Elatusmaksut

Tää tuntuu niin väärältä!! Maksan elatustukea yhdestä lapsestani, joka asuu luonamme joka toinen viikko. Vain siksi, että osoitteensa on isän luona. En ole huhtikuun jälkeen pystynyt maksamaan ja vapautusta olen hakenut huhti- ja toukokuulta kun olin työtön. Vaan ei kesälläkään ole jäänyt varaa maksaa. Yksi soskuun täti fiksuna neuvoi mua jättää maksamatta että saa isä kelan kautta sen rahan haettua sitten jne. No fn sitten tyhmänä tajunnut hoitaa näitä asioita ja nyt on velat laitettu vireille ulosmaksuun ja tässä pitäis kait ylimääräiseksi tonnikaloja yhtäkkiä äitiyslomalla muuttua. :( Äsken soitin ulosottomiehelle ja tietenki aloin itkemään kesken puhelun. Ei sillä jos se lapsen isä olis hoitanut joitain maksuja tms että pystyis luottamaan että lapsella on tarvittavat vehkeet ja harrastukset maksetaan ja harrastuksen vermeet... Tai vakuutukset yms kyllä te tiedätte. Mut ei, oon edelleen maksellut kaikki niinku aina ja samalla kerryttävät tota elarivelkaa niskaan... Mitä mä teen?! Kadun niin paljon sitä päivää kun päästin pojan kirjoille isänsä luo ( että isäkin saisi yh-tukea jne) ja kirjoitin nimen elatussopomukseen... Ei auta katuminen mitään.. Mut tässä se seisoo suoraan silmien alla... Maksukehoitus.. Vireilletuloilmoitus... Ja anteeksi kaikki yhes pötkös nääs ku puhelimella kirjoittelee hän.

5.9.2014
supu
supu

Hyvä, että soppari on nyt oikeudenmukaisempi ja olosi helpompi.

24.9.2014
misukka
misukka

Ja uus sopimus lähtee elokuulta voimaan eli elo-syyskuu ainakin varmasti nollaannuttaa minun velkaa. Thank god hieman helpotti tätä ahdistusta. Ja kiitos Maarulle paljosti!!

24.9.2014
supu
supu

Uuh, uusi sopimus; nolla €, toistaiseksi ja toistaiseksi tämä siis hyvä! Ja tuosta ulosottoon menneestä osastakin lähtee vähintään pari kk pois. Vähän kyllä mietityttää että miten ihmeessä lähtenyt noin nopeaa ulos oton hoidettavaksi kelalta asia, kun on valitus kahdesta (huhti-touko) kuukaudesta vireillä ja syyskuuhun saakka ja syyskuu ei ole vielä edes loppunut?!

24.9.2014
supu
supu

Kiitos vastauksista! :) Maarua, kuulisin mielellään lisää, jos jaksat joudat vinkkailla :) Nyt kun on tämmöinen tilanne, että perheeseen tullut yksi perheen jäsen lisää eli voimassa oleva sopimus tarkistetaan. Vaan minä kyllä haluaisin koko sopimuksen purkaa. Tarkistutanko sen nyt ensin ja lähen sitten purkuhommiin vai? Miten se kannattais edetä... Anteeksi kun kaikki putkeen! En oo vieläkään keksinyt miten tällä puhelimella saa rivivälejä! :-D

11.9.2014
supu
supu

Hienoa supu :) ei sitä tarvitse suotta hävetä, koska ei sitä voi koskaan tietää mitä tuleva tuo tullessaan. Eikä kaikkia asioita välttämättä itse ajattele ennen kuin on liian myöhäistä. Itsellä myös ollut vaikka minkälaista joita oon suotta hävennyt, loppujen lopuksi asiat pystyy onneksi loppujen lopuksi muuttamaan monilla eri keinoilla.

5.9.2014
JMJP
JMJP

Kiitos vastailuista! :) helpotti vähän kun sai vähän purkaa. Olen pitänyt sisällä näitä asioita. Enkä juuri kenellekään puhunut asiasta. Olen pitänyt jotenkin tosi häpeällisenä asiana että olen tämmöisen itseni ajanut. Ei tässä nyt ole muuta kuin hoitaa itsensä tästä ulos ja alkaa hoitamaan sopimukset kuntoon.

