Epilepsia-epäily lapsella

en nyt ihan tiennyt mihin tämän laitan, joten laitoin tänne... meidän kuopus 1v3kk sai viikko sitten aivan yhtäkkiä nukkumaanmenon jälkeen kohtauksen, jonka takia tyttö vietiin sairaalaan ja joka todettiin epileptiseksi kohtaukseksi. Aivokäyrät tutkittiin ja ne oli ok, myös muut testit ok. ensi viikolla tarkoitus mennä magneettikuvaukseen, kunhan lapsi parantuisi flunssastaan. Tiedän, että yksi kohtaus ei välttämättä tarkoita, että lapsella olisi epilepsia, mutta olisi ihana kuulla kokemuksia muiltakin äideiltä...

2.9.2014
Halitintti
Halitintti

Meidän tytön verikokeista tms ei löytynyt mitään poikkeamaa. Tulehdusarvot himppusen koholla, joka viittas lääkärin mukaan todella lievään flunssaan. Oli koko edeltävän päivän todella hyväntuulinen ja nauravainen. Vielä vajaa tunti ennen kohtausta kikatteli tyytyväisenä. Kohtaus tuli siis totaalisesti yllätyksenä. Kohtauksen jälkeen tyrön vasen käsi oli vielä pari tuntia "lamaantuneena", Toddin pareesista puhuivat..

6.9.2014
Halitintti
Halitintti

Mulla oli lapsena epilepsia ja siihen lääkitys.

Kannattaa kysyä, miten nykyään tutkitaan ja mitkä on lääkitysvaihtoehdot.

Älä etukäteen murehdi, sitten vasta, jos tuo teidän lapsella todetaan.

Voimia!

4.9.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä siskon tytöllä epilepsia. Itse olin todistamassa ensimmäisen kohtauksen. Myöhemmin luin, että se oli se pahimman aseteinen kohtaus. Säikähdettiin, uskon että äitinä se tilanne olisi ollut paljon pahempi. Mutta hänen äitinsä toi hänet suoraan sairaalasta takaisin vieraille leikkimään, kohtauksia on ollut useita vielä jälkeen päin, mutta äiti ei halua hoitaa asiaa mitenkään. Lapsen epilepsia menee ylensä kasvaessa ohi, mitä tiedän.

4.9.2014
kasvammeyhdes
kasvammeyhdes

Meillä poika sai yhden kohtauksen, silloin löytyi 3 viirusta, voi johtua kohtaus niistäkin. EEG oli normaali ja pään mageettikuva otettiin, käpyrauhasesta löytyi pineaalikysta, ne on yleisia löydöksiä, kontrolli kuvaus on tässä kuussa.

2 lievempää kouristusta on tullut tuon jälkeen, niissäkin toisella kerralla löytyi 1 viirus. Nyt on menny 4kk ilman kohtauksia :)

Epilepsialääkitystä ei ole, mutta jos vielä tulee kohtauksia, lääkitys voidaan aloittaa ilman lääkärikäyntiä. Mutta toivottavasti ei kohtauksia enään tule.

2.9.2014
simpura
simpura

tyttö on kotihoidossa, kun en ole itse vielä työelämässä. Ihan normaalisti ollaan elelty kohtauksen jälkeenkin, mutta tottakai tilanne säikäyttää, kun ei tosiaan ollut edes mikään sekuntien juttu vain kesti monta minuuttia. :/

Isoveljellä oli aikoinaan kuumekouristuskohtaus, joten ihan ensi kertaa en senkaltaiseen tilanteeseen joutunut, mutta toki kuumekouristuskohtaus ja epileptinen kohtaus on kaksi täysin erilaista asiaa. Enemmänkin tällä hetkellä mietityttää, että tuleeko uusia kohtauksia/mistä yleensä ensimmäinen kohtaus saattoi johtua yms. Luultavasti luonnollisia ajatuksia meidän tilanteessa..

2.9.2014
Halitintti
Halitintti

Kokemusta ei ole, mutta sinun kannattaa olla reipas, jolloin lapsikin on luottavaisin mielin, eikä jännitä. Tiedän, että kun omalla lapsella on jotain tai voi olla, niin pakostakin sitä stressaa ja miettii. Ennen magneettikuvaa ei kuitenkaan kannata lyödä hanskoja tiskiin.

Jos lapsi on päiväkodissa tai hoidossa muualla, kannattaa siellä kertoa epäilystä, jotta osaavat sitten jotain tehdä JOS kohtaus siellä tulee.

2.9.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...