Ykkösluokkalaisen vanhemmat

Miten te toimitte läksyjen kanssa? Siis teettekö yhdessä, vai lapsi yksin? Tarkistatteko? Laitatteko korjaamaan väärin olevat? Miten paljon annatte vastuuta esim. aamulla kouluun lähtiessä, mitä sieltä repusta löytyy? Vai pakkaatteko repun lapsen puolesta? Mie niin kipuilen toisen kasvamisesta isoksi tai "isoksi" ja olen eksyksissä miten minun pitäisi toimia missäkin tilanteessa. Ja tuntuu että koulusta ei tule minkäänlaista taustatukea tai ohjausta miten kuuluisis tehdä... Tai siis musta tuntuu että koulu olettaa meidän kaikkien (vanhempien) tietävän koulujutut, jopa niiden joiden esikko on nyt aloittanu koulunkäynnin...

21.8.2014
myrmeli
myrmeli

Mun on pakko sanoo,että oon eri mieltä niistä lisäläksyistä.Kyllä nuo kerkee niitä tehdä ihan urakalla vielä kun koulu etenee.Ei oo noilla isoilla ollu mitään ongelmaa tehdä tehtäviä sitten myöhemmillä luokilla,vaikka ekalla ollut vähän läksyjä:)
Nauttikoon pehmeestä laskusta kun vielä voi:)
Minä olen ollut niin paljon koti-äitinä eli huolehdin iltasella vaatteet,liikuntakamat,repun valmiiksi.
Läksyt tarkastetaan ja merkkaan virheet,ja lapset sit korjaa ne.
Olin hyvin hemmotteleva äiti on tässäkin perheessä:)

22.8.2014
huiskutin
huiskutin

Hei noista läksyistä, elkää korjatko niitä kun niistä se ope näkee hyvin että mitä asioita on vielä hyvä harjotella. Mie en oo korjannut, ja nyt oli tänä vuonna tytön opettaja järin sitä pyytänyt ekassa tiedotteessaan. Ja meillä on niin näppärästi että lapset on ollu alkuun iltsissä ja läksyt on tehty siellä, paitsi lukuläksyt on jääny kotiin. Ne sitten yritetään muistaa jossakii vaiheessa iltaa...  Tyttö käy nelosta eikä oo enää tietty iltsissä, mutta niillä on iltapäivällä läksytunti niin sillä harvoin jää mitään kotiin. Yleensä pyyvän tekemään samantien ettei unohu. Välipalaa saa sen jälkeen ja sitten on loppuilta vapaata.

Ekaluokkalaisen reppua pakkailen kyllä, sillä siellä on mukana koulukirjojen lisäksi oltava aina kalenteri ja tabletti. Aamutoimet poika hoitaa itse, mutta mie kyttään kelloo ja laitan pukemaan ulkovaatteet kun taksin pitäisi tulla kohta. Huom. pitäisi :D No aika hyvin ne on nyt syksyllä lähtenyt kulkemaan :) Mie aion olla kotona arkiaamuisin koko tän loppu vuuen, ja no, ens vuonna oon ainakii X) Poika pietään silti siellä iltsissä, koska halutaan että sillä säilyy joku yhteys tämän kapunpungiosan lapsiin, koulu kun on toisella puolen kaupunkia.

22.8.2014
riu
riu

Meillä viime vuonna otettiin tavaksi, että heti koulusta tultua tekee läksyt, jos niitä oli ip:stä jäänyt. Esim. Lukuläksyt. Kaikki läksyt tarkastetaan ja näytetään virheelliset kohdat, että tarkistapa tuo.

Reppu pakataan illalla seuraavaksi päiväksi valmiiksi. En käy reppua itse läpi, muistuttelen vain että onhan kaikki mukana. Just liikkakamat pitää muistaa erikseen.

Aamuisin herätän ja katson, että tekee aamupalan itselleen. Jos lähdetään samoihin aikoihin, niin katson että kaikki aamutouhut tulee tehtyä. Mutta noita 9.40 alkavia kouluaamuja on suurin osa niin tosiaan herätän ja katson että alkaa touhuta ennen kuin lähden itse kuopuksen kanssa. Viime vuonna näitä myöhäisempiä aamuja oli 2 viikossa. Eli kolmena päivänä vahdin vähän enempi.

22.8.2014
misukka
misukka

Meillä hyvin paljon Mummyn kuvaamalla tavalla.

Vinkiksi käypä lukemassa mm. minun ja Mummyn läksykeskustelua tän päivän lörppäketjusta.

Illalla pienempi koululaisemme katsoo repun valmiiksi. Aamulla vielä katsoo sen uudelleen, jos sinne on jotain lisättävää, esim. ulkohousut.

Meidän ekaluokkalaista harmitti, kun ekalla kouluviikolla ei tullut normiläksyä. Tämä siis isoveljen, 8.lk, termi.

Ekalla kouluviikolla läksynä oli esim. esitellä aapista. Toinen kotiläksy oli antaa  tiedotuspapereita kotiväelle.

Läksyjä en ole korjannut. Esikoisen kohdalla taisin vielä niin tehdä.

Meillä ekaluokkalainen tekee läksyt heti, jopa ennen välipalaa.

21.8.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

nii ja noista virheistä, ni kyllä me niitä varmaan käydään sit läpi et missä on virhe, esim. tänään oli matikankirjassa vastaukset oikein, mut oli piirtäny vitosen ja kutosen peilikuvina ja kysyin et huomaako virheen, luuli että on väärin, mut sit otin viereen sivun missä oli painettuna numerot, ni huomasi mikä oli väärin.

meillä tyttö tekee välillä paljonkin tuota peilikuvajuttua, saattaa kirjoittaa kokonaisia lauseita niin et kaikki kirjaimet on peilikuvina ja pahimmillaan vielä niin et ne on oikealta vasemmalle, eli vois peiliin katsomalla lukea koko lauseen.

21.8.2014
Mummy83
Mummy83

meillä menee niin et aamutoimet tekee itse, mut varmistan yleensä et pesitkö hampaat (laistaa tästä) ja tarkistitko et repussa on kaikki. En tsekkaa hänen reppuaan itse, mutta voin esim. muistuttaa et tänään on liikuntaa.

ovesta kun lähdetään, kyxyn onko avaimet mukana. Kaikki nuo hampaita lukuunottamatta on semmoisia et on jo tehnyt, mut mä vaan varmistan.

vaatteiden osalta olen sanonut et esim kun sataa, ni housut jalkaan, ei mekkoa. Ja riippuu sateen määrästä laittaako tennarit vai saappaat. Mut itse valkkaa ne kaapista.

läksyt tehdään heti kun tullaan, joko omassa huoneessa tai ruokapöydällä, näyttää ensin mulle mitä on läksynä ja jos on jotain kysyttävää, tekee sitten itse ja lopuksi mä tarkistan et on tullut tehtyä. En ole korjannut, kun ajattelisin et se opettaja haluaa nähdä virheet? Lukuläksyt ollaan tehty yhdessä, noilla on ollut pieniä kirjoja luettavana, ni luettu yhdessä pariin otteeseen. Noilla ei ainakaan vielä ole mitään ihmeellisiä ollut ja läksyt on tehty alle 5min lukemista lukuunottamatta.

21.8.2014
Mummy83
Mummy83

...

21.8.2014
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...