5.9.2014
supu
supu

Hei siis jos ymmärsin oikein toinen lapsi on kirjoilla sinun luonasi ja toinen isän luona? Silloinhan sinulla on myös oikeus vaatia siitä lapsesta joka asuu luonasi elatustukea isältä tai ehdottaa ettei kumpikaan maksa lapsista elatustukea juuri sen takia kun kummallakin on yksi lapsi kirjoilla. Kannattaa ihmeessä ottaa yhteyttä lastenvalvojaan, jos sellaista mahdollisuutta on. Kelassakin kannattaa käydä keskustelemassa tästä ongelmasta, koska osaavat ohjata ja neuvoa mitä kannattaisi tehdä. Mutta jos ei näistä muista tahoista ole apua ota yhteys sosiaalivirastoon ja varaa käynti aika keskustellaksesi jos saisit sitä kautta apua/neuvoa tilanteeseen.

5.9.2014
JMJP
JMJP

~140,90€/kk on minun maksettava... mistä hitosta tommoset rahat???

Toiseks tää perähikiä... täällä on yksi ainoa lastenvalvoja, josta toki HUHUtaan, että on alkoholisti tms. Aivan sama sille vaikka oliskin, mutta esim. viime kevään kun yritin häntä tavoitella aikani, kuulin, että on pitkällä sairauslomalla. No lastenvalvojan sihteerin seuraavaksi, ai hänkin on sairauslomalla (ja molemmat pitkällä sellaisella). Kehes tässä sitten otetaan yhteyttä???!!?

Tää sihteeri mulle jossain vaiheessa sitten soitti keväällä ja KERRANKIN joku sanoi mulle, että eihän tämä sopimus ole sinulle mitenkään reilu ja neuvoi sitten miten se laitetaan kelan kautta maksuun. Joo, no kaikkea sitä epätoivosuuksissaan tekee.. Tyhmältä tuntuu näin jälkikäteen, mutta ei se auta, kun nyt hakea sitä oikeutta ja oikoa nämä asiat.

Tuo sopimus on iha n hanurista suoraan sanottuna.

Ja kun sanotaan, että miehille ollaan aina niin epäreiluja.

Monta vuotta kun kummatkin kaksi yhteistä lastamme oli kirjoilla minun luonani ja oli jo aikojen alusta tämä viikko-viikko systeemi. Niin maksanoin lapsilisästä puolet lasten isälle.

En saanut mistään elatustukea, näin oli sovittu. Vuosien mittaan alkoi tympimään, kun oli niin vaikea aina saada lasten isää auttamaan vaikka lääkärimaksuissa.. harrastus, vakuutus, vaatteet... ihan mikä vaan maksu. Aina tuntui kovalta ruinaamiselta tämä kysyminen, että jos puolet voisi maksaa.

No keksin, sitten vuosi sitten tämän, että jospa hakisin sitä elatusmaksua? Se tuntuis reilulta, ja yritin lasten isälle ehdottaa, että olisin virallisesti sitten se joka aina hoitaa nämä em. maksut! Niin ei tarvis pyytää ikinä toiselta mitään ja hänen ei tarvis niitä asioita miettiä (eromme taustalla on tällaista epärehellistä käyttäytymistä raha-asioissa/peliongelmaa yms.) lastemme kohdalla.

Isähän käänsi toki asian näin, että olen rahan ahne ja mikään ei riitä (???) jne. Ja sanoin myös hänelle silloin, että voimmehan myös keskenään sopia näin, ettei kummankaan tarvi maksajaksi ryhtyä... mut phyyyh... kylläpä oli toiset ajatukset isällä kun sai toisen lapsista kirjoille ja kait huomas, että saa myös elatustukia helposti minulta.

Juu, eli tilanne sama nyt vuoden päästä. Edelleen hoitelen lasten kulut, mutta menetin sitten sen toisen lapsilisän... kaikki korotukset.. MIINUS se 140,90€/KK, jonka sitten huhtikuun jälkeen olen jättänyt maksamatta, joka nyt "koituu kohtalokseni" :P

5.9.2014
supu
supu

Mahtavat virheet.. Hoono soomi :) TONNIKALOJA=TONNIKSI

5.9.2014
supu
supu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...