Ei kun paranee

Jos joku muistaa kun kerroin kuinka pojan opettajan sijainen soitti päivänä muutamana? No eilen pistettiin astetta paremmaksi kun rehtori soitti. *huokaus* Poika oli pahoittanut mielensä jo liikuntatunnilla kun ei saanutkaan tehdä mitä halusi vaan oisi pitänyt osallistua muitten kanssa. Sitten ruokalassa ei saanutkaan istua avustajan paikalla, avustaja tarjosi vieressään olevaa paikkaa mutta ehei, ei se meijän pojalle kelvannut. Joten poika istui pöyvän alla koko ruokailun.... Ei ollut suostunut tulemaan pois ees siinä kohtaa kun muut oli lähössä pois. No rehtori sattui kävelemään siitä ohi, ja tarttui tilanteeseen. Sanoi että oli ollut valmis jo nostamaan pojan pois sieltä, mutta poika oli tullut kun rehtori oli sanonut että se soittaa äitille. Poika tuli pois, näytti peukalolla alaspäin ja oli hiissannut ihtensä istuallaan koululuokkaan saakka. Rehtori kertoi tilanteen, ja kysyi että oisko hän saanu nostaa pojan pois. Sanoin että tottakai, koska ei meillä lapset määrää. Rehtorin mielestä hyvä että ollaan samoilla linjoilla... Illalla kahoin sitten pojan reissarin, jonne avustaja oli kirjottanut vielä viestin. Tuon ruokalan tapauksen jälkeen oli ollut matikantunti. Poika ei ollut suostunut menemään omalle paikalleen istumaan saati tehtäviä tekemään. Seuraavan välkän poika oli istunut sisällä. Rehtori oli pitänyt pojalle toisen puhuttelun aiheena kuinka aikuisia tulee koulussa totella. *huokaus* Mie en oikeesti tiiä mitä tuon lapsen kanssa tekee, se nyt testaa koulun väkeä ihan urakalla. Ihan hirvittää mimmonen sen tulevaisuus tulee vielä olemaan... Kotona poika on kiltti, yleensä uskoo mitä sanotaan ja ei tuolla tavalla osoita mieltään. En tiiä johtuuko se siitä vähän ettei se osaa ilmaista itseään suullisesti niin että siellä ymmärretään, vai mikä mättää? Pojalta vähän kyselin ja se lupasi että se uskoo kun sille jotakin sanotaan. Eskarissa se testaili kanssa aikuisia, mutta mie luulen että niillä oli varmaan jämäkämpi ote ku tällä sijaisella? Ja eskarissakin kun pojan henkilökohtainen avustaja tuli tilanteeseen niin oli kuulemma heti uskonut X)  Mutta että tämmöstä jännää tähän päivään.

29.8.2014
riu
riu

Vaan on sillä voinu olla nälkä päivän päätteeksi X)

Opelta leikattiin jotakin, en muista mitä mutta siis semmonen pieni operaatio, mistä tuli vissiin sen pari viikkoa saikkua. KOhta sen pitäisi olla siis takaisin työntouhussa. Luojan kiitos... :D

30.8.2014
riu
riu

No tuo meijän poika on ollu aina niin kiltti, etenkii hirmusiskon jälkeen :D Meijän tuo kolmonenkii on temperamenttisempi, tosin sillä tuo ikäkii nyt vähän sanelee X) Mutta toivotaan että oot nyt oikeessa tuosta auktoriteetti-asiasta, koska muuten se teini-ikä voi olla aika hankala vähän kaikilla... :D

29.8.2014
riu
riu

Juu. Aattelinkii, et jos on ylipäätään paljon uutta ni se voi aiheuttaa reagointia. Tuo oli vaan meidän tapauksessa helpottava tekijä.

Varmasti tein poitsu testailee uusia ihmisiä. Musta toi 7v on muutenki aika ärsyttävä ikä kun kaikki valuu ku vesi hanhen selästä. Millään, siis millään, ei oo minkäänlaista vaikutusta.

Niin turhauttavaa.

Mut kun koulussa ovat tiukkana, niin uskon, että ajastaan helpottaa.

Meillä oli kanssa huomattavissa auktoriteettiongelmia. Luulen, että se kuuluu ikään. Lapsen luonteesta vaan riippuu, kuinka se näkyy ulospäin.

