Sikiön liikkeet

Hei. Osaako kukaan sanoo mitään. Minulla on lähtenyt nytten verenpaineet nousuun. Pissa seilaa 0 ja 1+ väliä, päätä särkee, näköhäiriöitä on ollut ja kädesta ja kasvoista on parikertaa lähtenyt tumto. Nytten en ole tuntenut vauvan liikkeitäkään kunnolla ja eilen tein liike laskentaa. Ensin tunnin jollon en  tuntenut yhtäkään liikettä. Nousin ylös hieman jaloittelin ja join makeaa mehua. Tein toisen tunnin jolloin sain 6 liikettä. Lähdin synnytyspäivystykseen. Käyrillä äänet olivat 130-140 muutamia lieviä supistuksia oli. Kohdunkanavaa vielä jonkin verran jäljellä ja kohdunsuu kiinni. Lääkäri ultrasi jossa kaikki virtaukset oli hyvät, mutta lapsi ei liiku kunnolla lääkäri yrittää ärsyttää lasta, mutta ei onnistu moisessa. Lapsella liikkuu hieman huulet vaan. Lääkäri passitti minut jävelyle jonka lälkeen ultrassa näky muutamia liikkeitä. Pääsen kotiin, mutta lääkäri kuitenkin ohjaa minua tulemaan aamulla takasin ja tänään sit pitää olla synnytyspäivystyksessä 10 aamulla.    Siellä tehdään kaikki samat mitä eilen ja päätetään jatkoista. Jos joku osaisi sanoa mitä tämä on tai mistä voisi johtua olisi kiva. Mitä minun  pitää vaatia. Pelkään vaavini puolesta. Rv minulla on jo kumminkin 38 ja eivät ole vielä innokkaita käynnistykseen.

7.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Ihanaa! Onnea koko perheelle :)))

20.9.2014
carata
carata

ihanaa että kaikki päättyi hyvin ❤

Onnea pienestä pojasta!!

19.9.2014
Vipe
Vipe

Paljon onnea koko perheelle.

19.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onnea nyytistä!

19.9.2014
misukka
misukka

Sunnuntaina käynnisty synnytys ja pikkuinen poika oli mailmassa klo 3.52 maanantaina 15.9. kaikki meni hyvin ja olemma saapuneet kotiin tiistaina. Nyt vaan uutta mukulaa suunnittelemaan, Onne niin ihania. Voikun pysyisi vaavina aina.

19.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Nostelen tätä. Toivottavasti siellä on jo vauva sylissä, eikä turhaa ole kokeilu käynnistää ja stressattu sillä pikkuista. Kyllä se synnytys meinaan käynnistyy jos niin oiekasti halutaan. Kuten Maarua sanoi, oikeilla lääkkeillä se käynnistyy hetkessä.

16.9.2014
carata
carata

Siiri. mitä sinulle ja vauvalle kuuluu?

16.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jos sulla ei ole liikkumiskieltoa, niin liiku, se nopeuttaa synnytyksen käynnistymistä.

14.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä en itse enään jaksa maata täällä. Ja ei sitä voi muutenkaan tietää kuinka nopeesti syntyy kun käynnistyy luonnollisesti.

14.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Älä kotiin suostu lähtemään, koska et voi tietää kuinka nopeasti lapsesi syntyy.

Turvallisempaa vauvan ja itsesi kannalta on olla sairaalassa.

14.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihan hyvin voin, mutta alkaa hieman tympimään. Ei ole vielä käynistynyt ja ei edes pienintä merkkiä, että käynnistyisi. Huomenna pääsen lääkärille ja tehdään uusi suunnitelma. Suunnitelmaan voi kuulemma liittyä kotiutus. Jota kohta itsekkin haluan, kun ei täällä mitään tapahdu.

14.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Hyvä, että käynnistellään. Miten sä voit?

13.9.2014
misukka
misukka

Ei ole vielä syntynyt. Eilen aloitettiin käynnistys.

13.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Joko sun vauva on syntynyt?

12.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

11.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Toivon todella, että kaikki päättyy hyvin ja saat nyytin syliisi.

Enkä todellakaan ymmärrä, miten jossain voi saada noin huonoa palvelua. Tai ainakaan itse en voisi odottavalla äidille tehdä noin. Lääkärit harvemmin jaksaa ajatella pitkälle, mutta sitä varten hoitajat ja kätilöt puhuu äidin puolesta. Vaikka meilläkin on sairaalassa välillä täyttä, niin kyllä sinne aina järjestetään tilaa. Ettei oikeasti kenenkään tarvitse mennä kotiin pelkäämään yksin vauvan puolesta tai ravata sairaalassa joka päivä. Etenkin kun on pieni kotona ja matkaakin jonkin verran sairaalaan.

