Ristiäislahjasta

Minusta on tulossa sylikummi pienelle pojalle ja nyt kaipailisin vinkkejä ristiäislahjoista. Lapsen vanhemmilla ei ollut toiveita. Tiedän että yksi meistä kummeista ostaa sellaisen pankin. Jostain luin että sylikummin kuuluisi ostaa kummilusikka. Oon kierrellyt liikkeitä ja katsellut netistä. Netissä on paljon ihania vaihtoehtoja. Kastetodistus, ensihammas rasia, ensikihara rasia.. Kuuluuko mielestänne sylikummin ostaa kummilusikka? Onko teillä ollut kummilusikka mieluinen vai aivan turha? Millaisia lahjoja olette ostaneet? Tai millaisia teidän lapsenne ovat saaneet? Ovatko lahjat olleet teistä mieluisia? Mitä mieltä olette valokuva albumista? Onko kellään kokemusta kastelahjan tilamisesta netistä?

27.8.2014
Tahmatassu
Tahmatassu

mielestäni kummi ostaa minkä tahtoo. Meidän tytsy ei saanut lusikkaa, enkä sellaista itsekkään ostanut kummilapsille vaikka sylikummi olen :) Kummityttö sai hopeisen helistimen ja kummipoika ferrari-pankin. Jos rippikouluun menee, koen oleelliseksi rippiristin ostaa.

28.8.2014
Miyu913
Miyu913
2 years, 5-month-old toddler

Meijän pojalla ei ollu sylikummeja kun ei ollut kastajaisia vaan nimiäiset.. mutta kummeja tuli kuitenkin 4 kpl..:) Yksi osti pankin, toinen sen teräksen värisen valokuvakehyksen johon oli kaiverrettu pojan syntymäaika, se on minusta tosi kiva ollut, oon siihen pojan parhaita kuvia kerännyt (nimiäiskuvaa, joulukuvaa, 1-v kuva joka otettiin valokuvaamossa jne jne..) :) Sitten tuli vielä kaulaketju jossa laatta jossa kaiverrus :)

Kaikki olivat mieluisia! Itse en välitä noista rasioista mihin saa kerätä jotain hampaita tai muuta.. musta tuntuu, että en aijo kerätä semmosia... hiuskiehkura on tallessa vauvakirjan välissä mutta muut, hampaat napanuorat mitä näitä nyt on saa lentää kyl roskiin :P

Pojan kummipariskunta osti 1-v synttäreille lusikan ja se on minusta kiva kun ajatus oli, että tuovat joka syntymäpäivä uuden lusikan, ovat hopeaa, niin niistähän kertyy sitten kiva hopealusikkakokoelma pojalle :D :)

28.8.2014
Tii03
Tii03

Meidän esikoisella (tyttö) on kaksi pariskuntaa kummeina. Toiset ostivat sen hopeisen (?) valokuva kehyksen joka kaiverrettiin sitten myöhemmin ja toiselta tuli kummilusikka joka myöskin kaiverrettiin myöhemmin.

Esikoinen sai kastepäivänään isoisovanhemmilta sen kastesormuksen ja muuten tuli rahaa ja vaatetta jne.

Toisella lapsellamme on myöskin kaksi pariskuntaa kummeina, toiset ostivat tuon valokuvakehyksen ja toiset toivat muumiastiaston. Ja isoisovanhemmat ostivat hopeisen kynttiläjalan johon nimi kaiverrutettiin myöhemmin, samoin kun kastekehys. Ja taas rahaa ja vaatetta...

