonne rakenne ultraan asti.

10.9.2014
carata
carata

Joo miekii järkytyin ku luin että pekkajamatti teijän tyttö on jo noin iso. En ymmärrä miten ne kerkeekii kasvaa noin noppeesti? :D

Misukan mies jos ei käy neuvoloissa niin meijän isimies ei kokkaa, että ollaan kyllä aika sujut :D Se on vissiin kerran tehny muutakii ku makkaraa ja sillonkii sai olla koko ajan vieressä neuvomassa :D

Vakuutuksista tuli mieleen, eikös se ollu rakenneultran jälkeen kun sitä sai hakea?

10.9.2014
riu
riu

meil oli lähtöpaino pieni, 2,7kg ja tullut kilo kuussa ja nyt "vain" 500g :) mut oli käyttäny vissiin energiat kasvamiseen ku pituutta oli tullut kuukaudessa 3,5cm.

10.9.2014
Mummy83
Mummy83

ohoh PM, hän on kyllä mini, kun meillä oli 6kk neukku tänään ja oli tuo sama 7,5kg, mut vähän vähemmän pituutta, 66,5cm. :)

10.9.2014
Mummy83
Mummy83

Heh, Mummy, meillä on minityttö 10 kk:n neuvolassa paino oli 7,5 kg, pituus oli 71 cm.

Tässä kuussa neuvola.

Meillä muuten tyttö oli isoin lapsista (painavin), kun syntyi.

10.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva kuulla, teeko! :)

Toivottavasti mummyn tyttö uskaltaa ensi kerralla olla rennompi.

Ihanaa kun isännys oli taas tehny ruuan :) Mä heitin ideaa ilmoille, et vois tehdä vähän tuunattua ratatouillea eli lähinnä semmonen kasvispata lihalla höystettynä.

Meillä oli siinä tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, purjoa ja hirvenjauhelihaa. Sit isäntä oli keitelly kaveriksi riisiä ni olipa hyvää.

Nyt sit kuopus kiukkuaa. Voi tuota kolmevuotiaan uhmaa. Kun haluaa niin kovasti kaikenlaista ja samaan aikaan ei sitten yhtään. Noh, tätä tämä on...

Haukotus. Väsyttää taas.

10.9.2014
misukka
misukka

Hitsi! Tänään on hyvä päivä! ! Ihanat ultrat♥ me herättiin ihan liian aikaisin mut poika onneks heräsi nätisti ja saatiin se ajoissa mummille ja papalle :) nyt on lattia valettu ja kyllä mä pääsin Kuulkaa hommiin :D ukko pääs pois jossain vaiheessa päivää kun ei ollut kolmelle hommia ja se teki meille kaikille sit ruokaa :) mut oli kyllä kiva tehdä töitä! ! Oikein kunnolla vielä :) että eipä täällä kummempia kuin että kaikki meni nappiin ;)

10.9.2014
teeko
teeko

hammaslääkäristä selvitty hengissä :D saatiin jo tälle päivälle aika, hain tytön koulusta ja mentiin suoraan hammaslääkärille, kunnalliselle. Ja voi tsiissus. Ensin tuo panikoi jo pelkästään sitä tuolia, sit häntä pelottis niin hirveesti kaikki, että ihan tärisi ja siitä hampaan korjauksesta ei tullut mitään. Hammaslääkärikin hermostus jo vähän ja oliskohan kuudes kerta onnistunut. Aina sai vähän tehtyä mut sit tyttö työnsi kielen tai jotain ja homma meni läskiksi ja piti aloittaa alusta.