10.9.2014
carata
carata

Nyt oot tiukkana siellä ja sanot, että ilman vauvaa et kotia enää lähde.

Tuo on ihan kohtuutonta sinua kohtaan.

10.9.2014
misukka
misukka

Tänään olen menossa sairaalaan takasin käyrille. ja taas kerran aijon ottaa käymmistyksen puheeksi. Nyt uskon että kohdussa olisi voinut jotain tapahtuakkin, kun on viiltely kipuja ollut.

Minua ei käynnistys pelota eikä siinä mitään oisin ollut jo ajatsitten itse sitä mieltä että käynnistetään. minulla ensimmäinen lapsi käynnistettiin ja synnytin lapseni ilman tuskaa ja kipua. 

Sitä kanssa ihmettelen kun eivät ota sisälle vaikka olen kuinka sanonut asiasta. Sanovt vaan että lapsella on ultran mukaan hyvä olla ei hätää. Kumminkin jäudun juoksemaan käyrillä sit.

Minun olisi helpompi olla osastolla kun miettiä joka päivä millä meen sairaalaan ja mistä saan pojalle hoitajan. Mieheni on kumminkin töissä eikä voi minun takiani olla töistä pois.

Kiitokset kaikille jo tässä vaiheessa ohjeista, vinkeistä ja enkeleistä. Teistä on paljon apua.

p.s ihmettelen millaiseen vastuuseen ne mut on jättänyt.

10.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Nyt vaadit vauvan hyvinvoinnin vuoksi toimenpiteitä.

Esikoisen viet hoitoon ja mene synnytyssairaalaan.

10.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Enkeleitä matkaanne!

9.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siis apua mitä toimintaa. Sanoisin, että nyt kyllä säästetään jonkun rahoja, eikä ajatella äidin ja vauvan parasta, mikä on musta harmi :(

Jos synnytystä lähdetään käynnistämään, niin kyllä se lääkkeillä tai ballongilla käyntiin saadaan, jos halutaan. Ja nuo viikot eivät ole mikään este käynnistykselle. Ja jos olet jo hieman pehmennyt, niin en tajua mitä lääkärit odottaa. Ei ne paikat itsestään aukea välttämättä parissa päivässä. Ja se on kyllä totta, että käynnitetty synnytys on usein hieman kivuliaampi, koska kroppa ei ole ehtinyt valmistautua noihin supistuksiin.

Sektiossa on riskinsä kuten kaikissa leikkauksissa, mutta tilastollisesti se ei ole sen vaarallisempaa, kuin synnyttäminen alateitse. Tai jos sinun sairaalassasi on, niin synnyttäisin muualla. Alateitse synnyttäessä on aivan yhtä "hyvät" mahdollisuudet saada aikaiseksi esim.verenvuoto, jonka takia äiti menee niin heikkoon tilaan, että joudutaan menemään leikkaus saliin ja annetaan verta jne.
Meidän maassa tilastot sektiooden ja synnytysten osalta ovat varsin hyvät, verrattuna muihin maihin, jopa muutamaan naapuriin.

Jos olisin sinun tilanteessa, vaatisin hoitoa. Sanoisin, etten ole enää kotona. Ihan oikeasti. Jos vauva liikkuu huonosti ja sulla on melkein 40km matkaa sairaalaan, niin et sä sinne hetkessä pääse, sitten kun vauva ei enää liikukkaan. Lisäksi sinulla on toinen pieni kotona, eli ei se lähtö sairaalaan ihan sormia napsauttamalla käy. Edelleenkin olen sitä mieltä, että paikkasi olisi osastolla. Siellä vauvan tilaa seurattaisi tasaisin välein, ilman, että sinun tarvitsee kotona stressata yksin ja tehdä liikelaskentaa pitkin päivää.

9.9.2014
carata
carata

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

9.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Aina leikkauksissa on isot riski.

9.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Kotona oleskelen sunnuntaina olin sairaalla taas käyrillä. Käyrät hyvät ja ultrassa lapsiliikkui ultrassa. Minä en liikkeitä tuntenut.

Nyt on ohjeet käydä sairaalalla jokapäivä jos en tunne liikkeitä. Eilen tunsin liikkeet ja tänään sairaalaan minulla on matkaa 35km ja pieni lapsi kotona.
Ne ei siellä sairaalassa tajua etten pääse noinvaan tuleen käyrille jos tuntuu siltä.

Käynnistystä eivät halua tehdä koska kohdussa ei ole vielä tapahtunu mitään paitsi hieman pehmentynyt. Jos synnytys käynnistetään tässä vaiheessa niin on isot riskit että synnytys ei käynnisty kunnolla.