Nyt nuorimmainen (tyttö) sai kummeikseen yhden pariskunnan joka osti myöskin tuon valokuvakehyksen (vieläkin kaivertamatta) ja isoisovanhemmilta kastesormuksen. Tälläkertaa sukulaiset (mun äidin puoleinen suku) kyselivät kovasti mitä olisimme vailla ja he keräsivät yhdessä rahat kasaan ja ostivat meille matkarattaat. Esikoisen kummit alkoivat kerätä esikolle ensimmäisenä jouluna aitoa helminauhaa (tillander) ja tasa arvoisuuden nimessä toiset isovanhemmat aloittivat tälle tytölle nyt hänen kastepäivänään keräämään tuota helminauhaa myöskin, lisäksi lahjaksi tuli rahaa. Tuo helminauha kerätään helmi helmeltä kasaan, joten jos jotakin kiinnostaa niin tuossa ratkee monen vuoden joulu ja synttärilahja ongelmat.=)

Meillä on kaksi kummilasta tyttö ja poika ja olemme molemmille ostaneet lahjaksi tuon samaisen kastekehyksen. Tytön aikana nimi ja muut tiedot oli jo heti syntymän jälkeen tiedossa joten kehys kaiverrettiin ostohetkellä ja pojan vanhemmat eivät halunneet nimeä etukäteen julkistaa niin minä kävin ostamassa kehyksen, jätin sen sinne kauppaan ja soitin mistä putiikista kehys löytyy jonne pojan äiti soitti ja kertoi tarvittavat tiedot ja minä hain valmiiksi kaiverretun ja paketoidun kehyksen. En tiedä onko kuinka paikkakunta kohtaista mutta täällä päin tuo kehys on aika yleinen ja suosittu.

Musta aika kiva kun mun kolmesta lapsesta on vauva kuvat ja tiedot tuossa hyllyllä aivan vierivieressä sitten joskus kun viimeisen kehyksen sinne saan.

Tuo kastelusikka on aika törky hintasia (noin 100e)kun vertaa tuohon kehykseen (noin50e), mutta kaikkiomalla tyylillä...=)

28.8.2014
myrmeli
myrmeli

me ollaan molemmille lapsille toivottu yhdeltä kummilta semmoista kehystä, mihin saa laitettua nimen, painon, pituuden ja syntymäajan.

Tälle kakkoselle toinen kummi ehdotti semmoista ranne- tai kaulaketjua, mihin saa lisättyä osia joka vuosi. Se on tytölle kiva lahja mun mielestä. Me ollaan itseasiassa kolmelle kummilapselle ostettu synttärilahjaksi Nomination-koru, johon ostetaan joka synttäreillä uusi pala.

Itse pidän kummilusikkaa vähän turhana, kun sillä ei ole mitään käyttötarkoitusta muutakuin olla koriste. Koristehan tuo kehyskin on, mutta siihen tulee se kuva kuitenkin.

Meillä esikoinen sai lahjaksi just tuon kehyksen, missä oli samassa setissä se kummitodistuskäärö, ekan hampaan ja kiehkuran rasiat, albumin, tinapankkeja kolme :), pari korua. Tämä kakkonen sai tuon kehyksen ja korun ja sitten vaatteita ja vauvaleluja jne. Eli huomattavasti vähemmän tuollaista "koriste-esinetyyppistä". Kaikkihan ne ihania muistoja on, mutta mä inhoan pölyjen pyykimistä, joten en pidä pahemmin esillä.

Me ollaan kummilapsille ostettu soittorasioita. Tykkään erityisesti semmoisesta puisesta neliönmallisesta, mihin joka sivulle saa kuvan ja sit siinä on päällä kansi ja sisältä ontto et sinne saa jotain muistoja sisälle. Ollaan kahdelle kummilapselle (molemmat poikia) ostettu semmoinen. Tytöille on muistaakseni ostettu tinaiset soittorasiat (kaksi kummityttöä myös). Semmoinen hopeinen (?) sukupuu, mihin saa laitettua sukulaisten kuvia, on kans mun mielestä ihana lahja.

Kannattaa kysyä vanhemmiltakin että onko heillä toiveita. Mun mielestä tän kakkosen kans oli kiva että kummit kysyi, niin tuli ainakin varmistettua ettei saa kahta samaa ainakaan kummeilta.

27.8.2014
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...