No, kivointahan tässä on se, että kontrollikäynti on ensi viikolla ja pitäis koittaa saada sitä paremmin paikattua, nyt sai vaan ihan minimaalisesti laitettua jotain vahviketta ja sit näyttis mullekki miten paljon tytöllä on hammaskiveä, se pitää rapsutella pois. Et kiva käynti tulee ensi viikolla. Joskin se ei tänään sattunut yhtään joten tyttö oli kyllä ihan reipas ku lähdettiin ulos ja lupas että ensi viikolla koittaa olla rennompi, nyt kun tietää mitä se on ja että se ei satu vaikka imurit sun muut tuntuu epämiellyttäviltä suussa.

Mies lähti viemään miniä neuvolaan sillä välin ku oltiin hammaslääkärissä, ku minillä on tänään 6kk tarkistus ja saa parit rokotukset ku oli 3kk neukussa kipeänä ni ne jäi antamatta ja nyt ne laahaa aina kuukauden perässä.Ja on eka kerta kun vie neukkuun ,esikoisen kanssa kävi pariin otteeseen yksin ja nyt eka kerta tän minin kanssa. Mut johtuu siitä että mä yleensä haluan hoitaa ne, yksin. :D Nyt koulujen vanhempainiltaan mies on tulossa mukaan, saatiin minin kummitäti lapsenvahdiksi :) meillä yleensä tuo lapsenvahti juttu on ollut syy miksi se on joko tai ja yleensä sit mä menen.

Ja joo riu, hitaasti mutta varmasti tuo karruttaa lisää ikää :D se on kyllä jännä että liberolapset pysyy aina tietyn ikäisinä :D PM:lläkin on ihan yhtäkkiä melkein vuoden ikäinen pikkutyttö, vaikka mun raskaudesta on ikuisuus aikaa :D

10.9.2014
Mummy83
Mummy83

Ja meillä mäkin hoidan usein lapsien neuvolat. Joskus jos neuvola on osunut miehen vapaapäivälle, niin on hän mukaan tullut, mutta muuten kyllä mä hoidan. Ja raskausaikana tuo on käynyt myös sen verran mitä töiltä päässyt. Ultrissa ollut aina :))

10.9.2014
carata
carata

Lapsien vakuutukset ei välttämättä kata hampaita! Meillä molemmille lapsille se otettiin erikseen, koska ei automaattisesti kuulu pakettiin.

10.9.2014
carata
carata

Meillä lasten neuvolat ja vanhempainillat on mun heiniä. Tai ehkä vastaisuudessa isäntäkin voi joskus käyttää kuopuksen neuvolassa kun pääsee aikasemmin töistä ku minä.
Mut vanhempainiltaan se ei pääse ku ei noita tenavia voi keskenään yksin kotiinkaan jättää.

10.9.2014
misukka
misukka

Mä imetin kuopusta selällään, et jäpikäs makas mun mahan yli imiessään. Vähän pysy maidon tulo kurissa.

Ootko tuvitus sellasta testannu?

Ja tietty aina joutu osan sit syötön jälkeen pumppas ku siltiki oli rinnat ihan pinkeet.

10.9.2014
misukka
misukka

Mummy meillä kuuluu koko perhe siihen kanta.fi-juttuun niin että esim. meijän pojan tiedot näkyy naapurisairaanhoitopiirin yliopistollisella sairaalalla suoraan, eikä niitten tarvii pyytää enää lähettämään niitä niin ku joskus maailmassa. Siis nää puheterapian ja foniatrian jutut yms. Tietty terveystiedotkii näkkyy :) Ja yksityisten lääkärien jne. Erittäin hieno juttu. En tiiä joko siellä on toiminnassa, meijän sairaanhoitopiiri oli vissiin pilotti tässä asiassa. (Jotakin hyvää siis täälläkin... edelleen katkerana siitä että synnytykset lakkaa vuoden vaihteessa.)

Ja mie mummy järkytyin ku luin yks päivä että teijän vauva on puolivuotias??? Siis missä välissä, kysynpähän vaan??? :D Tää libero on kyllä jännä ku muitten lapset ei ikinä kasva :D

Misukka hyvä kuitenkii että se mies nyt sai lähteneeksi :) Kivempi siellä on yhessä käyvä!