Ja väittäähän nuo, että jos nyt on vaikeeta ni murkkuiässä pääsee helpommalla. Mä yritän luottaa siihen :D Käydään noi auktoriteettiprobleemit nyt pois alta ni ei sit myöhemmin tarvii niin kamalasti vääntää... ;)

29.8.2014
misukka
misukka

Poika käy koulua siis pienryhmässä, se on 1-2 luokka jossa on opettajan lisäksi 1,5 avustajaa. Toinen avustaja tekee töitä kahdessa eri luokassa. Käytössä on kuvia ja jossakin määrin viittomia. Nyt ollaan ottamassa käyttöön sellaista TAIKE-taulustoa. Taike on käytännössä tabletilla oleva ohjelma, jossa on tuhansia kuvia. Se perustuu kuvakommunikointiin, ja sen avulla voi muodostaa kieliopillisesti hyviä taivutettuja lauseita. Sillä siis valitaan kuvia ja painamalla tietystä kohasta se lukee sen ymmärrettävänä lauseena. Sillä voi myös kirjoittaa sanoja ja ohjelma lukee ne, kuhan poika vaan eka oppii lukemaan ja kirjoittamaan. Meillä on nyt sellaienn lainassa KYS:in apuvelineyksiköltä, mutta meijän keskussairaalan apuvälineyksikkö siis saa hommata pojalle koneen käyttöön. Siihen sitten tehdään sisältöö mikä sopii pojalle. Eli siis paljon kuvia ihmisistä ja paikoista mitkä kuuluu pojan jokapäiväiseen elämään. Mutta tämä kaikki on vasta työn alla, taikea harjoitellaan käyttämään hissuksiin nyt kotona, koulussa ja iltsissä.

Misukka meillä taksi tullee jo hakemaan poikaa kotiovelta, että siitä ei valitettavasti löyvy ratkaisua :D Ja koulu on toki uusi, siihen poika on käynyt pari kertaa vaan tutustumassa. Luokassa on entuudestaan yksi tuttu lapsi. Opettaja kuitenkin kerkesi tulla tutuksi, sillä se kävi koko viime talven pojan eskarissa konsultoimassa. Käytännössä siis viettivät aikaa yhdessä ja tekivät tehtäviä.

Pojan diagnoosit ja kaikki lausunnot on mennyt koululle, ja niissä kaikissa lukee että poika on omaehtoinen ja tarvii tiukan otteen. Sille sijaisellekin asiasta mainitsin reissariin edelliskerralla. En tiiä. Tosi hilpeetä jos sille auktoriteetit tuottaa ongelmia jo tällä iällä, miettikää miten hilpeetä on kun poika pääsee murrosikään. Ihan uudenlainen huoli on kyllä tämä nyt miulle.

PM siis toki lapset tekee kaikenlaista, mutta yleensä ne kuitenkin uskoo kun aikuinen jotakin sanoo. Ja tuommonen leikkeihin unohtuminen, sitähän on varmaan kaikki tehnyt joskus :D

29.8.2014
riu
riu

Niin siis hän on ekalla?

Ne tekee kaikkea. Meijän ekaluokkalainen oli 20 min koulun loppumisen jälkeen koulun pihalla leikkimässä koulukaverin kanssa.

Lauantaina ostettiin puhelin, ei auttanut se, kun oli äänettömällä. Piti hakea lapsi sitten koulusta.

29.8.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulla tuli kans mieleen et jännitäuskö poikaa siellä koulussa niin paljon et oireilis sitä? tsemppiä joka tapauksessa! On varmasti rankkaa tuo koko perheelle!

29.8.2014
teeko
teeko

Jännittäiskö teiän poika tuota koulun alkua. Se on kuitenkin tosi iso juttu kelle tahansa pienelle, puhumattakaan, että teidän pienellä on omat lisähaasteensa.

Meillähän tuon esikon kanssa tuli käytösongelmia nimenomaan koulussa kun oli äitiä ikävä ja pelotti. Uudet ympyrät ja toimintatavat ja ihan kaikki koulukuljetuksia myöten oli uutta.

Meillä siihen auttoi se, että saatiin se taksi hakee kotoa. Sit paljon juttelua ja halittelua kotona.

29.8.2014
misukka
misukka

Mitä tukitoimia pojalla on koulussa?

Kommunikointiin? (kuvasymbolit/ tukiviittomat yms).

Jospa hänelle ei tämänhetkinen koulun tuki riitä?

Tai sitten poika testailee enemmän uusia ihmisiä siellä.

29.8.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

hänellä taitaa uusi ympäristö ja uudet ihmiset ottaa vähän aikaa ja protestointia ennenkuin sopeutuu? Auttaisko jos rehtorille, avustajalle ja opettajalle sanois että "rohkeasti" vaan ottavat auktoriteetin haltuun, jos teidän poika toimii varmemmin sillon kun aikuinen on jämäkkä, vaikka hän yrittää testata että miten käy jos teen näin?

29.8.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...