Mitäs vuotoa tää on?

Taas ihmeissäni kyselen.. Jälkivuoto loppui reilu viikko sitten ja oli silloinkin ollut viimeisen viikon vähäistä ja vaaleanruskeaa. Eilen yöllä alkoi verinenvuoto, eli mitäs vuotoa se vois olla? Kuumetta ei ole. Vatsa välillä kipeä. Imetän. Kättärillä sanoi, että kohtutulehdus tai menkat (näin aikaisin?)

8.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Kunnolla

10.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Epäilen nyt vielä vahvemmin, et nää ois menkat. Haju on sellainen menkkamainen (metallinen) ja rakenne myös ja tulee runsaammin kuin jälkivuoto, jos ei jälkivuodon ensimmäisiä päiviä lasketa. Liikkunut en oo kunolla, hyvä että jaksan vauvaa pitää sylissä kun on niin heikko olo. Menkkamaiset kivut on vahvistunu, mutta ei tartte panadolia. Mutta seurailen.

10.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Joillan naisilla menkat alkaa heti jälkivuodon jälkeen, vaikka imettäisikin. Joillain se vain menee niin. Ja JOS menkat alkaa tuolloin, on hyvin mahdollista, että menkkoihin liittyy myös hieman normaalia voimakkaampi alavatsakipu. Saman tyylinen, kuin jälkisupistuksissa. Seurailisin kuitenkin sinuna tilannetta ja menisin lääkäriin/päivystykseen/neuvolaan/äitiyspolille jos vuoto runsautuu/on hyytymiä, vuotoon tulee hajua, vuotoa kestää yli viikon tai nousee kuume. Ja toki silloin, jos olo heikkenee.

Tulehdus voi olla kuumeeton, mutta yleensä vuodossa on silloin haju. Ja onhan se täysin mahdollista, että synnytyksen jälkeen sinne olisikin jäänyt esim.pala istukkaa. Sitähän ei tiedä muuten, kuin ultraten. Synnytyskertomuksesta (jos ei kotona, niin neuvolasta) näkisin varmaan istukasta tietoja, eli onko tullut ehjänä ja onko ollut minkä "kuntoinen".

Ja tuollainen kunnon kirkas verinen vuoto voi kyllä tulla myös silloinkin, jos on liikkunut ensimmäisiä kertoja kunnolla synnytyksen jälkeen. Eli voi olla jälkivuotoakin, joka vaikka vaunulenkin takia on taas runsautunut.

Myös seksin takia paikat voi alkaa vuotamaan uudelleen.

Nämä mulle nyt ainakin ensimmäisenä tuli mieleen. JOS kuitenkin vatsakipu pahenee ja alkaa tuntumaan siltä, että kotona ei pärjää, niin kannattaa kyllä mennä näytille. Paikkakunnasta riippuen soittelisin ensimmäisenä paikkaan, jossa olet synnyttänyt. Päivystys voi olla yhtä tyhjän kanssa.

8.9.2014
carata
carata

Mulla jälkivuoto oli viis viikkoa, viikko ilman vuotoa ja menkat alkoi, imetyksestä huolimatta!

8.9.2014
Sannukki
Sannukki

Kiitos vastauksista! Eli ei ois harvinaistakaan jos menkat ois jo alkaneet. Se vatsa kipu pn sellaista lievää supistus kipua tai jomottelua, mutta sitähän on menkkojenkin aikaan, vaikka tää kipu alkoi aikaisemmin kuin tää vuoto. Katotaan vaikka sillein, että kauan tää vuoti kestää. Tai jos tulee jotain oireita niin näytille tietenkin.

8.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Mulla alkoi kuukautiset kans sillei ettei ollut edes viikkoa jälkivuodon loppumisesta,joka ei sekään kestänyt kauaa.. Olin onnellinen kun huomasin,että jaahas olipa lyhyt tuo jälkivuoto ja sitten vähän ihmetytti kun alkoi taas verinen vuoto ja mietin pari ekaa päivää että pitäisikö siitä soittaa johonkin,kunnes hoksasin että näähän taitaa olla kuukautiset ;) Ja siitä ne sitten alkoi tulla säännöllisesti.. Ja mä täys imetin poikaa ihan alusta saakka ja noi ekat menkat kun alkoi,niin poika ei ollut saanut yhtään lisämaitoja pullosta ja imetyksen lisäksi olin joutunut lypsään pakkaseen eli ei mulla ainakaan imetys pitänyt menkkoja pois.. Ainoa minkä teki,niin imetyksen ajan kuukautis kipuja ei ollut minkäänlaisia,ne palas sitten vasta kun imetys loppu eli imetys suojasi niiltä,minkä vuoksi en heti tajunnut ekoja menkkoja menkoiksi.. Mutta jotenkin sen siinä sitten jostain tajusi..

Mutta toki jos tulee jotain kipuja tai vuoto ei tunnu normaalilta tai jatkuu kauemmin kuin normi menkat,niin kannattaa käydä näytillä ja kai sitä voi käydä muutenkin jos epäilyttää..

mulla oli parit ekat menkat normaalia runsaammat,mutta se tasoittui sitten hiljalleen..

8.9.2014
Vipe
Vipe

Voi olla kuumeetonkin kohtutulehdus. Jos ei vielä täysillä jyllää esmes.

Tai voi olla menkatkin. Paha sanoa.

Jos maha on kipeä, niin kannattaisi käydä näytillä. Joko synnärillä tai soita ainakin neuvolaan jos siellä lääkäri katsoisi.

8.9.2014
misukka
misukka

Mulla oli esikoisen synntyksen jälkeen menkat noin että parisen viikkoa jälkivuodon loppumisen jälkeen alkoivat ja olivat jälkitarkastukseen mennessä loppuneet. Tokan aikana menkat tuli pian jälkitarkastuksen jälkeen. Keskenmenon jälkeen alkoivat myös nopeesti ja nyt viimesestä synnytyksestä kolme kuukautta mut menkkoja ei oo näkyny.Ja mä oon myöskin imettäny, esikoiselle annoin iltaisin 100 ml pullosta mutta muuten rintaa. Muut täys imettäny. Ja ne menkat tuli vain kerran ja sitten olivat noin puoli vuotta pois..

Eli sanoisin kuukautisiksi, kyllä vuodon haju ja hyytymät kertoo sulle jos kyseessä olisi tulehdus. Ja kuume ilmeisesti yleensä tulehdukseen kuuluu tai huono vointisuus...

8.9.2014
myrmeli
myrmeli

Eli voi olla ilman kuumetta (?) Onko kellään kokemusta oireettomassa tulehduksesta?

8.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Kohtutulehdus voi olla.

Kävisin näytiilä, tutkimista varten ja jos mahdollisesti saat lääkkeet.

8.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...