Vipen rauhallinen aamu kuulostaa just passelilta! :D Myö piettiin sunnuntaina saman tapainen, isimies oli töissä ja lapset tuli miun viereen, kaheltiin lastenohjelmia ja juteltiin ja kutiteltiin. Mahottoman mukavaa :) Nää arkiaamut kun on mitä on, niin mie tykkään hirveesti noista hitaista aamuista :)

Tuvitus anna puolet tuosta maidontulosta sitten keväällä miulle, jooko? :D Kehnoo kun yöllä mennee nuo syötöt tuommosiksi, ei oo varmasti teistä kummastakaan kivaa.

10.9.2014
riu
riu

no jätin soittopyynnön sinne päivystykseen kun oli jonoa. Mietin vaan sitä et mikä on järkevin noin niinku seurannan kannalta, kun kuitenkin kunnallinen tekee koululaisille tarkastukset jne, niin olisko se parempi hoitaa kunnallisella, niin jää tieto näkyviin, vai saako kouluhammashuolto tiedot myös yksityiseltä? noh, jahka ne soittaa takas ni on vähän viisaampi.

kyllä mä eilen sitä päivystystäkin mietin, mut kello oli jo yli seitsemän ja kaikki iltajutskat kesken eikä tytöllä ollut jatkuvaa särkyä tai vihlomista, vaan sillon kun siihen hampaaseen koski kielellä. Ni meinasin että ehtii odottaa tähän päivään. Ja kyllä me nanalle soitettiin ja skypen välityksellä näytettiin, kun hän on hammaslääkäri ammatiltaan :)

joo en tiedä miten se noin meni, kun kasvoissa eikä huulissa muuten ollut mitään ruhjeita, polvi oli ruvella. Sanoi et oli juossut seinää päin ja kysyin miten se on mahdollista, mut en saanu järkevää vastausta.. alamäki siinä kohtaa kyl on, et oli ilmeisesti kompastunut kun kerran polvi oli ruvella mut tuo on jännä et voimaa on ollut niin paljon et alahammas katkee ja silti huulessa/leuassa ei ollut mitään.

meillä miehen pitäis kans vähän kelan kans selvitellä isyysvapaita, sillä on kaikki pitämättä ja olin ymmärtävinäni kelan sivuilta et se olis 9vkoa pituudeltaan? sitä en tiedä oliko niin et jos piti suoraan vanhempainvapaan päätteeksi, saiko jotain lisää. mulla loppuu vanh.vapaa joulukuun puolivälissä ja pidän pitämättömät lomat ja liukumat, joten menen töihin vasta helmikuun lopulla. Mies jää sillon isyysvapaalle, joten laskeskelin että toukokuun alussa olis päivähoidon aloitus pikkuisella.

10.9.2014
Mummy83
Mummy83

Mä oon ihan hitusen kade riulle tuosta et mies pääsee ja HALUAA johki neuvolaan tulla mukaan. Meillähän ei mies nähny viimesintä ku vasta synnytyksessä kuolleena. Et nyt ku sille sanoin et saa luvan tulla mukaan ni vähän kakisteli et pääseekö mut onneks pomo oli tuota mieltä. Joutu vähän potkii, et ottaa ees jutuksi ku meinas ettei voi mihkään lähteä...

Liian tunnollinen tai jotain. Mut niin se oon miekii ... :(

Juu, onhan tuo pomo ihan persoonallinen tapaus. Mut toi puhelimessa roikkuminen vaan johtuu siitä et ku on yrittäjä ja kaikkien pittää se saaha kokoajan kii. Eli puhelin soi lakkaamatta. Joskus sellasia päiviä ettei se oikein muuta ehi ku puhua puhelimessa

10.9.2014
misukka
misukka

kirjoitinpas taas kauan ;)

Misukalle myös jaksamista ja etteköhän te sinne isyysvapaisiin tällä kertaa pääse ❤

Ihanaa että Riun miehellä on noin hyvä mahdollisuus päästä kaikkiin noihin juttuihin mukaan ja että lisäksi haluaa lähteä.. :)

Niin kuulostaa hyvältä toi Misukan miehen uus työnantaja..

