Kihomatoja?

onk jollakulla ollut? tytön kaveri oli eilen kylässä meillä ja tänään hänen äiti laittoi viestiä et siltä kaverilta oli löytynyt kihomatoja ja aloittivat kuurin. Kysymys kuuluukin nyt et mitäs mä tekisin? otetaanko koko perhe varuiksi kuuri nyt heti ja tejoaako se, vai odotellaanko se 6vkoa mahdollisia oireita? Ja mitä mä tuon vauvan kans teen, kun hän on alle 10kg ni voiko hälle antaa kuuria, kenties turhaan? petivaatteet nyt ainakin laitan pesuun ja tytön huoneesta me lelut millä leikkivät eilen. Ja mitä muuta pitäis tehdä? tytön päiväkodissa on aikaajoin ollut mutta ei ole meille kulkeutunut, ei olla otettu varuiksi kuuria tuolloin, mut nyt kun olivat meillä leikkimässä, ni se tuntuu jotenkin isommalta mahdollisuudelta saada? en tiedä kuin herkästi sit tarttuu?

31.8.2014
Mummy83
Mummy83

Kuuria mäkään en ottais ennen kuin olis oireita tai matoja. Munia voi olla joka paikassa, ja käsittääkseni esim.sormien suuhun laittamista kannattaa välttää. Eli nyt vain siivoaminen ja perus hyvä hygienia. Lapsia kannattaa muistuttaa käsienpesusta ja itse antaisin käsienpesun jälkeen käsidesiä tipan. Ja tämä aina siis vessassa käynnin jälkeen ja ennen ruokaa.

Jos ne madot on tullakseen, niin sille ei voi mitään :/

1.9.2014
carata
carata

kiitti ämppis :) mä tuota mietinkin et missä vaihees lääke tehoaa. mielummin sitä ennaltaehkäisis ku kärsis sit ku kutina alkaa, mut täytyy sit vaan seurailla..

31.8.2014
Mummy83
Mummy83

Hei,
Äläpäs hätäile...;)

Ensinnäkin kihomatoihin ei kuole vaikka ne inhittavia onkin..

Toiseksi, jos oisitte eilen saaneet tartunnan, ei lääkekuuri vielä hyöväis mitään, koska lääkkeet eivät tehoa madon muniin, ja munista kuoriutuu matoja vasta kaksi viikkoa tartunnasta.

Ja kolmanneksi, matokuuriahan ei suositella syövän turhaan, etteivät madot tulis niille immuuneiksi.. Pitäisi ottaa vasta kun on oireita tai elävä mato "bongattu". Silloin toki kaikki perheenjäsenet lääkitään.

..ehdit siis hyvin kysellä neuvolastakin ohjeita vauvan varalle... :)

31.8.2014
ämppis
ämppis

Mä soittaisin vauvan osalta heti terveysneuvontanumeroon. Siellä on asiantuntijat vastaamassa.

31.8.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

up

31.8.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...