Siittä on seurauksena se että veistä jouduttais näyttään ja jos on käynnistetty niin voi olla kovat kivut ja tuskat.

sektiossa on riskit ja huonot tilastot niin sektio ei haluta laittaa hielä.

Haluavat odottaa loppuviikkoon jos kohdussa olisi tapahtunut etenemistä ja pystyttäisiin käynnistää.

Olen lukenut paljon vyöhyketerapiasts että siittä saattaa olla apua et synnytys käynnistyy niin tänään kokeilin sitä sit ja nyt odottelen.

toivon ja pyydän anteeksi mahdollisista virheistä. Puhelimella kirjoittelin tätä viestiä.

9.9.2014
siiri16
siiri16
18 weeks pregnant

Siiri, kertoilehan, mikä on tilanne.

9.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nostelen. Toivottavasti kaikki on hyvin!

8.9.2014
carata
carata

Oletko sairaalassa?

Jos et, mene sinne, pyydä käynnistystä ja kieltäydyt lähtemästä ennen kuin vauvasi on syntynyt.

8.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nyt aikaa paremmin. Eli mä ohjeistaisin sua menemään näytille aina, jos liikelaskennassa ei tule liikkeitä riittävästi. Eli 1h kyljellään, liikkeitä laskien. Normaalisti liikkeitä tulee 10 tunnissa, mutta en yleistäis. Vauvat nukkuu ja näin ollen liikkeitä voi tulla vaikka kaksi tai kaksi kymmentä. Eli jos liikkeitä tulee muutamakin, niin en huolestuis.
Makealla ja pienellä tönimisellä vauvan voi saada liikkeelle, jos asia huolestuttaa, niin kyllä sut otetaan vastaan äitiyspolilla. Siellä ei ole lupaa käännyttää takaisin.

Ja itse tiedän raskauksia, joissa raskaus on käynnistetty alle 38 viikoillakin syystä X. Kyllä nuo pienemmätkin selviää, vaikka tehohoitoa tarvisivatkin. Eli viikkosi ovat oikein hyvät. Vauva on täysin valmis, kunhan kasvaa ja odottaa syntymää.

En kyllä ymmärrä, miksi käynnistystä ei ole edes mietyttä ja tavallaan tutkiminenkin on jätetty kesken, koska jos olisit mun hoidettavana, olisin ottanut sut noilla tiedoilla sisään osastolle. Koska liikkumattomuus ei ole hyväksi ja siihen on aina syynsä. Sanoi lääkäri mitä tahansa, olisi teidän paikka ollut osastolla. Vaikka sekin joitain äitejä stressaa, on se parempi, kuin stressata kotona yksin.

7.9.2014
carata
carata

Mäkin kävin usein kättärillä, kun en liikkeitä tuntenut. Mutta mulla oli kylläkin syy siihen, että oli eteisistukka ja vauva potki istukkaan. Kyllä ne käynnistää, jos tilanne on huonompi sisällä kuin ulkona.

7.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Kyllä nyt jo tuossa vaiheessa synnytys käynnistetään, jos lapsi ei esim. liiku kunnolla.

Toivottavasti tilanne on jo mennyt suotuisasti eteenpäin.

7.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja mä kyllä ehdottelisin lääkärille tilanteessasi käynnistystä. Itsellä sille ei ollut tarvetta koska ultrassa tosiaan liikkeitä näkyi! Mutta ajatus mikä mulle tuli, ois sekin, että oisko napanuora jotenkin huonosti siellä? Tarkoitus ei ole pelotella, mutta mielummin vauva syntyis vähän ennakkoon, kuin esim.kärsisi pitkään hapenpuutteesta.

7.9.2014
carata
carata

Vastailen illemmalla, kunhan kotiin pääsen! Mutta itsellä syystä X loppui molemmissa raskauksissa liikkeet. Oisko ollut rv 36 lähtien. Monesti kävin käyrillä, kun ei vain liikkeitä tullut. Tutkivat istukkaa, koska usein sen toimimattomuus voi aiheuttaa just liikkumattomuutta, mutta mulla virtaukset istukassa oli ok. Ja suurin syy oli käsittääkseni vauvojen pienuus ja se, että pystyivät masussa olemaan niin että potkivat mua selkään. Jolloin en luonnollisesti liikkeitä kunnolla tuntenut.

7.9.2014
carata
carata

En osaa auttaa mutta toivottavasti tutkivat nyt tarkasti. Pahaltahan tuo maallikon korvaan kuulostaa. Hyvä, että lähdit apuja hakemaan.

Uskon, että jos uskovat vauvan olevan vaarassa, niin ottavat ulos vaikkei se tietenkään ensimmäisten vaihtoehtojen joukossa olekaan.

Voimia ja tsemppiä!

Toivotaan parasta!

7.9.2014
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...