10.9.2014
Vipe
Vipe

Huomenta!

Täällä taas kerran ihanan rauhallinen aamu.. Tänään ei siis minkäänlaisia aikataulutettuja suunnitelmia :) Poika heräs tossa jossain vartin yli 9 ja tuli viereen ja sitten köllöteltiin vähän aikaa yhdessä ja sitten halusi lukea kirjaa,joten luettiin ja kun oli kirja luettu,niin halusi lukea itse.. Eli edelleen sängyssä makoillaan,poika selailee kirjoja ja välillä näyttää jotain ja kysyy "toi toi on?" Elikkäs mikä toi on.. :) Kohta varmaan nousen puuroa keittämään..

Tänään ei siis kummempaa,varmasti puistossa käydään ja ehkä tossa noita tollasia "paukkukukkia" pamauttelemassa,mitä lie jättipalsameita oikealta nimeltään.. Eilen lupasin pojalle että tänään mennään,kun ne on sen mielestä nii hauskoja,että meinaa tukehtua nauruun :) Jo viime vuona sama juttu ja voi riemua kun tänä vuonna jo parit päästiin pamauttaan ;P

Kiva Riu,että mies pääsee mukaan ultraan ja toi ultra on muutenkin kiva juttu,onnea sinne ja jaksamista aamupäivän hommiin.. Meillä kanssa mies kävi esikoisen aikaan neuvolassa aika ahkerasti,paitsi ei ihan loppu ajasta kun niitä oli useammin ja lääkäri neuvoloissa ei ollut kun ne oli niin nopeita.. Nyt tän aikana ei ole käynyt kuin muutamassa (sellaisissa mihin on niitä lappuja pitäny täyttää,oisko niitä ollut yksi ja silloin terveydenhoitaja sanoi että jos pystyy tuleen niin ois hyvä) kun sen työn kuva on erilainen,eli on vaikeampi olla osittain töistä pois (vielä kun on töissä eri paikkakunnalla) ja sitten ei viitsi pekkasia tuhlata ihan jonkun nopean rutiini käynnin takia.. Ja näkee tärkeämpänä tulla pojan sairaala käynneille.. Ultrissa on aina kyllä ollut mukana..

toivottavasti nki:n kahvi maistuu ja esikoinen tulisi paremmalle tuulelle..

Mummy, kyllä noitten hammasjuttujen pitäis mennä vakuutukseen.. Kun monesti neuvotaan käymään näyttämässä,vaikkei sillä hetkellä mitään näkyvää tulisi,niin jos myöhemmin aiheuttaa jotain oikomis hoitoja yms. Niin ne menee sitten vakuutuksiin.. Toivottavasti tulisi hammas kuntoon eikä jäisi vaivaan..

Hauskaa päivää kaikille!

10.9.2014
Vipe
Vipe

Misukka se siun pomo taitaa olla aika persoona X)

Meilläkii isimies pohtii jo isyysvapaita. Se muutaman lomapäivän jättää sinne kevään korville, niin saa olla pitempään vapaalla. Hirmu hyvä, kun tässä on kuitenkii noita koulukkaitten laittamista ja meinasin että tuo pieninkii jatkas sitten osa-aikasen hoidossa niin on kiva kun on joku alkuun aamuisin jeesimässä :)

Nki nyt ku oman kuistin oot siivonnu, niin voitkin tulla näppärästi meille jatkamaan :D

