Turku synnytystapa-arvio

Eli siis tehdäänkö turussa kaikille synnytystapa-arvio? Itse toivon pääseväni siihen sillä oon aika pieni kokoinen ja synnytys jännittää.. :)

6.9.2014
diipadaapa
diipadaapa

Mä en osaa sanoa, miten siellä tehdään, mutta YLEENSÄ neuvolassa/neuvolalääkärissä tutkitaan loppu raskaudessa sen verran, että käsillä kokeillaan vauvaa vatsan päältä ja kokeillaan alakautta millainen se lantio/alapää on. Lääkäri tekee sit 1+1 ja jos on pienikin epäilys, että lantio on liian pieni tai vauva liian iso/pieni, niin sitten tutkitaan tarkemmin äitiyspoliklinikalla. Eli katsotaan ultralla lantiota ja tehdään vauvasta hieman parempi koko arvio. Jos lantio on liian pieni ja vauva iso, niin siinä tapauksessa usein päädytään suosiolla sektioon.

Ja vaikka oletkin pieni kokoinen, niin luultavasti vauva on sopivan kokoinen sinulle. Pieni kokokin voi periytyä, eli kannattaa katsoa omista vauvakirjoista tai kysellä vanhemmilta, että minkä kokoisena olet itse syntynyt. 

JOS tämä asia sinua huolestuttaa, niin puhu ihmeessä neuvolassa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole.

6.9.2014
carata
carata

ne katsoo sen neukussa ja jos on jotain epäilystä että ei mahdu tai vauva väärinpäin, niin sitten ne tutkii tarkemmin ja tekee synnytyssuunnitelmaa. Ja ei se ole ihmisen yleisestä koosta kiinni, kyllä lyhyellä ja laihalla voi olla leveät paikat alakerrassa et hyvin mahtuu ja pitkällä ja isolla taas ahtaat, että sen puolesta ei kannata pelätä.

Mulla ensimmäinen katsottiin vaan päältäpäin että tilaa on ja mahtuu :) Toinen taas ultrattiin kun oli raskausajan diabetes. Tästä en ole varma että ultraavatko ns. sokerivauvat joka kerta varmistuakseen koosta vai tapauskohtaisesti, mulla ultrattiin ja todettiin että tulee arviolta nelikiloinen että pitäis mahtua, tuli sit 2.7kg.

Yks tuttu oli oikein mitattu lanteet ja totesivat että on muutamasta millistä kiinni, niin hälle tehtiin suunniteltu sektio sen perusteella.

Mut kannattaa neukussa kysellä ja sanoa jos joku huolestuttaa, niin he osaavat kyllä sitten selostaa asiat niin että ei jää turhia pelkoja tai murheita :)

6.9.2014
Mummy83
Mummy83

Ensmäinen tulossa ni ihan pihalla vielä kaikesta ;)

6.9.2014
diipadaapa
diipadaapa
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...