10.9.2014
riu
riu

Mummy hui miten se tyttö tuolleen! Riippuu tietty vakuutuksesta, meijän vakuutukset on kattavat ja korvaa kyllä. Ja ainahan kannattaa käyttää hammaslääkärillä jos hampaisiin tullee reipasta osumaa, jos ilmenee jotakin myöhemmin siinä kohtaa niin se menee näppärästi vakuutukseen sekin.Ihan siis ilman että katkee... Aika hurjalta kuulostaa. Hui. Ja myö oltas menty päivystykseen :D

Tullee se isimies melkein kaikkiin neuvoloihin, ihan aina ei oo päässy. Mie sille jo esikoisen aikaan sanoin että nyt kannat vastuus, ja se on kantanut :D Voin kertoo että ei siellä paljoo muita miehiä oo näkyny, niin äitiysneuvolassa kuin lasten neuvoloissakaan. Tai vauvajumpassa se oli suorastaan kummajainen, kaikki äitit tuijotti että mitä ihmettä tuo täällä tekkee :D Ja edelleen se kulkee mukana lasten kouluterkkareilla jne jos suinkin vaan töiltään pääsee. Vuorotyön hyviä puolia on se että pääsee 90 % paikalle :) Huh, tulipas kehuttua tuota isimiestä :D Ei kerrota sille :D

10.9.2014
riu
riu

Huomenet!

Voi kurja miten sattunutkin mummyn tytölle :( Tapaturmavakuutus kattaa hampaan, tai pitäisi ainakin. Ja kouluhammaslääkäri yleensä on kunnallinen joten sillä ei sinänsä väliä. Yksityisellä saatatte päästä nopeammin hoitoon ja hampaan kuntoon.

riulla ihana päivä :) Kiva, että ukko tulee mukaan. Mun ei tällä kertaa tarvinnu ihan kauheesti vinkua isäntää ultraan mukaan. Vaikka oliki just vaihtanu työpaikkaa ni ollu mitään ongelmia päästä. Pomo oli todennu, et ei hälle tarvii ees kertoo missä on, kunhan tietää et tulee jossain vaiheessa.

Isäntä jo miettii isyysvapaita... Et miten ne nykyään menee. Mä en oo vielä ees varma, et mitään isyysvapaita tarttee pitää :/

Mä oon töissä. Kauheesti ois pomolta kyseltävää, mut se roikkuu puhelimessa ettei väliin kerkiä. Sellasta se on. Kohta sit tohinaa enempi ku tarpeeksi...

10.9.2014
misukka
misukka

huomenta. tänään oli kyllä vaikea herätä aamulla, tein illalla koulujuttuja puolille öin, mut tulipahan edistyttyä :) nyt ku sais tuon minin rauhottuun öisin niin et sais nukuttua kunnolla.

täytyy soitella hammaslääkäriin, kun tyttö oli eilen juossut seinää päin ja alahampaista toinen katkennu :( ja oli vielä rautahammas. no, hän oli jo ihan murheissaan et jääkö se tuollaiseksi ja toisaalta pelkää sairaasti hammaslääkäriin menoa. Mut se kuulemma vihloo kun joku osuu siihen et täytyy se käydä näyttämässä. En vaan yiedä et kuuluuko se kouluhammaslääkärille vai mennäänkö päivystykseen vai yksityiselle. eikös vakuutus mahda korvata tapaturmaiset hammasjutut? no, soitan sinne päivystävälle ja kysyn.

tuleeko riu mies mukaan joka neukkukäynnille? meillä mies oli esikoisesta ens alkuun mukana, mut puolivälissä muutettiin ja vaihtu tk ni se uus hoitsu ei puhunu sanaakaan englantia joten mies ei sit enää tullut muutaku ultriin tietty. Täs kakkoses oli ensimmäisessä neuvolassa mukana ja ultrissa mut ei muuten kun niissä nyt mitään ihmeellistä ollut, painoa ja sydänääniä. :)

10.9.2014
Mummy83
Mummy83

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

10.9.2014
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...